casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Arrowwood
Eye Of Ivy, Thorn And Moss
Folk / Ethnic / Tribal - Psychedelic
07/02/2021 : Arrowwood - Eye Of Ivy, Thorn And Moss
COD Noizes  COD Noizes
07/02/2021, Dimi Brands

In onze review van (de heruitgave van) Arrowwoods debuut Hemlock And Spindle Flower gaven we bij wijze van spoiler reeds weg dat deze dame op haar derde album, dat dus eveneens heruitgebracht werd, Eyes Of Ivy, Thorn And Moss uit een ander muzikaal vaatje zou tappen.

Akkoord, wie zijn oor te luister legt bij deze derde worp zal ons tegensprekend voor de voeten werpen dat het hier toch ook het soort psychedelische folk betreft zoals dat op het debuut in grote lijnen werd uitgetekend.

We kunnen het enkel beamen, doch we plaatsen er graag hier en daar een verduidelijkende ‘maar’ bij.

Allereerst horen we op dit album, dat tien jaar na haar debuut verscheen (ertussen kwam nog Beautiful Grave (2013)) een rijpingsproces van jewelste. Tien jaar is een eeuwigheid in het muzieklandschap en qua gisting heeft het de muziek van Arrowwood beslist goed gedaan. Zagen we in de schattige korte nummertjes op Hemlock And Spindle Flower nog fraaie miniatuurtjes dan mag het op Eye Of Ivy, Thorn And Moss al eens iets meer zijn. De liedjes mogen iets langer duren, en ook al schommelen ze gemiddeld tussen de comfortabele grens van 3 à 4 minuten, toch gunt Chelsea Robb (de multi-instrumentaliste achter Arrowwood) ons nu ook eens een breder uitgesmeerd vergezicht.

Wat wel constant is gebleven is de veelheid aan instrumenten die aangesleept worden om deze schilderijtjes in al hun pracht op doek te zetten: akoestische gitaar, bowed gitaar, harmonium, lijsttrommel, bodhran, klankschalen, dulcimer, belletjes, fluitjes, beenderen, hurdy gurdy en shakers zijn de verfborstels waarmee ijverig geschilderd wordt.

Ook hier kreeg Chelsea de hulp van Pythagumus Marshall van Novemthree, in dat opzicht is er dus ook niet veel veranderd.

Wel horen we dat de instrumenten aanzienlijk meer aandacht krijgen dan dit bij het debuut het geval was. Je zit nu eenmaal met zo’n rijk instrumentarium, dan mag het inderdaad gerust wat meer doorklinken. Met een instrumentaal nummer bijvoorbeeld. Hoe mooi de stem van Chelsea ook moge wezen. Gelukkig krijgt deze ook nog voldoende ruimte om te schitteren, want laat ons eerlijk wezen: dit is de ware trekpleister van Arrowwood wat ons betreft.

Net zoals de instrumenten is deze stem gedurende deze periode van tien jaar volop geëvolueerd. Wie zonder achting te nemen van wat speelt een willekeurig nummer van Eye Of Ivy, Thorn And Moss zou horen, zou zweren dat Cranes terug van weggeweest zijn en het nu in meer folky sferen zoeken. Inderdaad, het lijkt er haast op dat voor onze wandeling door het bos aan de zijde van nimf Chelsea Alison Shaw eveneens de wandelschoenen aangetrokken heeft. Het feit dat het Cranes nummer ‘September’ hier gecovered wordt spreekt boekdelen, zo lijkt ons. Tijdens ‘Hawk And Hart’ horen we in de klankkleur vaagjes een herinnering aan de Bob Dylan klassieker ‘Masters Of War’.

Wat een fijne ontdekking deze Arrowwood, we maken onze borst al nat voor Dark Fairytales, een verzameling onuitgegeven materiaal aangevuld met materiaal uit het split album dat Arrowwood uitbracht samen met Novemthree, eveneens uit op COD Noizes. Een label waar folkies, industrial fans als black metal adepten serieus rekening mee dienen te houden!

Arrowwood

Dimi Brands
07/02/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...