casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Black Snow In Summer
Lost Feelings
Dark Electro - Minimal
06/02/2021 : Black Snow In Summer - Lost Feelings
Eigen beheer  Eigen beheer
06/02/2021, Danny Quetin

Wat al gedurende verscheidene jaren het hobbyproject was van Kurt Vanhollebeke begint met zekerheid vaste vorm te krijgen en mag tegenwoordig uitgegroeid zijn tot een allesomvattend geheel. Black Snow In Summer, zo het mag heten, bracht reeds einde 2019 de zalige EP ‘Shadows At Night’ uit, in eigen beheer. En waar we toen vol lof over waren.

Vanhollebeke deed alles in eerste instantie met een zelf gebrouwen doortastende Minimal Wave zonder veel woorden. Vocalen ontbraken om dat alles nog extra kracht bij te zetten. Gezocht en gevonden, een stemgeluid van vrouwelijke proporties in de figuur van Joyce Huyvaere. Maar die er in 2019 mee ophield. Een nieuwe zangeres werd gevonden in Corina Baekeland.

Het is die samenwerking die Black Snow In Summer buiten eigen Kortrijkse muren doet uitbreken. Voor zij die hedendaagse Minimal van inlandse makelij weten te waarderen (en dat zijn er gelukkig meer) is het onweerstaanbaar om de opvolger van hun ‘Shadows At Night’ zomaar naast je neer te leggen.

Lost Feelings heet deze nieuwe, geperst op vinyl, met 4 tracks waarvan de ene kant een Day-side is, de andere een Night-side. Een regel waar we vooralsnog niet aan willen houden vermits deze EP te allen tijde wonderbaarlijk blijkt te klinken.

De dagzijde is voorzien voor de titeltrack Lost Feelings, dat aanvangt met de ritmebox van een op hol geslagen hartslag maar die daarna een spanningsveld weet te creëren waarin het verleden een terugblik was op betere tijden. En met het instrumentale Behind Closed Doors, woordeloos om eigen privacy niet te schenden. Gelukkig is er nog wel de zinsnede op de hoes die meer duidelijkheid biedt : “A men was prisoned for life because he was never allowed to reveal everything he knew. A world of deception and betrayal … behind closed doors”.

Gelijkmatig verdeeld op de nachtzijde is het heerlijke Julia, onbereikbaar tot het zonlicht weer verschijnt in donkere dagen. Nochtans duldt het geluid van Black Snow In Summer weinig licht in eigen gelederen. Afsluiter Lust mag zowat het meest dansbare, het meest beklijvende nummer zijn op deze EP. Ondergedompeld in een ondergrond waar enkel de donkerheid schittert. Een track die me qua sfeer zelfs wel eens doet denken aan wat The Neon Judgement vroeger al deed. Maar dan wel met het duidelijk DNA van Black Snow In Summer.

Deze Lost Feelings werd slechts geperst op 100 exemplaren en waarvan bij het schrijven hier van nog slechts een 45 exemplaren van verkrijgbaar zijn. Je bent dus beter best snel. Kom achteraf niet klagen dat je het niet wist en dit aan je neus ziet voorbij gaan.

Andermaal weet Black Snow In Summer te raken daar waar het moet. Op het gevoel, op elke vezel in ons lichaam. Lost Feelings, gelukkig teruggevonden op deze vinyl-EP.

Facebook

Bandcamp

Danny Quetin
06/02/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...