casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.471 items

   

Blakk Harbor
Madares
Dark Ambient - Drone - Industrial - Tribal / Ritual
13/12/2018 : Blakk Harbor - Madares
Ant-Zen  Ant-Zen
13/12/2018, Dimi Brands

De man achter Blakk Harbor is Angelos Liaros die we ook kennen onder het pseudoniem Mobthrow.

Deze in Berlijn wonende Griek heeft een verleden als death metal gitarist, maar besloot om aan de slag te gaan met donkere elektronica.

Voor zijn nieuwe geesteskind Blakk Harbor vond Liaros inspiratie in dark ambient, drone, post-industrial, experimentele techno en het occulte.

Naast vooruitdenkende elektronica kijkt hij eveneens achterom naar klassieke mythologie, Dionysische mysteries en sjamanistische rituelen.

Madares, Blakk Harbors eerste wapenfeit, haalt zijn naam van de gelijknamige duinbergen in Kreta, waarvan het maanachtige landschap een heilig land was voor oude ceremonies.

Wanneer je weet dat de meeste van de hier tegenwoordige percussieve samples en drones afkomstig zijn van traditionele Kretenzische instrumenten (luit, huidtrommels, lier en tsabouna (Griekse doedelzak) aangevuld met andere wereldse instrumenten als Tibetaanse kommen, gongs en dungchen-hoorns (Tibetaans ceremonieel blaasinstrument) wordt het allemaal natuurlijk nog interessanter.

Al deze traditionele klanken verkruimelen samen met modulaire synths en samplers, om een eindresultaat te bekomen dat even traditioneel als modern klinkt.

Een debuut waardoor we ons graag in trance laten wiegen, en dat fans van bijvoorbeeld C Cat Trance zeker gehoord moeten hebben. Onze Griekse vrienden van Daemonia Nymphe (die ook graag traditionele Griekse instrumenten in hun songs gebruiken) zullen met dit plaatje ook wel blij zijn.

Maar als er 1 naam is waar we spontaan aan moesten denken bij beluistering van Madares, dan was het wel ons eigenste Hybryds!

Ook u zal niet kunnen ontkennen dat deze tribale elektronica zich in hetzelfde vaarwater bevindt als onze rituele trots.

“The ritual should be kept alive”, zo leerde datzelfde Hybryds ons; Blakk Harbor voegt alvast de daad bij het woord.

Blakk Harbor

Dimi Brands
13/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : Lacrimosa viert 30-jarig jubileum met box

Lacrimosa had ons in dit jubileumjaar - de groep bestaat in 2020 30 jaar - een nieuwe cd beloofd. Daarover is het oorverdovend stil. We hebben wel recht gehad op een wereldwijd online optreden. En Tilo Wolff wou in het eindejaarsperiode de fans nog even extra verwennen. Het zal wellicht enkel de echte fans aanspreken, want voor het kleinood ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : 'Black Star' tweede video uit nieuwe Dive

Op 11 december komt de nieuwe Dive uit! Het belooft alweer een heerlijk donker en tormenterend werkje te worden. Om er zeker van te zijn dat u ook zo denkt, geeft Dirk Ivens - naast Dive ook actief bij The Klinik, Absolute Body Control en Sonar - een tweede video uit. Twee weken na 'Death Machine' moet deze 'Black Star' er ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : Your Life On Hold oorlogszuchtig

En nu we toch bij Jan Dewulf aangekomen zijn... Zijn gothic rock project Your Life On Hold heeft ook een nieuwe single uit, alweer geplukt uit het gloednieuwe en uitstekende 'Echoes From The Bardo'. 'Let's Start A War' breekt met alle clichés over rockmuzikanten die tegen oorlog protesteren of popsterren die zich ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2020 : Epica adopteert zes wolven van het WNF!

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft zojuist zijn nieuwe single-video 'Freedom - The Wolves Within' uitgebracht. Vorige maand kwam de 1e single-video 'Abyss Of Time' uit. Beide tracks zijn afkomstig van het nieuwe studio-album 'Omega' dat op 26 februari 2021 wordt uitgebracht via Nuclear Blast. 'Omega' ...

lees meer...
NIEUWS 29/11/2020 : Zie ginds komt Fx8:Sd8!

Het wordt een trieste Sinterklaas en een nog veel triestere eindejaarsperiode, maar niet getreurd: Fïx8:Sëd8 heeft een nieuw album aangekondigd dat op 22 januari verschijnt en nu reeds besteld kan worden. 'The Inevitable Relapse' is het 5de album van de Duitse dark electro-sensatie en het 3de dat op Dependent wordt uitgebracht. ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
INTERVIEW : THE BREATH OF LIFE - Neen, ik heb nooit overwogen om te stoppen met muziek maken, noch om lekkere speciale bieren te proeven.

The Breath Of Life blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. En ze brengen een nieuwe cd uit. ‘Sparks Around Us’ bevat alweer 11 pareltjes, en we kunnen stellen dat deze tiende cd zich in het vervolg bevindt van de vorige platen, waaronder we geen enkele uitschuiver of zwakkere plaat tellen. Wel komt hij op een verrassend moment uit, namelijk ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...