casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.911 items

   

Bleib Modern
Vale Of Tears
Cold Wave - Post Punk
20/09/2016 : Bleib Modern - Vale Of Tears
Wave Records  Wave Records
20/09/2016, Danny Quetin

Het Duitse Bleib Modern heeft nog maar pakweg 2 jaar geleden zijn geboorte gevierd en toch mogen ze al 2 albums op hun palmares schrijven. Daar waar hun eerstgeborene All Is Fair In Love And War een eerder verkennende plaat was, in het kielzog van een Lebanon Hanover, is hun opvolger Vale Of Tears het toonbeeld van duisterheid en weemoedigheid.

Donkere uitgesponnen melancholie met een zekere terughoudendheid en depressiviteit maakt van opener Dust de weergave van de tot stof wederkerende zwartgalligheid.

Bleib Modern heeft zijn richting gevonden, met heerlijk klanktapijten op geheel eigen volwassen wijze (I Don’t Like You en Inside). In een toonaard die zachtmoedigheid combineert met het ondergrondse.

En met het nodige experiment waarbij vocalen onbestaande zijn en hun kunnen wordt vertoond in het net geen 2 minuten durend Bother. Al verveelt het nergens.

Het herkenbare gitaargeluid typeert de val in een donker gat, de koude onderstroom als metgezel. Al valt er in dat gat wel heel wat te beleven, zoals in Blackened Soul en Vale, waar koudheid zijn partner tegenkomt op plaatsen waar het zonlicht al lang niet meer schijnt.

Flink op dreef komt Their Changing Faces op gang, verwijzend naar She Past Away (met dezelfde taalfout in de lyrics). Toch mag je dit zeker geen nacalculatie noemen van het Turkse gezelschap. De gitaren op distortion om zo een heel parket aan geluiden te leggen. Geluiden die escaleren en de ware aard tonen van Bleib Modern. Eerder A Place To Bury Strangers dan She Past Away.

Gitzwarte melancholie en tekstueel al even aardedonker maakt van Paper Skin zowat het beste nummer van het hele album. Krachtdadig, pakkend, met de geur van het suïcidale in de neus.

Dat die van Bleib Modern wel eens de hort opgaan met onze eigen Whispering Sons is niet geheel een toeval. Met een nummer als In Full Bloom bewandelen ze zo ongeveer dezelfde paadjes die onze Belgische trots al wat aangelegd heeft. Benieuwd hoe het zou geklonken hebben met de stem van Fenne.

Net als in All Is Fair In Love And War heeft ook deze Vale Of Tears zijn instrumentaaltjes. Empty Vessel biedt op deze manier een staaldraad van een in eerste instantie gemoedelijk ritme. Al zorgen de effectpedalen van de gitaar ook hier weer voor een geheel opvullend geheel der delen.

Afsluiter Lone heeft gepaard met wat experiment. Hetgeen gezorgd heeft voor een bevalling van een soort nageslacht dat zijn eigen pappenheimers opzoekt.

Vale Of Tears van Bleib Modern gaat verder daar waar All Is Fair In Love And War gestopt is. Meer matuur, meer diepgang, meer tapijt. De donkere ziel waar levenslicht niet toelaatbaar is. De laatste doet het licht uit.

Facebook

Bandcamp

Danny Quetin
20/09/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...