casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Blind Delon
Edouard Remixed
Synthwave
19/03/2018 : Blind Delon - Edouard Remixed
Oraculo Records  Oraculo Records
19/03/2018, Danny Quetin

Het was met de EP Edouard dat we voor het eerst konden kennismaken met het uit Toulouse afkomstige Blind Delon. Wat we er toen van vonden lees je hier.

Het is vooral het gelijknamige nummer dat een eigen leven is gaan leiden, want om het nog wat extra onder de aandacht te brengen is er ondertussen een eigen EP van verschenen met 4 remixes er van.

In veel gevallen is een remix een overbodigheid omdat het origineel nog steeds het best moet weergeven waar het om draait. Hoogstens een aanvulling om het eens van een andere zijde te benaderen. En voor de verzamelaars uiteraard.

Toch mag deze Edouard Remixed zijn plaats weten te vinden in de platenkast. De Kareem Rework legt er een donkere onderlaag in volgens de wetten van een niet vervelende eentonigheid.

Synths Versus Me gaat nog een stapje verder en noemt het geen remix maar eerder een cover. Omdat er duidelijk en vakkundig wordt omgesprongen volgens hun eigen regels. Eigentijdse synthwave met een hoog spanningsveld in de Synth Versus Me ‘Déjà Vu’ Cover Mix.

I Hate Models heeft een goeie 9 minuten nodig om met zijn Spleen & Idéal Remix er een zweverig ontstaan mee te creëren om het zo na 2 minuten te laten losbarsten voor wat zijn handelsmerk is. Pompende bassen volgens ware Warehouse-traditie.

Het meest beklijvende en met zijn techno aandoend en licht EBM klinkende versie doet Violent Poison er geheel zijn eigen ding mee.

Deze Edouard Remixed van Blind Delon is eerder voor makers er van een leuke uitdaging geweest om er volledig hun ding mee te doen. Een meerwaarde voor de verzamelaar, een hebbedingetje voor de overigen.

Blind Delon speelt 30 maart 2018 op de vijfde editie van Waveteef in Wommelgem.

Bandcamp

Facebook

Danny Quetin
19/03/2018

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...