casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Blind Delon
Maniaque EP
Synthwave
19/03/2018 : Blind Delon - Maniaque EP
Oraculo Records  Oraculo Records
19/03/2018, Danny Quetin

Inspiraties zoekend en vindend bij een destijds gerenommeerd seks-symbool annex filmacteur. Omdat Fransen ook wel eens chauvinistisch mogen zijn. Alain Delon mag ondertussen dan wel op gezegende leeftijd zijn, een band als Blind Delon is zijn puberteit ook al wel voorbij. Adolescenten zijn het ondertussen geworden in hun muzikale carrière.

Er was al de EP Edouard als kennismaking, een meer dan behoorlijke introductie die het midden wist te houden tussen aandoenlijke synthwave en geniale postpunkgeluiden.

Ondertussen is er een nieuwe EP die ze Maniaque hebben gedoopt. Een op een zeer beperkt aantal uitgebrachte vinylplaat die in het verlengde ligt van hun Eddy.

Het meest maniakale blijft ook hier hun voorliefde voor keyboards en andere synthetische materialen die werden vervaardigd in tijden lang voor hun geboorte. Het geluid van Blind Delon mag dan ook organisch en vooral analoog klinken.

Zo is Fuzz volledig instrumentaal en zorgt voor een trage loop met een beat die kan behoren tot een nieuwe lichting New Beat en tot Minimal waar geen haast mee gemoeid is.

Meer kruissnelheid en zoals we Blind Delon het liefst horen, is aanwezig in Le Photographe. Als een paparazzo op de loer om je hersenen binnen te dringen. Titelnummer Maniaque lijkt in eerste instantie door een eentonige synthloop ondersteund te worden maar weet zich al vlug open te trekken en laat Blind Delon klinken als een volwaardige band.

Donkere poëzie over het wegkwijnen en uiteindelijk sterven zonder dat iemand er maar om geeft zorgt in Je Meurs En Silence voor de ondertoon van weemoedigheid. Het is ook een track die net als Riot al eens eerder bij Unknown Pleasures Records werd uitgebracht.

Voor deze EP bleven ze echter trouw bij Oraculo Records, omdat dit Spaanse label het ideale onderdak biedt voor dit soort analoge synthwave. Het meest gelaagd klinkt afsluiter Marche Droit waar rechtlijnigheid enkel als basis dient om zich zo op te laten vullen door de schoonheid die er geen is. Maar wel zijn strakheid en strafheid weet te bewaren.

Maniaque van Blind Delon weet spanning te combineren met lichte donkerheid en doet dat op geheel eigen wijze.

Blind Delon speelt 30 maart 2018 op de vijfde editie van Waveteef in Wommelgem.

Bandcamp

Facebook

Danny Quetin
19/03/2018

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...