casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.911 items

   

Bewitched As Dark
Spadyum
Dark Wave - Electro - Minimal
10/05/2016 : Bewitched As Dark - Spadyum
Eigen beheer  Eigen beheer
10/05/2016, Dimi Brands

Al 9 releases heeft Bewitched As Dark achter haar naam staan, en dit op de korte tijdspanne van amper 2 jaar.

Enkel digitaal te verkrijgen, waardoor het makkelijker is om veel uit te brengen natuurlijk, en de drempel om een publiek te bereiken aanzienlijk kleiner wordt.

Donkere muziek uit Turkije, dan denken de meesten automatisch aan She Past Away, die trouwens al meermaals bij ons met open armen ontvangen werden. Doch wat betreft de kennis betreffende duistere muziekjes uit dit boeiende land, blijft het bij de meesten ook beperkt tot deze ene groep.

Hoog tijd om hier verandering in te brengen, want onbekend maakt volgens het spreekwoord nog altijd onbemind, zo moet ook Nick Mertens gedacht hebben. Hij was het die me met deze artieste liet kennismaken in zijn wekelijkse radioprogramma Shadowplay (van de Aalsterse radiozender Katanga), mijn liefde voor Turkije indachtig stuurde hij me na de uitzending meteen de link naar haar Bandcamp-pagina door.

Om even terug te komen op She Past Away, in ‘Khunrath’ hoor je dezelfde sfeer terug die je ook bij Bewitched As Dark’s landgenoten terugvind. Meer zelfs, je verwacht ieder moment dat de stem van Volkan Caner zal invallen. Doch ook instrumentaal weet dit nummer te bekoren en is de toon meteen gezet.

Deze toon komt uit synths die voornamelijk er in slagen sfeer te scheppen, zoals op ‘Black Milk’ alwaar gesampelde stemmen boven koude synthpatronen komen aanzweven.

Na twee sfeervolle stukken, lonkt ‘Ars Magna’ meer naar de dansvloer. Met stuiterende beats en onderkoelde synths krijgen we hier een heerlijk brouwsel voor onze neus alwaar naast enkele maten dark- en coldwave ook een scheut dark electro is aan toegevoegd. Het soort cocktail dat we met graagte naar binnen kappen, met andere woorden.

‘The World For Sale’ is ook een fijne dansvloerplaat, die meer spacy atmosferen opzoekt.

Het spookachtige ‘Magic Fly’ teert dan weer meer op sfeerschepping, en zowel in dit aspect als in het dansbare blinkt Bewitched As Dark misschien niet altijd uit in originaliteit, maar zeker en vast wel in degelijkheid.

Politiesirenes en een radarontvanger voorspellen nog meer onheil, het gevaar loert om de hoek op ‘Neon Nation’, wat de trage beats en repetitieve synths eens te meer onderstrepen, een minimal nummer waar zelfs ik als niet-liefhebber van het genre wel van kan genieten.

Een piano zorgt voor nog meer sfeer op ‘Seal’s Night’, overigens een van de weinige nummers waarop daadwerkelijk gezongen wordt. En dat is wel een beetje jammer, want Bewitched As Dark heeft een aangename, zweverige zangstem die ze beslist meer had mogen bovenhalen. Zoals op het lange (bijna acht minuten) ‘Wrong’? Alwaar ze ons al fluisterend kippenvel weet te bezorgen. In combinatie met de mistlandschappen die de synths weten op te roepen, kan Bewitched As Dark met een enkele aanraking “Frozen-gewijs” alles wat ze aanraakt veranderen in ijs. Sexy en griezelig gaan hand in hand, dit is een nummer waar de jongedame mee kan uitpakken!

‘Deprived’ is de kers op de taart, en Bewitched As Dark’s creatieve geest indachtig verheugen we ons al op een volgende plaat die ongetwijfeld niet lang op zich zal laten wachten.

Als je op zoek bent naar een album dat ze in het Engels als “haunting” zouden omschrijven, dan is dit een plichtaankoop!

Het enige minpuntje is dat enkele nummers nogal abrupt eindigen, waar we ze liever nog wat langer hadden gehoord, maar dat is zeker en vast geen struikelblok te noemen. Wat zeker in haar voordeel pleit is dat ze er in slaagt, om op zo korte tijd, puike nummers te blijven produceren, van afdankertjes of vullertjes is hier zeker en vast geen sprake, en dat is heel sterk!

Bewitched As Dark

Dimi Brands
10/05/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...