casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.420 items

   

Ashtoreth / Grey Malkin
Hermit Remixes
Ambient - Dark Ambient - Drone - Industrial - Tribal / Ritual
18/09/2020 : Ashtoreth / Grey Malkin - Hermit Remixes
Reverb Worship  Reverb Worship
18/09/2020, Dimi Brands

Het begint stilaan een (fijne) traditie te worden: nadat Ashtoreth een album uitbrengt, strooit opperhoofd Peter Verwimp de afzonderlijke stukken in de schoot van bevriende muzikanten waarna een remix-versie van het album in kwestie uitgebracht wordt.

Het was het geval bij Pilgrim, de samenwerking tussen Ashtoreth en Grey Malkin, nu is het de beurt aan Hermit om een soortgelijke opfrissing te ondergaan. Pilgrim en Hermit maken deel uit van een triptiek, en bij ieder album uit deze driedelige reeks hoort inderdaad een herwerkte versie.

Net zoals bij de remixers van dienst op Pilgrim Remix, maken we op Hermit Remixes kennis met tal van artiesten die we graag onderbrengen in het vakje ‘verdere verdieping gewenst’.

Ashtoreth zelve kan dit jaar, na het uitbrengen van het indrukwekkende Throne Of Astrŏarchē (een samenwerking met Chthonia), helemaal niets meer verkeerd doen.

Ook met Hermit gooide hij in 2019 zeer hoge ogen (9 om precies te zijn), maar de fijne man heeft ons tot op heden dan ook nog nooit teleurgesteld.

Het is altijd bang afwachten om je kindjes uit handen te geven, maar Ashtoreth mag op beide oren slapen: teleurstellen doen de geleverde remixen op Hermit Remixes eveneens geen enkele keer.

Het valt wel op dat er voor de herwerkers vooral beroep werd gedaan op artiesten uit Engeland en Schotland (niet toevallig de bakermat van Grey Malkin). Uit eigen land bespeuren we wel UrZon (een andere graag geziene en vaste klant in het Dark Entries hoofdkwartier) en Orryelle Defenestrate-Bascule, hoewel het niet zo op zijn paspoort staat, beschouwen we hem omwille van zijn veelvuldige verblijven in ons land toch ook als een halve landgenoot.

Wat naast de enorme verscheidenheid van de onderlinge remixen meteen opvalt, is de toegankelijkheid die van het gehele album afstraalt.

Zij die (onterecht!) van mening zijn dat Ashtoreth iets te moeilijke muziek maakt, hebben bij deze dus geen enkel excuus meer om nog langer te talmen met een eerste kennismaking. Het bronmateriaal mag dan wel afkomstig zijn van Ashtoreth, de aangesproken artiesten kregen het als klei in de handen geduwd, met als bedoeling er zelf iets van te maken. Wat zich ook laat merken, want in veel gevallen zal je je oor danig moeten spitsen wil je het oorspronkelijke nummer erin herkennen. Het is ook de enige meerwaarde die een remix kan bieden, als je het ons vraagt. In dat opzicht kan je dus reeds spreken van een geslaagde onderneming.

Het is bewonderenswaardig hoe men de kabbelende golf die maakt dat een zodanig gevarieerde compilatie alsnog als een gestroomlijnd geheel tot zijn recht komt niet uit het oog verloren is.

Want zeg nu zelf, een erg toegankelijke remix van Pulselovers (‘The Covenant Of Branch & Stone’), rituele postrock (‘The Veil Random Precision Mix’ door The Rowan Amber Mill’) een etherische behandeling van ‘Hermit’ door Richard Quirk, Massive Attack-achtige electronica die nu en dan een rituele afslag neemt (‘The Veil’ in de versie van Sky High Diamonds), Pefkin die ons meeneemt op een sonische reis die de neus niet ophaalt voor een bestemming meer of minder (‘The Anchorite Dreams In Silver (The Hagioscopic Gaze)’, ‘The God In The Fields (The Fields Clap Their Hands In His Coming Mix)’ met Trappist Afterland (een naam waar je haast dorst van zou krijgen) als voorganger in een tribaal ritueel, UrZon injecteert zijn ondertussen gekende en aangenaam smakende portie industrial in ‘Covenant’ en diens leermeester Orryelle is zijn eigenste zelve in de straffe bewerking van ‘TheGodBeneaththeFields’, een atmosferische uitstap richting kosmos met Kitchen Cynics (‘The Veil’ (Ampulla Mix)) en tot slot English Herectic die met ‘The Anchorite Dreams In Silver (Dice Mix)’ een even dreigend als meditatief einde aan deze indrukwekkende verzameling remixen breit.

De rol van kluizenaar moet voor een artiest als Ashtoreth heel vertrouwd aanvoelen. Toch heeft hij met het gelijknamige album als met al zijn andere werk meermaals bewezen dat een plaats in de schaduw zijn kunde oneer aandoet. Iets wat de tien zendelingen die hier hun visie op ‘s mans werk geven eens te meer duidelijk maken.

Ashtoreth

Dimi Brands
18/09/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 31/10/2020 : Nieuwe clip voor 'Smrt za smrt' van Laibach

Mochten we jaarlijks een prijs uitreiken voor de meest kunstzinnige video die gemaakt wordt, dan was de kans groot dat de prijs voor 2020 ging naar de laatste nieuwe van Laibach. Voor de nieuwe versie van 'Smrt za smrt' - 'dood om dood' in het Nederlands - heeft het kunstcollectief Metastazis immers geweldige constructies in ...

lees meer...
NIEUWS 31/10/2020 : Your Life On Hold: Erase Me

We blijven ons verheugen over de nieuwe lichting gothic rock. Onder meer over Your Life On Hold, het project van Oostendenaar Jan Dewulf aka John Wolf. Zijn laatste plaat 'Echoes From The Bardo' werd hier ontvangen met een lofrede van collega Kurt Ingels: 'Your Life On Hold is zonder meer de Belgische traditionele gothic rock act ...

lees meer...
NIEUWS 31/10/2020 : Concert Whispering Sons online

Whispering Sons wist niet enkel een frisse wind te laten waaien in het postpunk wereldje, ze wisten het genre ook weer populair te maken bij de jongere generatie. Hun nummers worden regelmatig gedraaid op Studio Brussel en Radio Willy. Ondertussen is het alweer twee jaar geleden dat hun langspeler 'Image' uitkwam, een uitgave die uiteraard ...

lees meer...
NIEUWS 29/10/2020 : Documentaire over 'This Corrosion' van Sisters of Mercy

The Sisters of Mercy mogen dan wel ontkennen dat ze gothic zijn, ze hebben de goth-geschiedenis mee geschreven. Trash Theory, een YouTube-kanaal dat wel vaker interessante documentaires maakt over de geschiedenis van de gothicmuziek heeft onlangs een nieuwe video gepost waarin ze zich toespitsen op de Sisters. De docu vertelt eigenlijk het ...

lees meer...
NIEUWS 29/10/2020 : Whispers In The Shadow covert David Bowie

Whispers In The Shadow, de psychedelische gothic rock band rond Ashley Dayour, heeft een nieuwe plaat uit: 'Yesterday Is Forever. De plaat werd goed ontvangen, onder meer bij Dark Entries waar onze collega Kurt schreef: 'Deze “Yesterday is Forever” is een groeier, waar “The Urgency Of Now” meteen raakt schoot ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...