casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Arrowwood
Hemlock And Spindle Flower
Folk / Ethnic / Tribal - Psychedelic
06/02/2021 : Arrowwood - Hemlock And Spindle Flower
COD Noizes  COD Noizes
06/02/2021, Dimi Brands

Onze Russische vrienden bij het COD Noizes label waren in een uiterst vrijgevige bui toen ze een tijdje geleden een uit de kluiten gewassen promo pakket onze richting uitstuurden.

Naast de aldaar onlangs uitgebrachte releases kregen we er ter kennismaking en voor de volledigheid ook nog enkele titels bovenop die al geruime tijd circuleerden.

We spreken dan over de vijfdelige reeks die de oude tapes van de Russische cultgroep Six Dead Bulgarians terug in omloop bracht, en ook van het ons tot op heden onbekende Arrowwood kregen we ineens de (zo goed als complete) discografie bij wijze van kennismaking in de gretige handen geduwd.

Laat ons dan ook meteen goed kennismaken en beginnen bij het begin. In tegenstelling tot de meeste andere projecten op COD betreft het hier geen Russische act, maar wel de in Amerika wonende Britse deerne Chelsea Robb.

Een blik op de immense fotogalerij van haar Facebookpagina leert ons dat deze dame erg geïnteresseerd is in de natuur, vervallen gebouwen, heksen, groene labyrinten, graftombes, literatuur, jugendstil, draken tot opvallende deurklinken.

Een artistieke dame, om het kort te zeggen. Eentje die in haar muziek even breed gaat als in haar interessegebieden, althans wat de praktische kant betreft: Chelsea doet namelijk alles op haar eentje. Zang, bouzouki, harp, citer, sitar, tamboerijn, belletjes en keyboards: het is een hele boterham.

Ook de teksten zijn eigenhandig, behalve dan van het nummer ‘Sub Umbra Alarum’ dat een Latijnse vertaling is van Psalm 16/17.

Naast de rijk belegde muzikale boterham die Chelsea op dit debuut besmeert, is er wonderwel nog plaats voor 4 gastmuzikanten die van het even mysterieus als mooi getitelde Hemlock And Spindle Flower een exuberant debuut maken.

Staan verder nog mee achter de kookpotten: Pythagumus Marshall (akoestische gitaar, harmonium, djembé, bodhrán (Ierse lijsttrommel), cimbaal, shaker en belletjes), Josh Lovejoy (harmonium), Jaimie Truva (belletjes), Lindsey Hoffman (zang, keyboards, mondharp, ocarina (soort fluit), shaker en belletjes).

Wanneer zo’n bonte bende ten dans speelt tijdens de amper 38 minuten (inclusief mystery track) dat dit debuut lang is, houden we daar dan geen indigestie aan over?

Nee, laat dat maagzuur gerust in de kast want ondanks de veelheid aan te verwachten geluiden blinkt Hemlock And Spindle Flower tegen alle verwachtingen in uit in soberheid en eenvoud.

Dit is psychedelische folk die zich laat omschrijven als een kruising tussen pakweg Daemonia Nymphe en CocoRosie. Of wie dichter bij huis kan genieten van Dead Man’s Hill-incarnatie Kinderen Van Moeder Aarde zal met dit debuut van Arrowwood ook een heel eind ver komen.

Het album werd aanvankelijk uitgebracht in 2006 op het tijdelijke Circumstantial Records label dat later Little Somebody Records zou worden. Wat begon als een experimentele jam sessie met Pythagumus en diens vrouw Jaimie gaf uiteindelijk vorm aan de projecten Arrowwood en aan Pythagumus’ zijde Novemthree. Alles begon met de song ‘Blackbird’ en Chelsea positioneert haar project onder de noemer “forest-folk”. Haar muziek is gericht op wicca-rituelen, vergeten spreuken en mysterieuze krachten die de diepten van bosstruiken bewonen. De muziek van Arrowwood heeft echter zijn eigen unieke geluid, grotendeels te danken aan de echt onaardse, engel- en sprookjesachtige stem van Chelsea, en de sfeer die de luisteraar in een staat van lichte herfstdroefheid dompelt. Ondanks het feit dat het project niet zo bekend is op de achtergrond der titanen van de dark folk scene, heeft het in de kringen der connaisseurs al lang een cultstatus verworven, onder meer dankzij de samenwerkingen met Novemthree en Kim Larsens (:Of The Wand And The Moon:) Solanaceae.

Hoewel niet bepaald vernieuwend een uitermate sterk debuut deze Hemlock And Spindle Flower. Op haar derde album Eye Of Ivy, Thorn And Moss, dat ook een heruitgave kent, zou ze uit een ander muzikaal vaatje tappen. Hetwelk, dat leest u heel binnenkort.

Arrowwood

Dimi Brands
06/02/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...