casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.732 items

   

Anna Gardeck
Bondage Women
Industrial - Noise
05/11/2015 : Anna Gardeck - Bondage Women
White Ashes  White Ashes
05/11/2015, Dimi Brands

Anna Gardeck wordt door het White Ashes label aangekondigd als ‘onze lievelings misantrope en rubberfetishiste’, en met zo een binnenkomer scoor je meteen al goede punten bij uw recensent van dienst.

White Ashes bracht zoals aangegeven in een vorige recensie al werk terug uit van Wappenbund, een van de aliassen van Sven Bussler.

Bussler vormde samen met Anna Gardeck ook Wiener Activisten, maar Gardeck was onder haar naam dus ook solo actief.

Totnogtoe heeft ze enkel deze Bondage Women achter haar naam staan, en dit is de vierde uitgave van dit album, oorspronkelijk uitgebracht in 2000 op Greyland, en nu dus heruitgegeven op White Ashes.

Het fraai vormgegeven hoesje (dingt al mee naar de prijs voor hoes van het jaar), de album- als de songtitels verraden al meteen in welke sferen we deze releases mogen verwachten.

Spontaan schoot me het inmiddels waarschijnlijk bij velen al lang vergeten project van Deborah Jaffe, Master/Slave Relationship voor de geest, qua concept alleszins, want muzikaal schept Anna Gardeck toch uit een ander vaatje.

Haar rubber fetish komt tot uiting in drie tracks getiteld Rubber Rituals.

‘Rubber Rituals I’ begint tamelijk experimenteel tot na drie minuten een beat er een rhythmic industrial nummer van maakt, wat meteen het meest toegankelijke nummer van de plaat is, en zodus een prima opener.

Als het geluid dat voortgebracht wordt op ‘Gestörte Zweisamkeit’ het geluid van een van de strafwerktuigen is in Gardeck’s kinky kelder, dan moet je wel heel stout zijn geweest als deze op jou toegepast worden.

Een snijdend geluid, noise die op een hoog volume garant staat voor tinnitus-alarm, net zoals we het graag hebben, met andere woorden.

‘Verachtung’ hoorden we ook al terug op de White Ashes verzamelaar Werkschau 2015, en weet naast de brute noiseuithalen ook wat zalvende synthklanken naar boven te brengen.

‘Rubber Rituals II’ is eerder experimenteel dan bruut van aard, en is in het midden van het album dan ook een uitstekend moment om op adem te komen, qua plaatsing van de nummers slaat Gardeck, dus net als bij de opener, nagels met koppen.

Zoals te verwachten viel is deze rust van korte duur want ‘Entartete Lust’ kiepert weer een heerlijke bak herrie over het hoofd.

‘Rubber Rituals III’ is ons favoriete ritueel van de drie, openend met aanzwellende koorzang, om voor een laatste keer nog wat lawaai op ons af te vuren, en te eindigen met diezelfde creepy koorzang.

Anna Gardeck bewandelt (of moeten we naar analogie met het hier geldende concept eerder zeggen: kruipt) de grenslijn tussen experimenteel en toegankelijk, op een waarlijk sublieme wijze.

Er zou binnenkort nog een release van haar uitkomen op White Ashes, getiteld Hingabe, de exacte datum is nog niet bekend, maar wij bij Dark Entries kijken er alvast reikhalzend naar uit!

Dimi Brands
05/11/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : W-fest 14/8 - Irish Coffee & Twisted Nerve (Jirka Liessens)

De eerste avond van het enige wave festival in België begon gek genoeg met het thema Woodstock. Bezoekers werden voorzien van de nodige attributen hiervoor, wat het gekke tafereel opleverde dat de zwartste zielen eens door een roze zonnebril keken, letterlijk dan. Ondanks de flower power bracht de line-up ons heel andere muziek. Er ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Rebellion 2019 - Malcolm ging naar het Rebellion festival 2019

Ook dit jaar verzamelden duizenden punks van over heel de wereld zich in het Britse stadje Blackpool voor vier dagen lawaai, alcoholmisbruik en slaapgebrek. Aangezien ik hiervoor in voorgaande jaren al lange en hopelijk zelfs een beetje informatieve recensies heb geschreven, zie ik het niet zitten opnieuw een lange inleiding neer te pennen. ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 13/08/2019 : Eerste namen voor M’era Luna 2020

Terwijl men momenteel nog bezig is met de grote opruiming voor hun 2019-editie lost M’era Luna voor hun editie voor volgend jaar al de eerste namen. Het verslag van M’era Luna 2019 lees je zeer binnenkort op deze pagina’s. M’era Luna wil meer zijn dan een ‘Duits’ festival en daarom gaan ze in de toekomst ...

lees meer...
INTERVIEW : Mise en Scène op Breaking Barriers !! - Je kan ons wel zien als een erfgenaam van de punk. Graag zelfs. Dus sowieso zijn we verwant met de bands op de affiches.

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreed op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgerne in al zijn facetten en subgenres vandaar dat ...

lees meer...
FOTO'S : Motor!k - @ De Smoutpot Zwijndrecht, 09/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Allez Allez - @ Fonne Feesten Lokeren, 08/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Red Zebra - @ Fonne Feesten Lokeren, 08/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Jubel en juich ! Gothic Magazine terug onder de levenden!

Als oudje uit de scene kent u vast nog het Gothic Magazine. Er was een tijd dat ook deze website op papier werd gedrukt. Het bewijs? Hier onze eerste editie om virtueel te door bladeren. En we hopen tegen het eind van het jaar nog veel meer van onze fysieke edities online te hebben. Maar goed, in het mekka van de goth (Duitsland voor een goed ...

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Scary Black bij Secret Sin Records

Het Secret Sin Records label is een serieuze doorstart aan het maken. En wat meer is, regelmatig wordt u verwend met nieuwe namen. Binnenkort komt het Amerikaanse Scary Black bij dit label uit op cd. Nooit van gehoord zegt u? Welaan, onderstaade clip klinkt wat mij betreft beloftevol. Spaghetti westerns en de alternatieve jaren 80 zijn een ...

lees meer...
NIEUWS 08/08/2019 : W-Fest pakt uit met eigen app! Zaterdag uitverkocht!

Het is bijna zover, op 15 augustus schiet W-Fest voor de vierde keer uit de startblokken, dit jaar in Waregem (Expo). Om het voor de bezoeker zo comfortabel mogelijk te maken worden kosten nog moeite gespaard. Dat zal bijken uit de voorzieningen op het festivalterrein maar de organisatie biedt nu ook een eigen app aan om uw bezoek aan het ...

lees meer...
NIEUWS 07/08/2019 : Nieuwe editie van 'The Face Of God' van Militia

Militia heeft opgehouden te bestaan. Hun laatste werk was een uitstekende conceptplaat over het leven van Ambiorix, uit op Old Europa Café. Datzelfde label doet nu een heruitgave van 'The Face Of God', het atheïstisch manifest in muziekvorm dat het eco-anarchistisch metaalslagerscollectief in 2015 uitbracht. Ok, de originele ...

lees meer...
INTERVIEW : Duncan Reid op Breaking Barriers! - Ik hou van bands die bovenop de gitaren nog melodieën voortbrengen en die de punk clichés niet volgen

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, MAcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreed op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgerne in al zijn facetten en subgenres vandaar dat ...