casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Ashbury Heights
The Looking Glass Society
Synthpop / Electropop
12/11/2015 : Ashbury Heights - The Looking Glass Society
Out Of Line  Out Of Line
12/11/2015, Dimi Brands

Dat ze in Zweden weten hoe ze catchy nummertjes moeten schrijven, weten we al sinds ABBA en hun Songfestivalavonturen.

Dat in datzelfde Zweden de electropop groepjes sinds jaar en dag als paddenstoelen de kop opsteken, is dan weer iets wat vooral geweten is bij de zwarte clubgeneratie.

Deze twee feiten vinden hun samensmelting in de persoon van Anders Hagström, die de kunst eveneens in de vingers heeft, en met zijn electropop groep Ashbury Heights op relatief korte tijd een grote aanhang achter zich wist te scharen.

De eerste twee albums Three Cheers For The Newlydeads (2007) en Take Cair Paramour (2010) kon ik bij tijden wel smaken, dus laat die derde maar komen dacht ik dan.

Het lijkt traditie te worden dat Hagström bij iedere nieuwe plaat ook een nieuwe zangeres presenteert, na Yasmine Uhlin op het debuut, en Kari Berg op de tweede plaat, mag op deze The Looking Glass Society Tea F. Thimé de vocalen mee voor haar rekening nemen.

Tea was in het verleden een alternatief model en deed burlesque optredens onder haar artiestennaam Tea Time. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat deze Tea de looks alvast mee heeft, haar vocale inbreng lijkt minder prominent aanwezig dan haar voorgangsters op de vorige twee platen, en het enige dat we dan ook herinneren van haar is haar bevallige derrière op de achterkant van het hoesje. Een ware vuurdoop voor haar trouwens, want in het eerste interview met de nieuwe hervormde band maakten ze bekend dat Tea totaal geen ervaring had als zangeres wanneer ze zich bij Ashbury Heights voegde.

Mede doordat The Looking Glass Society (inderdaad refererend naar Lewis Carroll), een donkere plaat heet te zijn, met betrekking tot Anders Hagström’s persoonlijke problemen, lijkt de hoofdrol ook weggelegd te zijn voor zijn vocalen.

In 2010 na een langlopend argument tussen Hagström en platenlabel Out Of Line werd de band ontbonden. In 2011 werden de geschillen beslecht, waarna Hagström en Out Of Line terug gingen samenwerken, en Hagström dus op zoek ging naar een nieuwe zangeres.

In ‘Hollow’ krijgt Tea de hoofdrol, maar de rest van de plaat lijkt deze titel inderdaad betrekking te hebben op haar verdere inbreng.

Tekstueel kunnen we inderdaad van een donkere plaat spreken, maar muzikaal is het wederom een zeer vlot verteerbaar (op het randje van platte commercie voor sommigen) electropopalbum geworden, dat op maat van de clubs gemaakt lijkt te zijn.

Hier en daar wel een ‘leuk’ nummertje, zoals ‘Phantasmagoria’, maar meer dan ‘leuk’ wordt het hier niet. Ashbury Heights brengt vluchtige popmuziek, die het ongetwijfeld goed zal doen in de clubs, zolang het hitje blijft meedraaien (al kan dit lang duren in de zwarte scene, zullen de doorwinterde fuifgangers kunnen beamen), al twijfelen we er sterk aan of we ons de nummers van The Looking Glass Society volgende maand nog zullen herinneren.

‘Left Off At Seven’ is de titel van het, door Tea gezongen,(toepasselijk) zevende nummer op deze plaat, maar wij hadden al eerder afgehaakt, en op ‘Glow’ zingt Hagström: “I don’t care to be likeable, if that means to be predictable.”

Hij ziet er zelf duidelijk geen graten in, maar voorspelbaarheid is hier inderdaad de grootste gemene deler.

Ashbury Heights (Facebook)

Dimi Brands
12/11/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...