casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.913 items

   

Anna Gardeck
Bondage Women
Industrial - Noise
05/11/2015 : Anna Gardeck - Bondage Women
White Ashes  White Ashes
05/11/2015, Dimi Brands

Anna Gardeck wordt door het White Ashes label aangekondigd als ‘onze lievelings misantrope en rubberfetishiste’, en met zo een binnenkomer scoor je meteen al goede punten bij uw recensent van dienst.

White Ashes bracht zoals aangegeven in een vorige recensie al werk terug uit van Wappenbund, een van de aliassen van Sven Bussler.

Bussler vormde samen met Anna Gardeck ook Wiener Activisten, maar Gardeck was onder haar naam dus ook solo actief.

Totnogtoe heeft ze enkel deze Bondage Women achter haar naam staan, en dit is de vierde uitgave van dit album, oorspronkelijk uitgebracht in 2000 op Greyland, en nu dus heruitgegeven op White Ashes.

Het fraai vormgegeven hoesje (dingt al mee naar de prijs voor hoes van het jaar), de album- als de songtitels verraden al meteen in welke sferen we deze releases mogen verwachten.

Spontaan schoot me het inmiddels waarschijnlijk bij velen al lang vergeten project van Deborah Jaffe, Master/Slave Relationship voor de geest, qua concept alleszins, want muzikaal schept Anna Gardeck toch uit een ander vaatje.

Haar rubber fetish komt tot uiting in drie tracks getiteld Rubber Rituals.

‘Rubber Rituals I’ begint tamelijk experimenteel tot na drie minuten een beat er een rhythmic industrial nummer van maakt, wat meteen het meest toegankelijke nummer van de plaat is, en zodus een prima opener.

Als het geluid dat voortgebracht wordt op ‘Gestörte Zweisamkeit’ het geluid van een van de strafwerktuigen is in Gardeck’s kinky kelder, dan moet je wel heel stout zijn geweest als deze op jou toegepast worden.

Een snijdend geluid, noise die op een hoog volume garant staat voor tinnitus-alarm, net zoals we het graag hebben, met andere woorden.

‘Verachtung’ hoorden we ook al terug op de White Ashes verzamelaar Werkschau 2015, en weet naast de brute noiseuithalen ook wat zalvende synthklanken naar boven te brengen.

‘Rubber Rituals II’ is eerder experimenteel dan bruut van aard, en is in het midden van het album dan ook een uitstekend moment om op adem te komen, qua plaatsing van de nummers slaat Gardeck, dus net als bij de opener, nagels met koppen.

Zoals te verwachten viel is deze rust van korte duur want ‘Entartete Lust’ kiepert weer een heerlijke bak herrie over het hoofd.

‘Rubber Rituals III’ is ons favoriete ritueel van de drie, openend met aanzwellende koorzang, om voor een laatste keer nog wat lawaai op ons af te vuren, en te eindigen met diezelfde creepy koorzang.

Anna Gardeck bewandelt (of moeten we naar analogie met het hier geldende concept eerder zeggen: kruipt) de grenslijn tussen experimenteel en toegankelijk, op een waarlijk sublieme wijze.

Er zou binnenkort nog een release van haar uitkomen op White Ashes, getiteld Hingabe, de exacte datum is nog niet bekend, maar wij bij Dark Entries kijken er alvast reikhalzend naar uit!

Dimi Brands
05/11/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 07/12/2021 : Gedenk Mortemia!

Na elf jaar stilte is de Noorse multi-instrumentalist, producer en artiest Morten Veland (ex-Tristania, Sirenia) terug met zijn soloproject Mortemia. En met een gloednieuw concept. ‘The Pandemic Pandemonium Sessions’ is een serie goth metal liedjes die elke maand op het internet losgelaten worden. Fijn om weten, telkens met een ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...