casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Blush Response
Reshaper
Industrial - Techno
08/06/2017 : Blush Response - Reshaper
Ant-Zen  Ant-Zen
08/06/2017, Dimi Brands

Iedereen met een zwak voor donkere dansmuziekjes was het wellicht al opgevallen dat het fijne Duitse label aufnahme + wiedergabe dit weekend zijn tenten opslaat in Gent voor een, naar we mogen aannemen, spetterend feestje. Op de affiche acts als Sarin, Philipp Strobel, Codex Empire, Ancient Methods en ook deze Blush Response.

Cubaan-Amerikaan Joey Blush gaat schuil achter Blush Response, een man die reeds vele watertjes doorzwommen heeft. Zo werkte hij al samen met artiesten als Fear Factory, Rhys Fulber, Cristian Castro en was hij toerlid van het alternatieve rock project Scar The Martyr (van Slipknot’s Joey Jordison).

Blush Response is een nieuwe naam die met deze Reshaper op het fameuze ant-zen label verscheen, nog zo een label dat sinds jaar en dag flink buiten de lijntjes durft te kleuren, en niet louter industriële acts tekent, maar een brede interesse toont voor “all kinds of electronic music”.

Met Blush Response wil hij niet alleen de limieten van geluid aftasten, maar ook de structuur en perceptie ervan. Dit doet hij door een moderne versie te brengen van wat hij verstaat onder industrial muziek: brutaal, inventief, zonder compromissen en steeds vernieuwend. Een nogal vage omschrijving die alle kanten uit kan gaan, vandaar ook dat je verwijzingen naar zowel Throbbing Gristle, Surgeon (door een caleidoscopisch web van hypnotiserende klanken te weven, ondertussen naar een euforische apotheose toewerkend) als Front 242 (de koude klanken op ‘Pain Process’ klinken in onze oren als een waardig eerbetoon aan een Geography) in zijn sound kan terugvinden. Het is dan ook zijn doel om de kerngeest van deze grondleggers uit diverse genres terug vast te leggen, en ze nog verder te laten evolueren. Wat Blush Response zo sterk maakt is dat hij een geluid schildert waarbij de grenzen tussen deze verschillende genres vervagen en een dampende melting pot vormen. Deze pittige bouillon die getrokken werd consumeer je dan ook best kokend heet.

Er valt ook iets te zeggen over het feit dat Blush zweert bij hardware synthesizers, en dus niet zomaar alles uit de laptop laat rollen. Een zeer praktijkgerichte aanpak dus, ook live, alwaar hij opteert voor 100% improvisatie. Foutjes en “gelukkige accidentjes” die zo tijdens zijn cut- en paste techniek tot stand komen zoeken zo de grenzen tussen de interactie van mens en machine verder af.

De venijnige titeltrack weet meteen de aandacht vast te grijpen, en nog belangrijker, een klein uur lang vast te houden. Venijnig is ook het adjectief dat zich laat gelden voor heel deze plaat, en bij een track als ‘Newacid’ voorspellen we nu al een stormloop richting dansvloer, daar in Gent.

De ritmes van Blush Response zijn immers niet alleen geschikt voor Maschinenfest, maar zouden tevens geen mal figuur staan op een vrachtwagen tijdens de Love Parade.

Ik raad mensen met een gotische bril (en de daarmee onvermijdelijk gepaard gaande oogkleppen) verder te kijken dan hun neus lang is, om eindelijk eens in te zien dat er wel werkelijk zoiets bestaat als ‘donkere techno’. Meestal is deze van het soort die nog gitzwarter is dan de vaak clichématige troep die binnen de ‘scene’ (ik walg van dit woord) wél aanvaard wordt.

Het evenement van aufnahme + wiedergabe morgen vormt hiervoor een prima aanzet, en is in dit opzicht alvast niet te missen.

Blush Response

Dimi Brands
08/06/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...