casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.245 items

   

Bizarre Uproar
Indoctrination Of Fist & Cock
Noise - Power Electronics
29/03/2020 : Bizarre Uproar - Indoctrination Of Fist & Cock
Filth & Violence  Filth & Violence
29/03/2020, Dimi Brands

Subtiliteit is niet: een man met bierbuik die in ontbloot bovenlijf, latex masker en groezelige trainingsbroek fans het podium optrekt om ze een welgemikte schop tegen hun achterste te geven.

Subtiliteit is evenmin de projectie op de achtergrond die beelden laat zien van monden die ondergescheten en ondergekotst worden, Domina’s die hardhandig een strapon in nauwe gaatjes boren, om nog maar te zwijgen van de golden showers die op het podium plaatsvinden. Het zijn slechts een paar voorbeelden van wat er zoal te zien valt wanneer de Fin Pasi Markkula met zijn beruchte project Bizarre Uproar op het podium staat.

Andere projecten van hem luisteren naar al even subtiele namen als Bizarre SS, Funeral Mongoloids, Adolf Christ en Xenophobic Ejaculation.

Nee, subtiliteit is niet ‘s mans sterkste kant. Maar waarom zou je ook een verbloemde versie van de werkelijkheid geven, wanneer je de wereld een spiegel voorhoudt die aantoont dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is?

De wereld van Bizarre Uproar speelt zich af in darkrooms, SM-kelders, rape scenes, snuff movies en is voorzien van de nodige gloryholes. Dat het geluid dat hier voortgebracht wordt even smerig klinkt is een logisch gevolg.

De laatste langspeler van Bizarre Uproar, het wederom subtiel getitelde Indoctrination Of Fist And Cock, opent meteen de registers met de twee lichaamssappen die in het universum van deze Fin de hoofdbestanddelen vormt: ‘Blood And Cum’.

Anders dan vaak het geval is, is het voor velen shockerende beeldgebruik en bijhorende live performance geen manier om een gebrek aan talent te verdoezelen. Wie totaal niets met noise heeft, zal dit waarschijnlijk tegenspreken, maar ook hier zal de grootste keikop moeten toegeven dat het hier niet zomaar wat gratuit lawaai betreft. Het is ook niet zomaar dat Bizarre Uproar tegenwoordig tot de top van de noise scene behoort.

Wat we te horen krijgen op Indoctrination Of Fist And Cock is repetitieve metaalpercussie die erg old school industrial aandoet, alwaar zich dan een evenzo herhalend schurend geluid (als van een extreem schurend scharniertje -ook doet het vaag denken aan het nachtmerriegeluid bij uitstek: een krassende nagel over een schoolbord) bijvoegt. Om het geheel nog een extra unheimliche feel te geven zorgt een zuigend achtergrondgeluid voor de kers op de taart. Het is meteen een patroon dat in verschillende variaties terugkomt op de vier nummers die dit album rijk is.

Omdat we onze reviews ook delen op Facebook en we geen zin hebben om weeral door het posten van een hoes (dat heb je als je noise albums bespreekt) een tijdje in de Facebookgevangenis te belanden posten we hier de neutrale cover van de LP versie. Het ontbreken van subtiliteit dat hier als rode draad doorheen deze review zweeft vind namelijk ook zijn weg naar de hoes van Indoctrination Of Fist And Cock, en willen we u uiteraard niet onthouden, klik hier maar indien u minder lange tenen heeft dan meneer Suikerberg.

Dimi Brands
29/03/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 31/05/2020 : Lord Of The Lost goes classic met 'Swan Songs III'

Lord Of The Lost houdt niet van stilstand. In 2018 hadden ze nog een megasucces met 'Thornstar', een ambitieuze conceptplaat over de ondergang van de Pangeanen, een uitgestorven beschaving uit de oudheid. Hun nieuwe plaat heet 'Swan Songs III', en is dus het vervolg in de rij van de 'Swan Songs'-platen die Lord Of The ...

lees meer...
NIEUWS 31/05/2020 : Wave Invasion Online Festival (Palais Ideal, Alpahmay, Xtort...)

Wave Invasion is een bijzonder interessante organisatie. Opgericht vanuit Nederland als een bundeling van wavegroepen die samenspannen om concerten te organiseren en te spelen, telt de organisatie intussen ook al aardig wat Belgische groepen. Vanavond, zondag 31 mei, en niet toevallig omdat het eigenlijk Wave-Gotik-Treffen had moeten zijn, ...

lees meer...
NIEUWS 31/05/2020 : 'WILMA determined protector' van Struggler is uit

Struggler maakt al sinds 1979 koude golven. Vanuit de beruchte Hamontse scene en meer bepaald café De Kwiet, waar ook De Brassers onheil veroorzaakten, heeft de groep rond René Hulsbosch Vlaanderen veroverd. De vroege jaren 80 zagen de singles 'Night Fever' en 'Wanted' verschijnen, maar vooral de plaat 'It ...

lees meer...
NIEUWS 30/05/2020 : Alternatieven voor WGT: Dark Stream Festival, online optreden Lacrimosa en goth-documentaire MDR

Het Wave-Gotik-Treffen gaat niet door, maar voor de fans zijn er toch wat zaken opgezet om vanuit hun kot het gevoel te hebben dat ze hieraan deelnemen. Veel groepen nemen deel aan het Dark Stream Festival, dat vanuit de Moritzbastei in Leizig uitgezonden wordt, en vandaag en morgen nog een hoop optredens, lezingen en meer gratis aanbieden. Lacrimosa, ...

lees meer...
NIEUWS 28/05/2020 : Nytt Land covert 'Ohne Dich' van Rammstein

Het is een merkwaardige cover. Nytt Land, het Russische duo dat traditionele folk en dark ambient combineert, neemt een nummer van Rammstein over. Ze doen dit uiteraard op geheel eigen manier. Wie dus wil horen wat Rammstein zou geven als het een folkgroep was geweest, kan maar beter even zijn oren spitsen. De opname is volledig live gemaakt, ...

lees meer...
INTERVIEW : LAIBACH - Toen ze Laibach verboden, zegden we: ‘geweldig, laten we verder gaan’!

Onlangs bracht Laibach een uitgebreide box ‘Laibach Revisited’ uit, een heruitgave van hun titelloze debuutplaat uit 1985, aangevuld met vernieuwde opnames van de nummers en een aantal essays over de rol van Laibach in het Joegoslavië en de Sloveense deelrepubliek in de jaren 80. We hebben Laibach al verschillende keren kunnen ...