casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.355 items

   

Bewitched As Dark
Spadyum
Dark Wave - Electro - Minimal
10/05/2016 : Bewitched As Dark - Spadyum
Eigen beheer  Eigen beheer
10/05/2016, Dimi Brands

Al 9 releases heeft Bewitched As Dark achter haar naam staan, en dit op de korte tijdspanne van amper 2 jaar.

Enkel digitaal te verkrijgen, waardoor het makkelijker is om veel uit te brengen natuurlijk, en de drempel om een publiek te bereiken aanzienlijk kleiner wordt.

Donkere muziek uit Turkije, dan denken de meesten automatisch aan She Past Away, die trouwens al meermaals bij ons met open armen ontvangen werden. Doch wat betreft de kennis betreffende duistere muziekjes uit dit boeiende land, blijft het bij de meesten ook beperkt tot deze ene groep.

Hoog tijd om hier verandering in te brengen, want onbekend maakt volgens het spreekwoord nog altijd onbemind, zo moet ook Nick Mertens gedacht hebben. Hij was het die me met deze artieste liet kennismaken in zijn wekelijkse radioprogramma Shadowplay (van de Aalsterse radiozender Katanga), mijn liefde voor Turkije indachtig stuurde hij me na de uitzending meteen de link naar haar Bandcamp-pagina door.

Om even terug te komen op She Past Away, in ‘Khunrath’ hoor je dezelfde sfeer terug die je ook bij Bewitched As Dark’s landgenoten terugvind. Meer zelfs, je verwacht ieder moment dat de stem van Volkan Caner zal invallen. Doch ook instrumentaal weet dit nummer te bekoren en is de toon meteen gezet.

Deze toon komt uit synths die voornamelijk er in slagen sfeer te scheppen, zoals op ‘Black Milk’ alwaar gesampelde stemmen boven koude synthpatronen komen aanzweven.

Na twee sfeervolle stukken, lonkt ‘Ars Magna’ meer naar de dansvloer. Met stuiterende beats en onderkoelde synths krijgen we hier een heerlijk brouwsel voor onze neus alwaar naast enkele maten dark- en coldwave ook een scheut dark electro is aan toegevoegd. Het soort cocktail dat we met graagte naar binnen kappen, met andere woorden.

‘The World For Sale’ is ook een fijne dansvloerplaat, die meer spacy atmosferen opzoekt.

Het spookachtige ‘Magic Fly’ teert dan weer meer op sfeerschepping, en zowel in dit aspect als in het dansbare blinkt Bewitched As Dark misschien niet altijd uit in originaliteit, maar zeker en vast wel in degelijkheid.

Politiesirenes en een radarontvanger voorspellen nog meer onheil, het gevaar loert om de hoek op ‘Neon Nation’, wat de trage beats en repetitieve synths eens te meer onderstrepen, een minimal nummer waar zelfs ik als niet-liefhebber van het genre wel van kan genieten.

Een piano zorgt voor nog meer sfeer op ‘Seal’s Night’, overigens een van de weinige nummers waarop daadwerkelijk gezongen wordt. En dat is wel een beetje jammer, want Bewitched As Dark heeft een aangename, zweverige zangstem die ze beslist meer had mogen bovenhalen. Zoals op het lange (bijna acht minuten) ‘Wrong’? Alwaar ze ons al fluisterend kippenvel weet te bezorgen. In combinatie met de mistlandschappen die de synths weten op te roepen, kan Bewitched As Dark met een enkele aanraking “Frozen-gewijs” alles wat ze aanraakt veranderen in ijs. Sexy en griezelig gaan hand in hand, dit is een nummer waar de jongedame mee kan uitpakken!

‘Deprived’ is de kers op de taart, en Bewitched As Dark’s creatieve geest indachtig verheugen we ons al op een volgende plaat die ongetwijfeld niet lang op zich zal laten wachten.

Als je op zoek bent naar een album dat ze in het Engels als “haunting” zouden omschrijven, dan is dit een plichtaankoop!

Het enige minpuntje is dat enkele nummers nogal abrupt eindigen, waar we ze liever nog wat langer hadden gehoord, maar dat is zeker en vast geen struikelblok te noemen. Wat zeker in haar voordeel pleit is dat ze er in slaagt, om op zo korte tijd, puike nummers te blijven produceren, van afdankertjes of vullertjes is hier zeker en vast geen sprake, en dat is heel sterk!

Bewitched As Dark

Dimi Brands
10/05/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gratis download van Zauber

U houdt van sterk georkestreerde electro? Dan hopen we dat u al gehoord hebt van Zauber, het electroproject van Fransman Ludovic Dhenry. Zauber geeft een nummer gratis weg via bandcamp, een voorafname op de nieuwe plaat waar Zauber momenteel aan werkt. Het is niet het enige waar Ludovic zich momenteel mee bezig is. De nieuwe plaat van Exponentia ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Abstrackt Black: Dat we moesten sterven

In principe ging op 19 september onze Dark Entries Night door met De Delvers en Abstrackt Black, in de Kinky Star te Gent. Voorlopig gaat deze concertenreeks helaas niet door, maar dat betekent nog niet dat de groepen zelf niets meer van zich laten horen. Abstrackt Black bracht een paar dagen geleden bijvoorbeeld nog een nummer uit: 'Dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
NIEUWS 16/09/2020 : Athamay geeft een teken van leven...

'Wie?' hoor ik u al denken. Athamay, een groepje dat in de tweede helft van de jaren 90 via het Britse Nightbreed label wat furore genoot met donkere gotisch aandoende electro fetish muziek die de wereld van de bdsm celebreerde. De groep scoorde ook bij ons een paar eenvoudige maar doeltreffende hitjes als “Domination” ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...