casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.456 items

   

Antwood
Delphi
Experimental - Glitch / IDM
07/10/2019 : Antwood - Delphi
Planet Mu  Planet Mu
07/10/2019, Dimi Brands

De muziek van Antwood is een dubbeltje op zijn kant: we kunnen moeilijk zeggen dat we er helemaal wild van zijn, maar anderzijds weet hij ons keer op keer te verrassen. Dit zowel door de uitvoeringen maar ook vooral door het feit dat zijn albums steeds in een conceptueel kader gegoten worden.

Zo liet hij op zijn vorige album Sponsored Content zijn licht schijnen op het tot de verbeelding sprekende YouTube fenomeen ASMR, en plaatste dit tegen een achtergrond van subversie reclame die alom tegenwoordig is.

Op zijn laatste plaat creëert Tristan Douglas samen met zijn vriendin Olivia Dreisinger een fictief karakter dat gerepresenteerd wordt middels een terugkerende melodie en waarrond hij een verhaal bouwt: Delphi.

Een verwijzing ook natuurlijk naar de antieke Griekse stad, de plaats waar ze troost vindt want het verhaal focust zich op de hindernissen waar geliefden tegenwoordig mee geconfronteerd worden.

Delphi verdwaalt in haar eigen fantasie, zichzelf realiserend dat het allemaal niet is gelijk ze het zich geïdealiseerd had.

Let ook goed op de cover, want hierop verzamelde Douglas objecten die betekenis hadden voor hem op het moment dat hij met deze plaat bezig was en herschiep ze tot objecten uit Delphi’s wereld. Op deze manier wordt het verhaal van het album en van elk nummer afzonderlijk voorgesteld op de hoes.

Qua concept zit je dus weer helemaal gebeiteld bij deze nieuwe Antwood, kijk zeker ook eens naar het promotionele clipje dat aan deze release voorafging, en merk hoe Douglas alles tot in de puntjes uitwerkt.

Muzikaal is het echter weer een hele flipperkast aan geluiden die aan je oor voorbijtrekt. Iets wat natuurlijk eigen is aan releases op Planet Mu.

Van echte clubtracks en nerveuze elektronica tot suggestieve piano miniatuurtjes, soms apart, soms gewoon alles op een hoop gegooid.

Een clubplaat met een pastorale vibe, noemden ze het bij Humo en voor een keertje zijn we het volmonding met hen eens.

Dat pastorale hoor je terug in een nummer als ‘Castalian Fountain’ waarbij dierengeluiden, dwarsfluit, een etherische vrouwenstem en een druppende kraan doorheen de beats sluipen. Het is meteen het meest eclectische nummer van heel de plaat (wat al iets wil zeggen) want hier ontmoeten echt alle aspecten elkaar. Ook de vereniging van klassiek en modern met bombastische koorzang tijdens 'Ecstatic Dance' verdient uw aandacht.

We weten nog steeds niet wat we van deze microbioloog zijn muziek moeten denken, maar zijn nu reeds benieuwd met wat hij ons de volgende keer zal verrassen.

Antwood

Dimi Brands
07/10/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : Welle:Erdball goes classic

Het is een eerder opmerkelijk maar ook bijzonder goed initiatief gebleken: de Gothic meets Klassik-concerten die al sinds een paar jaar in Leipzig doorgaan. Daarop worden bekende groepen uit het genre uitgenodigd om hun nummers uit te voeren, begeleid door een klassiek orkest. Grote namen als VNV Nation, Lord of the Lost, Anne Clark, Blutengel ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : De Delvers fluisteren obsessief de nummers van Siglo XX

De Delvers eren Siglo XX. Wel, het was niet helemaal hun eigen initiatief. Bart Doumen van Into The Dark had een aantal groepen gevraagd om eens wat nummers van Siglo XX onder handen te nemen, en volgens eigen recept op te dienen. Naast De Delvers hebben ook The Arch, Struggler en Xtort zich aan de oefening geleend. De Delvers zagen het evenwel ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2020 : The Unquiet Grave 2020

Kent u de compilatiereeks “The Unquiet Grave” nog? Ooit vrij makkelijk in Europa verkrijgbaar maar tegenwoordig zijn producten van het Amerikaanse Cleopatra label hier bij ons zeer schaars, of omzeggens onvindbaar. Schande, want er verschijnen best nog wel leuke releases op het label. Cleopatra is ook het label van vermaarde boxen ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : Bijbels zeemonster volgens Therion!

De trots van Zweden op het gebied van symphonic metal presenteert op 22 januari 2021 haar 17de studioalbum. U raadde het al, het gaat hier over Therion. Het nieuwe album zal ‘Leviathan’ heten, het zeemonster waarvan ook sprake in de Bijbel. Therion begon als death metal band anno 1991 met het album ‘Of Darkness …’. ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : The Breath Of Life pakt uit met “Sparks Around Us”

The Breath Of Life, Belgisch langst meedraaiend gothic rock / heavenly voices groep zat niet stil tijdens de lockdown. Hun nieuwe album “Sparks Around Us” is een feit en dus kan de mooie stem van Isabelle Dekeyser met 11 nagelnieuwe nummers uw lockdown woonkamer weer met mooie muziekjes verfraaien. De cd is uit bij Wool E Discs ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...

lees meer...
INTERVIEW : PSY'AVIAH & GNY - Uit teleurstellingen of crisissen borrelen soms creatieve ideeën op.

'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' is het resultaat van een merkwaardige samenwerking. GNY alias Gwenny Cooman maakt al sinds jaar en dag foto's van desolate steden en ingetogen natuur. Eerder dit jaar kon ze met haar werk exposeren onder de noemer 'Steden schuilen niet wanneer het regent'. Ze nodigde zowaar ...