casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.965 items

   

Ashbury Heights
The Looking Glass Society
Synthpop / Electropop
12/11/2015 : Ashbury Heights - The Looking Glass Society
Out Of Line  Out Of Line
12/11/2015, Dimi Brands

Dat ze in Zweden weten hoe ze catchy nummertjes moeten schrijven, weten we al sinds ABBA en hun Songfestivalavonturen.

Dat in datzelfde Zweden de electropop groepjes sinds jaar en dag als paddenstoelen de kop opsteken, is dan weer iets wat vooral geweten is bij de zwarte clubgeneratie.

Deze twee feiten vinden hun samensmelting in de persoon van Anders Hagström, die de kunst eveneens in de vingers heeft, en met zijn electropop groep Ashbury Heights op relatief korte tijd een grote aanhang achter zich wist te scharen.

De eerste twee albums Three Cheers For The Newlydeads (2007) en Take Cair Paramour (2010) kon ik bij tijden wel smaken, dus laat die derde maar komen dacht ik dan.

Het lijkt traditie te worden dat Hagström bij iedere nieuwe plaat ook een nieuwe zangeres presenteert, na Yasmine Uhlin op het debuut, en Kari Berg op de tweede plaat, mag op deze The Looking Glass Society Tea F. Thimé de vocalen mee voor haar rekening nemen.

Tea was in het verleden een alternatief model en deed burlesque optredens onder haar artiestennaam Tea Time. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat deze Tea de looks alvast mee heeft, haar vocale inbreng lijkt minder prominent aanwezig dan haar voorgangsters op de vorige twee platen, en het enige dat we dan ook herinneren van haar is haar bevallige derrière op de achterkant van het hoesje. Een ware vuurdoop voor haar trouwens, want in het eerste interview met de nieuwe hervormde band maakten ze bekend dat Tea totaal geen ervaring had als zangeres wanneer ze zich bij Ashbury Heights voegde.

Mede doordat The Looking Glass Society (inderdaad refererend naar Lewis Carroll), een donkere plaat heet te zijn, met betrekking tot Anders Hagström’s persoonlijke problemen, lijkt de hoofdrol ook weggelegd te zijn voor zijn vocalen.

In 2010 na een langlopend argument tussen Hagström en platenlabel Out Of Line werd de band ontbonden. In 2011 werden de geschillen beslecht, waarna Hagström en Out Of Line terug gingen samenwerken, en Hagström dus op zoek ging naar een nieuwe zangeres.

In ‘Hollow’ krijgt Tea de hoofdrol, maar de rest van de plaat lijkt deze titel inderdaad betrekking te hebben op haar verdere inbreng.

Tekstueel kunnen we inderdaad van een donkere plaat spreken, maar muzikaal is het wederom een zeer vlot verteerbaar (op het randje van platte commercie voor sommigen) electropopalbum geworden, dat op maat van de clubs gemaakt lijkt te zijn.

Hier en daar wel een ‘leuk’ nummertje, zoals ‘Phantasmagoria’, maar meer dan ‘leuk’ wordt het hier niet. Ashbury Heights brengt vluchtige popmuziek, die het ongetwijfeld goed zal doen in de clubs, zolang het hitje blijft meedraaien (al kan dit lang duren in de zwarte scene, zullen de doorwinterde fuifgangers kunnen beamen), al twijfelen we er sterk aan of we ons de nummers van The Looking Glass Society volgende maand nog zullen herinneren.

‘Left Off At Seven’ is de titel van het, door Tea gezongen,(toepasselijk) zevende nummer op deze plaat, maar wij hadden al eerder afgehaakt, en op ‘Glow’ zingt Hagström: “I don’t care to be likeable, if that means to be predictable.”

Hij ziet er zelf duidelijk geen graten in, maar voorspelbaarheid is hier inderdaad de grootste gemene deler.

Ashbury Heights (Facebook)

Dimi Brands
12/11/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...

lees meer...
NIEUWS 02/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Xavier Kruth

Laat me starten met jullie allemaal een gelukkig, gezond en muzikaal interessant 2022 toe te wensen. Als ik terugkijk op 2021, dan kijk ik alweer terug op een jaar dat gekleurd werd door de coronapandemie. Artiesten aarzelden om nieuw werk uit te geven, maar minder dan in 2020, en de platen behandelden vaak de gevolgen van corona. Een overzicht ...

lees meer...
NIEUWS 01/01/2022 : To beard or not to beard?

Onder het motto: “het moet niet altijd kommer ende kwel ofte doom ende gloom zijn” duikt Ashtoreth in de gedaante van Sjaack Sjamaan om voor alle kinderkes groot en klein het oude kinder zeemanslied ‘Al die willen te Kap’ren vaeren’ te brengen. Ashtoreth, of Sjaack beter gezegd, zelf een man met baard werkte ...