casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Atrium Carceri & Cities Last Broadcast
Black Corner Den
Dark Ambient
01/05/2018 : Atrium Carceri & Cities Last Broadcast - Black Corner Den
Cryo Chamber  Cryo Chamber
01/05/2018, Dimi Brands

Bij deze nog een warme oproep aan alle labels, zoals te lezen valt op onze voorpagina: fysieke promo exemplaren krijgen bij ons altijd voorrang voor een bespreking.

Zo komt het dat digitaal opgestuurde downloads soms wel erg lang in de lappenmand blijven liggen, zeker bij grote afnemers van promo’s, waaronder ik schuldig pleit.

Nu zijn er ook overzeese labels voor wie een review op een Nederlandstalige website niet opweegt tegen de kosten die het opsturen van vinyl en cd’s met zich meebrengen.

Daar hebben we alle begrip voor, en een label als Cryo Chamber, de Amerikaanse rots in de branding wat dark ambient betreft, kan ik simpelweg niet onbesproken laten.

Verwacht je binnenkort dus aan een resem releases van dit label waarvan de meesten om bovengenoemde reden al een tijdje uit zijn, maar daarom niet minder uw aandacht verdienen.

Na eerder op Cryo Chamber Dronny Darko besproken te hebben gaan we verder in het rijtje met een project van labelbaas Simon Heath zelve: Atrium Carceri.

Voor wie in de gloriejaren van het Cold Meat Industry label al met dark ambient bezig was, beslist geen onbekende naam.

Met de regelmaat van de klok brengt Heath nog trouw plaatjes uit, steeds van hetzelfde hoge niveau.

Op Black Corner Den gaat Heath in zee met een andere Zweed; namelijk Pär Boström oftewel Cities Last Broadcast (maar ook gekend onder de naam Kammarheit waarmee Atrium Carceri reeds samenwerkte).

Zoals het vaak het geval is bij dit soort samenwerkingen waarbij in dit geval de Atlantische Oceaan beide artiesten van elkaar scheidt, was het internet de redder in nood voor deze totstandkoming.

Het duo neemt ons mee naar het einde van de 19de eeuw, en gunt ons een blik op de rustgevende dromen van dode dichters uit die tijd. Waar we deze vinden? In opiumholen! In die tijd immers de place to be om deze verlichte geesten aan te treffen maar ook de periode waarin de twee opiumoorlogen tussen Groot-Brittanië en China gestreden werden.

Titels als ‘Laudanum’ (oftwel de tinctuur (zie ook ‘House Of Tinctures’) van opium die vrijwel alle opium-alkaloïden, waaronder morfine en codeïne, bevat en die vroeger werd gebruikt als geneesmiddel) en ‘A Deeper Dream’ zetten meteen de toon voor de hallucinerende klanken waarmee beide artiesten onze geest weten te benevelen. Luistertip: 'Wind-Up Orchestra' waarbij je al snel ijl in het hoofd zal worden.

In de info sheet komen we naast het woord opium ook nog de “tinderbox” oftewel de tondeldoos tegen. Een woord waarbij ik meteen moet terugdenken aan mijn kindertijd omdat het al eens in een of ander sprookje de kop durfde opduiken. Met wat goede wil, of ben ik een beetje bevooroordeeld, zou ik de zeven nummers op Black Corner Den dan ook sprookjesachtig mooi durven noemen. Maar dan eerder volgens een sprookje van Andersen (die trouwens een sprookje getiteld De Tondeldoos schreef), en niet van de gebroeders Grimm. Grimmig is anders wel het juiste woord voor dit straffe werkstuk, dat fans van Atrium Carceri niet zal teleurstellen, en waar liefhebbers van het meest donkere werk van Coil beslist ook raad mee zullen weten.

Atrium Carceri

Cities Last Broadcast

Dimi Brands
01/05/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...