casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.904 items

   

Antwood
Delphi
Experimental - Glitch / IDM
07/10/2019 : Antwood - Delphi
Planet Mu  Planet Mu
07/10/2019, Dimi Brands

De muziek van Antwood is een dubbeltje op zijn kant: we kunnen moeilijk zeggen dat we er helemaal wild van zijn, maar anderzijds weet hij ons keer op keer te verrassen. Dit zowel door de uitvoeringen maar ook vooral door het feit dat zijn albums steeds in een conceptueel kader gegoten worden.

Zo liet hij op zijn vorige album Sponsored Content zijn licht schijnen op het tot de verbeelding sprekende YouTube fenomeen ASMR, en plaatste dit tegen een achtergrond van subversie reclame die alom tegenwoordig is.

Op zijn laatste plaat creëert Tristan Douglas samen met zijn vriendin Olivia Dreisinger een fictief karakter dat gerepresenteerd wordt middels een terugkerende melodie en waarrond hij een verhaal bouwt: Delphi.

Een verwijzing ook natuurlijk naar de antieke Griekse stad, de plaats waar ze troost vindt want het verhaal focust zich op de hindernissen waar geliefden tegenwoordig mee geconfronteerd worden.

Delphi verdwaalt in haar eigen fantasie, zichzelf realiserend dat het allemaal niet is gelijk ze het zich geïdealiseerd had.

Let ook goed op de cover, want hierop verzamelde Douglas objecten die betekenis hadden voor hem op het moment dat hij met deze plaat bezig was en herschiep ze tot objecten uit Delphi’s wereld. Op deze manier wordt het verhaal van het album en van elk nummer afzonderlijk voorgesteld op de hoes.

Qua concept zit je dus weer helemaal gebeiteld bij deze nieuwe Antwood, kijk zeker ook eens naar het promotionele clipje dat aan deze release voorafging, en merk hoe Douglas alles tot in de puntjes uitwerkt.

Muzikaal is het echter weer een hele flipperkast aan geluiden die aan je oor voorbijtrekt. Iets wat natuurlijk eigen is aan releases op Planet Mu.

Van echte clubtracks en nerveuze elektronica tot suggestieve piano miniatuurtjes, soms apart, soms gewoon alles op een hoop gegooid.

Een clubplaat met een pastorale vibe, noemden ze het bij Humo en voor een keertje zijn we het volmonding met hen eens.

Dat pastorale hoor je terug in een nummer als ‘Castalian Fountain’ waarbij dierengeluiden, dwarsfluit, een etherische vrouwenstem en een druppende kraan doorheen de beats sluipen. Het is meteen het meest eclectische nummer van heel de plaat (wat al iets wil zeggen) want hier ontmoeten echt alle aspecten elkaar. Ook de vereniging van klassiek en modern met bombastische koorzang tijdens 'Ecstatic Dance' verdient uw aandacht.

We weten nog steeds niet wat we van deze microbioloog zijn muziek moeten denken, maar zijn nu reeds benieuwd met wat hij ons de volgende keer zal verrassen.

Antwood

Dimi Brands
07/10/2019

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 24/11/2021 : Zaterdag Wool-E Fest in Magasin 4

Het regent afgelastingen van concerten, al is dit gelukkig nog niet overal. Optredens mogen immers nog steeds doorgaan mits er zowel naar een Covid Safe Ticket als naar het dragen van een mondmasker wordt gevraagd. En dat is het geval op Wool-E Fest, dat volgende zaterdag doorgaat in het Brusselse Magasin 4. Wool-E Fest, dat doorgaat op ...

lees meer...
NIEUWS 23/11/2021 : Amerikaanse gothic rock band The Wake gaat de remix toer op!

Na vele jaren wachten verscheen rond deze tijd vorig jaar het album “Perfumes And Fripperies” (klik hier voor de Dark Entries review) van deze Amerikaanse cult formatie. De groep gaat ondertussen weer live de hort op en om zich in de kijker te spelen, pakt de groep nu uit met de ep “Mixers And Elixirs” waarop de gothic ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2021 : Het Cold Transmission label heeft weer een paar leuke releases klaar!

Hopelijk liggen ze gauw op de redactietafel voor een kritische review hoor ik u al denken. Feit is dat Cold Transmission naarstig aan de weg blijft timmeren om minder gekende internationale post punk acts (en alles wat onder dat label vegeteert) tot bij ons in de woonkamer te brengen en dat alleen al verdient respect. Recent verscheen er nieuw ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2021 : 'Leidenschaft' van Lacrimosa voor onder de kerstboom?

Er werd een plaat van Lacrimosa beloofd voor 2020, maar er is de afgelopen twee jaar zoveel gebeurd dat we Tilo Wolff kunnen vergeven dat het wat langer geduurd heeft. Al sinds een paar dagen worden er evenwel steeds meer details bekend gemaakt over de nieuwe Lacrimosa. Deze komt op 24 december 2021 uit, net op tijd dus om het als kerstcadeau ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2021 : Dicentra Macrantha: een vernieuwend gothic rock project

Laten we er maar eens als bij de kippen bij zijn. Dicentra Macrantha is een nieuw project uit Leuven, dat net zijn eerste nummers uitgebracht heeft: 'Goddess' en 'Halloween'. Toch gaat het hier ook om een oude bekende. Krys Lunacy van Dicentra Macrantha is immers ook de man die rond 2011 de muziek van de batcave cultgroep The ...

lees meer...
FOTO'S : Winterkälte - @ Porta Nigra Autumn Passage, 13/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : DIVE - @ Porta Nigra Autumn Passage, 13/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Iszoloscope - @ Porta Nigra Autumn Passage, 13/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sinner’s Day 30 oktober - 1 november, The Max Venues Heusden-Zolder - De eerste Sinner’s Day driedaagse deed even de mijnsite herleven. Het zag er nog een keer ‘zwart’ van het volk. Een eigenzinnige weergave van een beleving.

In covid tijden een onderneming als deze Sinner’s Day uit de grond stampen is geen evidentie. Dat bleek nog maar een keer uit het wegvallen van diverse groepen die vooral om die pandemie reden verstek gaven. Immers covid maakt een Europese toer op poten zetten, waarbij alle landen hun eigen covid ongemakken en dito regeltjes kennen, ...