casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.724 items

   

Ascii Disko
Stay Gold Forever
Electro
30/06/2010 : Ascii Disko - Stay Gold Forever
Artoffact  Artoffact
30/06/2010, Didier Becu

Op labels die gespecialiseerd zijn in wat we maar zullen categorizeren onder “typische Dark Entries-labels” kom je soms de raarste sprongen tegen.

Niks tegen een open geest in muziek (je leeft maar één keer dus waarom zou je je dingen ontzeggen) maar toch vraag je je af hoe bepaalde bands op sommige labels belanden.

Ascii Disko is zeker zo’n groepwaarbij die vraag naar boven komt, zij hebben net hun nieuwe lp uit sinds 5 jaar en het is uitgebracht op Artoffact Records, een label dat zich specialiseert in EBM en industrial.

Het zal waarschijnlijk wel door het verleden zijn dat deze Duits/Spaanse formatie daar is beland want toen zij in 2002 begonnen, werden zij beschouwd als één van de pioniers van de elektroclash-scene maar tien jaar na datum blijft daar niks van over, behalve af en toe de atmosfeer misschien.

Ascii Disko is het alter ego van Daniel Holc (ook wel bekend als Kat D.D. Rok) en wat je hier krijgt is alternatieve trance-techno die bij momenten echt aan blijkt te slaan, andere momenten werkt het vierkant op de zenuwen.

Soms hoor je hier wat van Recoil in terug, maar op andere momenten is het pure techno die in is bij het soort volk waar je liever niks met te maken wil hebben (noemen ze dat tegenwoordig nog de Johnny’s en de Marina’s?).

Muziek is echter een subjectieve keuze en het is niet de taak (integendeel, dat zou censuur zijn) van de recensent om te oordelen of iets geschikt is voor een Dark Entries-lezer of niet.

Iedere lezer is volwassen genoeg om dit zelf uit te maken, wij vertolken de rol van politiek formateur en gaan op verkenningsronde (we worden er alleen niet vet voor betaald) en kunnen u enkel zeggen dat “Stay Gold Forever” bol staat van de vette technobeats die op ingenieuze (weliswaar rotcommerciële) wijze in elkaar zijn gestoken.

www.myspace.com/asciidisko

Didier Becu
30/06/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Gary Numan rekent af met heiligen en leugenaars

Gary Numan heeft een nieuwe plaat in de pijplijn. Op 21 mei komt 'Intruder' uit, een conceptplaat die voortbouwt op 'Savage' uit 2017. Waar 'Savage' handelde over een planeet die heropgebouwd moest worden nadat de klimaatverandering alle mogelijke rampen op de mensheid had afgestuurd, gaat 'Intruder' nog een ...

lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Natuur neemt maatschappij over in laatste video van Enzo Kreft

Het coronavirus is een middel van de natuur om wraak te nemen op de mens. Dat moet zowat de centrale stelling zijn van 'Different World', de laatste plaat van Enzo Kreft. Het is opnieuw een diepzinnige conceptplaat geworden, met deze keer als thema de coronapandemie, maar die ook voortbouwt op vorige werken als 'Turning Point', ...

lees meer...
NIEUWS 12/04/2021 : Gert Kleinpunk weet het: morgen gaat het beter!

Vindt u ook dat er nood is aan perspectief in deze veel te lang aanslepende coronacrisis? Dan raden we u aan om uw oor te luister te leggen bij Gert Kleinpunk. Hij weet immers dat het morgen terug beter zal gaan, en voor dat nummer heeft hij ook een prachtige clip gemaakt, aan de tafel gezeten met zijn companen Ezra (accordeon), Yorick (cajon) ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...