casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.579 items

   

Ashtoreth / Grey Malkin
Pilgrim Remix
Ambient - Dark Ambient - Drone - Ritual
30/12/2018 : Ashtoreth / Grey Malkin - Pilgrim Remix
Cursed Monk Records  Cursed Monk Records
30/12/2018, Dimi Brands

Laat ons meteen met de deur in huis vallen: wij houden doorgaans niet van remixen, laat staan van volledige remix albums. Daarentegen hebben we wel een gigantische boon voor het muzikale vernuft van Ashtoreth.

Zijn samenwerking met Grey Malkin (The Hare And The Moon), Pilgrim, was een van de platen die het muziekjaar 2018 opfleurde. Maar bezige bij Peter Verwimp (Ashtoreth) schudde nog meer moois uit de muzikale mouw het afgelopen jaar.

We lieten ons verder nog vertellen dat Pilgrim het eerste deel in een reeks samenwerkingen met de mysterieuze Grey Malkin zou zijn. Kwestie van goed nieuws kan dat wel tellen, lijkt ons.

Pilgrim was bovenal een digitale release, aangezien de gelimiteerde cd versie in een mum van tijd uitverkocht was.

Cursed Monk Records en Deer Trail Records slaan echter de handen in elkaar om dit kleinood terug in een fysiek formaat op de markt te brengen. Meer zelfs, men gaat voor een heuse dubbelaar, waarvan het tweede schijfje een, juist ja, remix album zal zijn.

We waren op voorhand reeds vrij zeker dat onze afkeer voor dit medium niet aangewakkerd zou worden, in de overtuiging zijnde dat Ashtoreth wederom met een “specialleke” zou afkomen.

En inderdaad, uit de vertrouwelijke cirkel van bevriende artiesten werd geplukt om te komen tot negen zeer eigenzinnige versies van de originele Pilgrim songs. (Pilgrim telt maar 5 tracks, bepaalde nummers krijgen dan ook meerdere bewerkingen: ‘Bone, Leaf & Moss’ blijkt de favoriet van de herwerkers, want dit nummer krijgen we maar liefst in 3 (totaal verschillende) versies te horen).

Een van deze versies komt van de hand van onze eigenste Peter De Koning in zijn TraumaSutra outfit. Voor de gelegenheid nodigde hij, net zoals hij dit live wel eens placht te doen, Peter Geysels uit. Zelf worden we maandelijkes geconfronteerd met ‘s mans geniale gekte, en wie Peter een beetje volgt op muzikaal gebied weet dat hij dit feilloos weet door te trekken in zijn muzikale composities.

Hetzelfde nummer wordt verder nog onder handen genomen door Stratosphere (Ronald Mariën, die ook voor Dirk Serries (Vidna Obmana) werkt) en door de Ierse drone/ritual ambient artiest Ruairi O’Baoighill (te ontdekken!!).

Zoals gezegd krijg je telkens weer verschillende versies te horen. Meteen de sterkte van dit remix album: de herwerkers tonen eerbied van het hun aangebodene, maar krijgen gelukkig evenveel eerbied terug in de zin dat hen de vrijheid werd geschonken om hun gang te gaan, en er zo als het ware hun eigen nummers van te maken.

Wanneer dat het geval is bij een remix album, dan spreken we van de uitzondering op de regel wat betreft onze aversie.

Ons favoriete nummer op Pilgrim was het lange, afsluitende ‘The Shivering Mountain’. Zowel Kepier Widow en Melmoth The Wanderer zijn van het zelfde idee.

De Ierse folk artiest David Colohan behoort, The Hare And The Moon indachtig, vermoedelijk tot het vriendenkringetje van Grey Malkin. Hij legt de hand op ‘The Stars Turn Towards Their Ending’.

Dark Entries zet natuurlijk graag de meewerkende Belgen in de spotlight: het Antwerpse Misantronics gaat voor ‘Pilgrim’ (en maakt er in een weg ‘Pilgrim Bones’ van), Distant Fires Burning boetseert niet alleen met het nummer ‘I Am The Story’ maar eveneens met de titel: ‘I Am The (Burning) Story (With Fires In The Distance)’ is het eindresultaat. Tot slot is er ook nog de Brusselse ambient rock van Wim Lankriets Syrenomelia die ‘The Stars Turn Towards Their Ending’ herwerkt (met zeer sfeervolle spoken word passage van Natalia Drepina).

Dit alles dus in een fraaie dubbelverpakking waarbij u het originele werk er nog eens bovenop krijgt, kwestie van het allemaal zelf ook eens te kunnen vergelijken. In de eindejaarslijstjes die ook hier lustig de kop opduiken zien we wat Belgische releases betreft (voorspelbaar) vaak namen als Whispering Sons, Your Life On Hold en A Slice Of Life. Ik spreek me niet uit over de kwaliteiten van deze bands, maar pleit ervoor uw aandacht ook eens te vestigen op een meer gewaagde keuze van eigen bodem. Haal dus Pilgrim in huis en ontdek zelf hoe het Ashtoreth (met hulp van Grey Malkin) met de vingers in de neus lukte om het tot in mijn eindejaarslijstje te schoppen.

Ashtoreth

Dimi Brands
30/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 19/05/2019 : Second Still exclusief in Retie

De Westkust van de US of A weet schoon volk tot zijn inwoners te tellen. Paraderend langs de Hollywood Boulevard onder het alziend oog van de paparazzi. Al zien we een band als Second Still er weinig last van te weten ondervinden. Bijzonder straf dan weer wel in de postpunk / coldwave-subcultuur waarin ze zich als trio al enkele jaren ...

lees meer...
NIEUWS 18/05/2019 : Here are the young men... RIP Ian Curtis

Vandaag, 18 mei, is het exact 39 jaar geleden dat ene Ian Curtis zich, op 23 jarige leeftijd, van het leven beroofde. Het was allicht geen nieuws geweest ware het niet dat deze Ian Curtis frontman en zanger/tekstschrijver was bij beeldenstormers Joy Division die aan de vooravond stonden van de grote doorbraak en een eerste Amerikaanse toer. “Closer”, ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 16/05/2019 : Miel Noir en Tommi Stumpff samen te horen op Reclaim Your Story.

Miel Noir, een van de weinige bands die het lukte om op onze review pagina’s steeds het maximum aantal sterretjes in de wacht te slepen, is volop bezig aan de opvolger van Honey-Beat (2016). Tevens werd er een verrassende gast gespot in de studio, zo blijkt ook uit de eerste single die Miel Noir uit The Phoenix-Swarm, want zo gaat ...

lees meer...
NIEUWS 16/05/2019 : Summer-Event: gratis zomerfestival voor het goede doel.

Met de eerste zonnestralen die zich stilaan laten gelden, beginnen we al uit te kijken naar de zomer. En wie zomer zegt, zegt festivals. Goed nieuws want op zaterdag 3 augustus pakt men in Schoten onder de noemer Summer-Event 2019 uit met een affiche op maat van de Dark Entries lezer gesneden. Redelijk indrukwekkend met La Scaltra, A Slice ...

lees meer...
NIEUWS 16/05/2019 : Elektronica en Erotiek blijven hand in hand gaan in Antwerpen.

Dat de combinatie elektronica en kinky tot verrassende resultaten kan leiden, daarvan kon u in het Antwerpse Fetish Café reeds getuige zijn met optredens van o.a. Ah Cama-Sotz en Synapscape. Dat het hier niet iets eenmaligs betreft mochten we tot grote tevredenheid concluderen uit het feit dat er weer twee evenementen aangekondigd ...

lees meer...
FOTO'S : Praga Khan - @ YAP Leopoldsburg, 11/05/2019 daar Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: PANTSER FABRIEK - Het werkt inderdaad motiverend om op te mogen treden in het land van Front 242!

Op de affiche van Trouwfe(e)st ligt de nadruk ontegensprekelijk op de genres dark ambient, dark folk en waagt men ook graag een uitstapje naar het meer industriële genre. De naam van het Nederlandse Pantser Fabriek kwam dan ook als een verrassing. Deze pure EBM act is een project van Willem Witte, die we kennen van zijn neofolk alias ...

lees meer...
FOTO'S : De Klinke - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : La Lune Noire - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : 10 JAAR DER KLINKE - Mijn eerste vrouw zei me ooit dat echte kunst ontstaat uit het lijden van de ziel. Gelijk heeft ze.

Der Klinke blaast tien kaarsjes uit. Dat doen ze met een geschenk aan hun fans: een nieuwe plaat 'Decade' met daarop een aantal herwerkte versies van nummers uit hun eerste decennium, een aantal remixen en zelfs een handvol nieuwe nummers. De plaat moet een hoofdstuk afsluiten. Oorspronkelijk zou het zelfs de zwanezang van de groep ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 2 - Neem er een loopje mee.

Ondanks onze warme oproep om toch wat massaler op het appel te verschijnen, moesten we bij het betreden van de Zappa tot onze teleurstelling vaststellen dat deze in dovemansoren was gevallen. Een spijtige zaak, zowel voor de organisatie, maar in de eerste plaats voor de afwezigheden, die, getuige de klinkende namen die vandaag op de Black ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 1 - De fun, de hits.

Black Easter, in het verleden was het tweemaal het door ons erg gesmaakte muzikale paradepaardje van Dark Entries webmaster/mede Peek-A-Boo oprichter Ward de Prins. Ward overleed vorig jaar geheel onverwacht, en wat zou er mooier zijn qua eerbetoon aan deze prachtige persoon dan nog eens een keertje zijn festival te laten doorgaan ter zijner ...