casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Barbara Morgenstern
Doppelstern
Electro - Pop - Techno - Trip Hop
18/12/2015 : Barbara Morgenstern - Doppelstern
Monika-Enterprise
18/12/2015, Dimi Brands

Er zijn nog zekerheden in het leven: net zoals de beste dark folk nog steeds uit het zonnige Italië blijft komen, zo steken we voor onze portie elektronisch dansvertier ons licht best op bij onze oosterburen.

Het land van Kraftwerk staat er om bekend sinds jaar en dag een hoofdrolspeler te zijn wat betreft allerhande dance muziek, house, techno, minimal, noem het maar op.

Uit Hagen komt Barbara Morgenstern, die al sinds eind jaren 90 bezig is met het maken van abstracte, leftfield electronica en heus geen onbekende is bij de liefhebbers van elektronische muziek.

Deze Doppelstern neemt zijn titel wel heel letterlijk, want voor iedere track werkte la Morgenstern samen met een andere collega-artiest, waardoor ieder nummer dus als het ware een ‘dubbele ster’ is, een gegeven wat in de sterrenkunde zoveel betekent als twee sterren die om een gemeenschappelijk zwaartepunt heen bewegen, helaas staren we bij deze plaat evenwel eerder in het duister dan dat we getuige zijn van dit fenomeen.

Het adresboekje van Morgenstern oogt indrukwekkend, met gastbijdragen van Gudrun Gut (die we naast van haar solowerk ook kennen als lid van (prille) Einstürzende Neubauten en Malaria!), T.Raumschmiere, Justus Köhnke, Hauschka, Coppé (“The Legendary Godmother Of Japanese Electronica), de Canadese celliste Julia Kent en nog vele anderen.

Doppelstern begint alvast veelbelovend, met ‘Was Du Nicht Siehst’, de samenwerking met T.Raumschmiere, geen ‘monstertruck techno’ waarmee de man begin 00 ook zijn ingang in de zwarte scene vond, of je dat nu leuk vond of niet, toen met electroclash queen Miss Kittin aan zijn zijde. 'Was Du Nicht Siehst' situeren we deze keer eerder in de 'chill out' hoek.

Net als opvolger ‘Meins Sollte Meins Sein’, samen met Hauschka, die we vooral kennen van zijn werk met de ‘prepared piano’. Deze twee tracks komen alvast aangenaam binnen, een loom zondagsgevoel oproepend, met Barbara’s stem die zich als een warm dekentje om ons heen nestelt, in de koude winterdagen die er staan aan te komen, een fijn vooruitzicht.

Helaas kabbelen de nummers die volgen een beetje te veel op hetzelfde elan verder, waardoor het al snel eentonigheid troef wordt, al de verschillende samenwerkingen ten spijt.

De veelheid aan collaborateurs brengt dus weinig variatie met zich mee, wat dan wel weer ten goede komt aan de consistentie van het album, hier en daar duiken vage referenties naar andere genres op (triphopinvloeden op ‘Too Much’ (met Gudrun Gut), ballearic beats op ‘Übermorgen’ (met Justus Köhnke en Robert Lippok), en minimal (de techno variant, welteverstaan, op ‘No One Nowhere Cares’ (met Corey Dargel)), maar het warme dekentje waarover daarnet sprake werkt in die mate dat we al snel indommelen, en waardoor het geheel al snel klink als geluidsbehang in een veel te trendy afterclub keet, alwaar ons hoofd zich jammer genoeg al op een even trendy tafeltje te rusten heeft gelegd, waardoor de schitterende sterren die zich aan het firnament zouden kunnen tonen, ons compleet ontgaan.

Barbara Morgenstern

Dimi Brands
18/12/2015

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...