casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Arcade Fire
The suburbs
Indie - Psychedelic
02/10/2010 : Arcade Fire - The suburbs
Universal Music Group  Universal Music Group
02/10/2010, Didier Becu

Tot op heden heb ik nog steeds nog niet begrepen hoe een plaat nu precies de perslieveling wordt, je weet wel : het soort plaat dat voorbestemd is om in die fameuze eindejaarslijstjes van de “serieuze journalisten” te komen.

Soms denk je : luisteren die met hun oren toe? Wordt hun geld toegestopt of, en dat is nog het meest pijnlijke, zijn ze gewoonweg omvangen door een walm van snobisme waarbij ze nu eenmaal boven Jan met de pet moeten uitsteken? Zijn ze zo bekrompen dat ze niet willen onderdoen voor hun collega’s door een bepaalde “hippe” platen af te breken? Ik bedoel maar : meestal is het om het even of je nu één muziekzine leest of honderd want de meningen zijn meestal knak hetzelfde.

Neem nu, Arcade Fire bijvoorbeeld. Hun vorig album “Neon Bible” werd door zowat de hele wereldpers aanzien als één van de meest belangrijkste platen ooit waarbij het leek dat je een Neanderthaler was als je vond dat dit niet zo was.

Met hun 3e cd “The suburbs” wordt het zodoende nog erger want deze plaat is volgens “insiders” meteen de plaat van 2010 geworden. Het zijn woorden die je als muziekliefhebber bijna verplichten om deze cd toch een kans te gunnen.

Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat deze plaat weliswaar enigszins mooi is maar er staat nu eenmaal teveel middelmatige radiovoer op “The suburbs” om van een instant klassieker te kunnen spreken.

Zoals de titel doet vermoeden gingen Arcade Fire terug naar hun jeugdjaren, namelijk in de buitenwijk van de Woodlands en dat leidt bij momenten naar prachtige psychedelische stukjes.

Dit bij momenten geniaal niveau weten ze echter geen 16 tracks niveau vol te houden waardoor “The suburbs” een plaat met up’s en down’s geworden is, en dat kan een plaat van het jaar nooit zijn!

De “serieuze journalist” zal dit verklaren door de verscheidenheid van de groep op te hemelen maar als een groep in de buurt komt van Tom Petty dan kunnen wij niet meer concluderen dan dat “The Suburbs” deels briljant is, maar ook deels zeer matig….

www.myspace.com/arcadefireofficial

Didier Becu
02/10/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...