casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.800 items

 

Synthetic Dream
Neutral Area
Electro - Techno - Trance
15/06/2021 : Synthetic Dream - Neutral Area
Eigen beheer  Eigen beheer
15/06/2021, Dimi Brands

Van zodra we kennismaakten met de Belgische new wave/gothic scene, leerden we Dark Entries kennen en net zo lang hebben we weet van het bestaan van het Lembeest.

Bij de burgerlijke stand van Lembeke beter gekend als Günther Haegeman en het soort artiest dat we van in het begin bij Dark Entries op de voet hebben gevolgd.

De laatste jaren was Günther samen met Dries De Vreeze voornamelijk in de weer als het duo Karl Hefner & Hugh Lagerfeld. En dit niet zonder succes, want naast lovende woorden in eigen land was er ook volop internationale erkenning.

Maar wie al wat langer meedraait weet dat Günther daarnaast ook nog andere projecten achter zijn naam heeft staan. Te weten de onweerstaanbare electropop van Obverse Reality en de stevige dansritmes van Synthetic Dream.

Enkele dagen geleden verscheen van dat laatste Synthetic Dream een remix album met enkele nieuwe nummers (Trancecoder), maar Günther stuurde ons, met enige vertraging, allereerst het album dat hieraan voorafging: het eind vorig jaar verschenen Neutral Area.

Hoewel Synthetic Dream in 1999 als zijproject van Obverse Reality opgericht werd als een experimenteel techno-trance project zorgde een samenwerking twee jaar later met het Duitse fetish magazine MARQUIS voor een ommeslag qua stijl.

Synthetic Dream mocht soundtracks maken voor de Marquis films waarin het geluid meer de dark ambient en goa trance richting opzocht.

Na een lange stilte was er in 2016 met Future Machine terug een teken van leven van dit gesmaakte project, dat duidelijk de spaarzaam verlichte keldertjes terug inruilde voor de met laserstralen overladen dansvloeren.

Een lijn die op Neutral Area netjes doorgetrokken wordt, en het soort techno/trance brengt die tijdens bepaalde nummers eveneens de electro achtergrond van Günther niet onder stoelen of banken steekt. Hoort u ook een vleugje VNV Nation doorklinken in ‘Light Reflects’ of is die gesampelde vrouwenstem in ‘Orbital Resonance (Not In The Mood For Games)’ niet dezelfde als van Nux Nemo’s ‘Hiroshima’ en is ‘Orbital Resonance 2’ (en met uitbreiding kan dit gezegd worden over het gehele Neutral Area) niet het nummer zoals Praga Khan ze al lang niet meer geschreven heeft?

Alsof het niets is strooit Günther 9 nummers voor onze voeten die de blik torenhoog de ruimte in laat schieten. Niet verwonderlijk, want naast met instrumenten is de man ook ijverig in de weer met telescopen en met uitbreiding tovert hij ook op tijd en stond een model voor zijn lens om op de gevoelige plaat vast te leggen. In Zwijndrecht heeft men PFOS in de grond zitten, in de streek van Lembeke zit er duidelijk iets in het drinkwater wat maakt dat de dagen er langer dan 24 uur lijken te duren, bedenken we ons als we de bedrijvigheid van Haegeman in ogenschouw nemen.

De man mag dan naar eigen zeggen “not in the mood for games” zijn, met Neutral Area brengt hij toch maar mooi een album waar het speelplezier vanaf druipt en dat liefhebbers van de betere elektronische muziek gehoord MOETEN hebben!

Synthetic Dream

Dimi Brands
15/06/2021

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 16/06/2021 : “Reinvention Of Pain” is de eerste singel van Mildreda

Nu ja, de eerste singel van de 'herboren' Mildreda dan. Zoals je eerder bij Dark Entries kon lezen is het electro project van bezige bij Jan Dewulf aan een heropstanding toe. Het niet onbekende Dependent label hapte toe om een forum te bieden aan dit electro project waarmee het decennia terug zowat allemaal begon voor deze getalenteerde ...

lees meer...
NIEUWS 16/06/2021 : Dark Entries tip; Hanging Freud

Of dan toch zeker een tip van mij! Met dit Schotse project van Jonathan Skinner en Paula Borges komen de jaren 80 weer langs de grote poort naar binnen. Beklijvend in zijn eenvoud, mooi verdrinkend in de existenstiële wanhoop zoals die door het orkestje van Robert Smith met “Faith” werd uitgevonden. Een geluid dat willens ...

lees meer...
NIEUWS 16/06/2021 : Super Dragon Punch presenteert “Feral”

Onze landgenoot Jérémie Venganza is al langer hoofd en ziel van zijn techno industrial project Super Dragon Punch en met “Feral” presenteert hij quasi 4 jaar na het ep debuut “Shatter” (klik hier voor de review) het digitale debuutalbum “Feral”. Een album waar op de jaren 80, 90, het nieuwe ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Alcatraz - Sport Campus Lange Munte Bad Godesberglaan 22 8500 Kortrijk

Voor de zwarte zielen onder jullie met een ruig kantje is er in augustus Alcatraz met bands als Epica - Solstafir - Wiegedood - Amenra - Heilung en pretpunkers Funeral Dress. Tickets: www.alcatraz.be/nl/tickets

lees meer...
NIEUWS 10/06/2021 : TerraRelicta: 24/7 gothic radio

U wenst een gothic radio die 24 uur op 24, 7 dagen op 7 uitzendt? Probeer dan eens Terra Relicta! Deze online radio uit Slovenië brengt een echt mooie mix van gothic rock, electro en symfonische metal. U dient gewoon naar hun website - die ook heel wat nieuws in het Engels bevat - te gaan en te streamen. De radio speelt het grootste deel ...

lees meer...
NIEUWS 09/06/2021 : Kćlan Mikla: Ósýnileg

Wat zullen we met drie IJslandse elfjes die minimal wave maken? Geweldig vinden, natuurlijk. Kælan Mikla staat immers borg voor dromerige wave en poëzie (goed, we verstaan er geen knijt van, maar het klinkt zeer poëtisch). En als er nieuw werk is, dan delen we dat ook graag. 'Ósýnileg' is al de tweede ...

lees meer...
INTERVIEW : Spiral Of Silence - 'oude liefde roest niet'

Voor velen is deze naam allicht onbekend en derhalve onbemind. Zonde, nu de groep uitpakt met de vers verschenen nieuwe singel “Toll” wordt het tijd dat ook u ook kennis maakt met deze Belgische groep die eind jaren 90 en beginjaren 2000 een vaste stek had op tal van wave/goth festivals met een cold wave sound pur sang waar je ...