casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.475 items

   

Bleib Modern
Vale Of Tears
Cold Wave - Post Punk
20/09/2016 : Bleib Modern - Vale Of Tears
Wave Records  Wave Records
20/09/2016, Danny Quetin

Het Duitse Bleib Modern heeft nog maar pakweg 2 jaar geleden zijn geboorte gevierd en toch mogen ze al 2 albums op hun palmares schrijven. Daar waar hun eerstgeborene All Is Fair In Love And War een eerder verkennende plaat was, in het kielzog van een Lebanon Hanover, is hun opvolger Vale Of Tears het toonbeeld van duisterheid en weemoedigheid.

Donkere uitgesponnen melancholie met een zekere terughoudendheid en depressiviteit maakt van opener Dust de weergave van de tot stof wederkerende zwartgalligheid.

Bleib Modern heeft zijn richting gevonden, met heerlijk klanktapijten op geheel eigen volwassen wijze (I Don’t Like You en Inside). In een toonaard die zachtmoedigheid combineert met het ondergrondse.

En met het nodige experiment waarbij vocalen onbestaande zijn en hun kunnen wordt vertoond in het net geen 2 minuten durend Bother. Al verveelt het nergens.

Het herkenbare gitaargeluid typeert de val in een donker gat, de koude onderstroom als metgezel. Al valt er in dat gat wel heel wat te beleven, zoals in Blackened Soul en Vale, waar koudheid zijn partner tegenkomt op plaatsen waar het zonlicht al lang niet meer schijnt.

Flink op dreef komt Their Changing Faces op gang, verwijzend naar She Past Away (met dezelfde taalfout in de lyrics). Toch mag je dit zeker geen nacalculatie noemen van het Turkse gezelschap. De gitaren op distortion om zo een heel parket aan geluiden te leggen. Geluiden die escaleren en de ware aard tonen van Bleib Modern. Eerder A Place To Bury Strangers dan She Past Away.

Gitzwarte melancholie en tekstueel al even aardedonker maakt van Paper Skin zowat het beste nummer van het hele album. Krachtdadig, pakkend, met de geur van het suïcidale in de neus.

Dat die van Bleib Modern wel eens de hort opgaan met onze eigen Whispering Sons is niet geheel een toeval. Met een nummer als In Full Bloom bewandelen ze zo ongeveer dezelfde paadjes die onze Belgische trots al wat aangelegd heeft. Benieuwd hoe het zou geklonken hebben met de stem van Fenne.

Net als in All Is Fair In Love And War heeft ook deze Vale Of Tears zijn instrumentaaltjes. Empty Vessel biedt op deze manier een staaldraad van een in eerste instantie gemoedelijk ritme. Al zorgen de effectpedalen van de gitaar ook hier weer voor een geheel opvullend geheel der delen.

Afsluiter Lone heeft gepaard met wat experiment. Hetgeen gezorgd heeft voor een bevalling van een soort nageslacht dat zijn eigen pappenheimers opzoekt.

Vale Of Tears van Bleib Modern gaat verder daar waar All Is Fair In Love And War gestopt is. Meer matuur, meer diepgang, meer tapijt. De donkere ziel waar levenslicht niet toelaatbaar is. De laatste doet het licht uit.

Facebook

Bandcamp

Danny Quetin
20/09/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2020 : Dark Entries stelt voor; Cold Transmission

Er zijn labels, veel labels. Zeker in meer obscure genres waar de punk erfenis van een do it yourself mentaliteit nog overheerst. Het Duitse Cold Transmission label is zo’n label, opgericht door veertigers die vonden dat nieuwe, opkomende acts uit het post punk, dark wave, cold wave,... genres te weinig aan bod kwamen en boordnodig waren ...

lees meer...
NIEUWS 02/12/2020 : Maak postuum kennis met Dead Artist Syndrome…

Dead Artist Syndrome was het geesteskind van Brian Healy die in januari dit jaar het leven liet na een aanslepende ziekte. Bij het grasduinen op het web kwam ik bij zijn band terecht en het in 2018 heruitgegeven debuut “Prints Of Darkness", origineel uit 1990. Een album waarmee deze Amerikaan furore maakte in de goth rock scene ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : Lacrimosa viert 30-jarig jubileum met box

Lacrimosa had ons in dit jubileumjaar - de groep bestaat in 2020 30 jaar - een nieuwe cd beloofd. Daarover is het oorverdovend stil. We hebben wel recht gehad op een wereldwijd online optreden. En Tilo Wolff wou in het eindejaarsperiode de fans nog even extra verwennen. Het zal wellicht enkel de echte fans aanspreken, want voor het kleinood ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : 'Black Star' tweede video uit nieuwe Dive

Op 11 december komt de nieuwe Dive uit! Het belooft alweer een heerlijk donker en tormenterend werkje te worden. Om er zeker van te zijn dat u ook zo denkt, geeft Dirk Ivens - naast Dive ook actief bij The Klinik, Absolute Body Control en Sonar - een tweede video uit. Twee weken na 'Death Machine' moet deze 'Black Star' er ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : Your Life On Hold oorlogszuchtig

En nu we toch bij Jan Dewulf aangekomen zijn... Zijn gothic rock project Your Life On Hold heeft ook een nieuwe single uit, alweer geplukt uit het gloednieuwe en uitstekende 'Echoes From The Bardo'. 'Let's Start A War' breekt met alle clichés over rockmuzikanten die tegen oorlog protesteren of popsterren die zich ...

lees meer...
INTERVIEW : THE BREATH OF LIFE - Neen, ik heb nooit overwogen om te stoppen met muziek maken, noch om lekkere speciale bieren te proeven.

The Breath Of Life blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. En ze brengen een nieuwe cd uit. ‘Sparks Around Us’ bevat alweer 11 pareltjes, en we kunnen stellen dat deze tiende cd zich in het vervolg bevindt van de vorige platen, waaronder we geen enkele uitschuiver of zwakkere plaat tellen. Wel komt hij op een verrassend moment uit, namelijk ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...