casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Aubin
Any Day Now
Electroacoustic - Pop
03/03/2016 : Aubin - Any Day Now
Eigen beheer  Eigen beheer
03/03/2016, Dimi Brands

Aubin is de groep van de Brusselse zangeres Veerle Pollet, dat met hun eerste EP’tje ‘Fine & You’ op goede kritieken mocht rekenen, die uit zowat iedere richting (Radio 1, Studio Brussel als Radio 2, alsook in de verzamelde muziekpers) naar hen toe kwamen gevlogen.

Nu is er dus de eerste langspeler, die voor de bevesting moet zorgen. Toch is het niet allemaal nieuw werk, want 4 nummers stonden al op die eerste EP.

Met 9 nummers is het tevens een kort album (een goed half uurtje) geworden, liever compact dan langdradig: Aubin is duidelijk van hetzelfde idee als wijzelf.

We vermoeden ook dat, moest dit plaatje langer geduurd hebben, we wellicht hadden afgehaakt. Alles is zeer professioneel te noemen: de stem van Pollet is aangenaam, vol passie en perfect balancerend tussen dromerig, ingetogen en krachtig, muzikaal kiest men voor akoestische instrumenten die aangevuld worden met elektronische klanken. Vanessa Vanhove van Radio 2 zei over deze groep dat ze zeer origineel zijn en met weinig dingen te vergelijken, maar dan stel ik me toch een beetje vragen bij de muzikale kennis van deze Radio 2 presentatrice, want al heel snel dringt de vergelijking met Hooverphonic zich op.

Waar het schoentje wringt is het weinig avontuurlijke, nogal op veilig spelende (wat het risico op braaf klinkend natuurlijk verhoogd) totaalpakket.

Aubin stond tevens op Humo’s Rock Rally dit jaar, alwaar het oordeel van de reporter ter plaatse gewag deed van het feit dat de groep niet helemaal ontsnapte aan saaiheid. Tevens dat ze hun akoestische schoonheid zo nodig willen koppelen aan electronica, waardoor ze gedwongen werden om heel erg binnen de lijntjes van hun voorgeprogrammeerde klanken te kleuren, waardoor er een steriliteit ontstond die alle passie versmachtte. Op plaat redden ze zich wat dit betreft wel, maar afgaande op dit verslagje is er live dus waarschijnlijk nog wat werk aan de winkel.

Een nummer dat wel meteen de aandacht weet vast te grijpen is ‘Monkey See Monkey Do’, dat meer wegheeft van Intergalactic Lovers, maar toch de nodige originaliteit bevat om zich te onderscheiden als authentiek.

‘Annie’ is ook een fijn nummer, waar de muzikale omlijsting en het samenspel met Pollet’s stem als een puzzel in elkaar valt.

Alle nummers op Any Day Now zijn geschikt voor een breed publiek, en kunnen gemakkelijk dingen naar airplay op iedere nationale radiozender. Een pluspunt voor de band, maar wat het risico met zich meebrengt dat de meer avontuurlijk aangelegde luisteraars wellicht zullen passen voor deze lichtverteerbare popmuziek.

Aubin

Dimi Brands
03/03/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...