casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Blind Delon
Edouard EP
Cold Wave - Dark Wave - Post Punk
26/12/2016 : Blind Delon - Edouard EP
Oraculo Records  Oraculo Records
26/12/2016, Danny Quetin

De Franse acteur Alain Delon mag ondertussen al wel 81 zijn, als grootleverancier van de Franse cinema was hij de spreekbuis met groot allure. Met Romy Schneider aan zijn hand en hoogstwaarschijnlijk andere lichaamsdelen, al heeft dat maar enkele jaren mogen duren.

Verzeild geraakt in een sex- drugs- en moordschandaal in 1968 naar aanleiding van het dood terugvinden van zijn bodyguard ergens op een vuilnisbelt. Gestopt met acteren in 1997 na wat filmflops. Om maar even te tonen dat ook bij grote filmacteurs de kommer en kwel op visite kan komen.

Al heb ik geen idee wat het uit Toulouse afkomstige Postpunk-duo Blind Delon als relatie heeft met deze acteur. Buiten dan de hoes van hun vinyl-EP Edouard die een jonge Delon met vertrouwde sigaret weergeeft, gemaskeerd met de groepsnaam voor de ogen.

Om Alain Delon in de anonimiteit te doen verkeren, en alzo de aandacht te schenken aan de band Blind Delon, opgericht door Mathis Kolkoz en Memento Maurice. En die een eerste EP uitbrachten, gevuld met 3 tracks, en een remix.

Om dit kleinood in huis te halen zal je wel vlug moeten zijn, wegens beperkt verkrijgbaar op slechts 300 exemplaren.

Nochtans is het een best te pruimen kleinood, met Edouard als coldwave-getinte donkerheid waarvan het stemgeluid wat vergelijkbaar is met dat van Volkan Caner van She Past Away. Maar dan in het Frans.

Drumcomputer en synths-gebliep geven de aanzet tot Alcoolémie om zo te evolueren naar een coherent geheel. Het Frans chanson op het ritme van aandoenlijke darkwave – postpunk waarvan het alcoholgehalte best nog wel meevalt. En met een goede afdronk.

In het zweet des aanschijns kent Sueur zijn donkere dansbaarheid. Op basis van synthpop geënte wave en de ritmiek van een zalvende beat kent het zijn schoonheid.

De remix is voor Alcoolémie in een Drvg Cvltvre Stripped Acid Mix. Waarbij vooral de acid zijn ding doet, met zware beats gericht op de dansvloer. Techno die zelfs vergelijkbaar is met wat een Robert Armani doet.

De EP Edouard van Blind Delon is alvast een eerste kennismaking. Uiterst gelimiteerd en met slechts 3 nummers en een misschien wat overbodige remix. Ik had er graag veel meer van gehoord.

Facebook

Bandcamp

Danny Quetin
26/12/2016

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...