casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.965 items

   

Bain Wolfkind
Hand Of Death
Minimal
04/04/2017 : Bain Wolfkind - Hand Of Death
Hau Ruck!  Hau Ruck!
04/04/2017, Dimi Brands

Liefde en verlies! Verraad en wraak! Pooiers en hoeren! Drugdealers! Jezus! Seriemoordenaars! Verslaving! Inderdaad, Bain Wolfkind is terug! Thema’s die graag gebruikt worden in televisieserie’s maar waaruit Wolfkind als vanouds ook graag plukt.

Door een bluesy en loungy sausje over de tien minimale synthsongs die Hand Of Death vormen te gieten, krijgen we een eindresultaat dat perfect zou passen als soundtrack voor een David Lynch film.

Wolfkind leerden we kennen als lid van Der Blutharsch, en ook zijn eigen project Novo Homo mochten we reeds enkele malen live aanschouwen. Novo Homo bleek echter een one trick pony te zijn, met slechts 1 (sterk) album op de teller: Private Hell (2004).

Albin Julius zocht met Der Blutharsch meer spacy sferen op, en Wolfkind bleef zich verder focussen op zijn solowerk. Met Music For Lovers & Gangsters (2005) en The Swamp Angel (2008) daalde hij af naar de zelfkant van de maatschappij, en schuwt hij de meest donkere krochten ervan niet. Het stemt ons tot grote tevredenheid dat hij deze duistere tocht wederom onderneemt op Hand Of Death, want wij hebben wel een boontje voor deze excursies in de marginaliteit, die het beest in de mens tot op het bot blootleggen.

Het in alcohol (we herinneren ons van de keren dat we hem live zagen, dat Wolfkind eufemistisch gezegd liefhebber is van een glaasje) en filth gedrenkte ‘Down Town’ is sublieme pop noir en titelnummer ‘Hand Of Death’ en afsluiter ‘Scene Of The Crime’ weten zelfs even mijn beeld over het minimal genre bij te stellen.

‘I’m A Dirty Man’ en ‘White Heat’ klinken op hun beurt dan weer als nummers die Suicide vergat uit te brengen.

Een glaasje in de ‘Crow Bar No.2’ slaan we ook niet af. Gezeten aan de toog in de aanwezigheid van Koning Alcohol lijkt in deze groezelige tent Lux Interior uit de doden te zijn opgestaan, om zich ‘Cramps-gewijs’ nog eens aan Poison Ivy’s zijde te begeven.

Wat je zelf doet, doe je nog altijd het best, is een devies dat Wolfkind ter harte neemt, en bijgevolg werden alle instrumenten door de man zelf ingespeeld.

Minimale synthmuziek is mijn dada niet, maar de grauwe thematiek en het al even grauwe stemgeluid van Wolfkind die Hand Of Death een heerlijk donker cachet geven, maken wat dit betreft veel goed.

De twee vastgebonden handen op de hoes impliceren dat de dood overal de laatste hand in heeft, maar ‘Dirty Man’ Wolfkind niet beletten een fijne gitzwarte plaat af te leveren.

Bain Wolfkind

Dimi Brands
04/04/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...

lees meer...
NIEUWS 02/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Xavier Kruth

Laat me starten met jullie allemaal een gelukkig, gezond en muzikaal interessant 2022 toe te wensen. Als ik terugkijk op 2021, dan kijk ik alweer terug op een jaar dat gekleurd werd door de coronapandemie. Artiesten aarzelden om nieuw werk uit te geven, maar minder dan in 2020, en de platen behandelden vaak de gevolgen van corona. Een overzicht ...

lees meer...
NIEUWS 01/01/2022 : To beard or not to beard?

Onder het motto: “het moet niet altijd kommer ende kwel ofte doom ende gloom zijn” duikt Ashtoreth in de gedaante van Sjaack Sjamaan om voor alle kinderkes groot en klein het oude kinder zeemanslied ‘Al die willen te Kap’ren vaeren’ te brengen. Ashtoreth, of Sjaack beter gezegd, zelf een man met baard werkte ...