casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.278 items

   

Anna Gardeck
Bondage Women
Industrial - Noise
05/11/2015 : Anna Gardeck - Bondage Women
White Ashes  White Ashes
05/11/2015, Dimi Brands

Anna Gardeck wordt door het White Ashes label aangekondigd als ‘onze lievelings misantrope en rubberfetishiste’, en met zo een binnenkomer scoor je meteen al goede punten bij uw recensent van dienst.

White Ashes bracht zoals aangegeven in een vorige recensie al werk terug uit van Wappenbund, een van de aliassen van Sven Bussler.

Bussler vormde samen met Anna Gardeck ook Wiener Activisten, maar Gardeck was onder haar naam dus ook solo actief.

Totnogtoe heeft ze enkel deze Bondage Women achter haar naam staan, en dit is de vierde uitgave van dit album, oorspronkelijk uitgebracht in 2000 op Greyland, en nu dus heruitgegeven op White Ashes.

Het fraai vormgegeven hoesje (dingt al mee naar de prijs voor hoes van het jaar), de album- als de songtitels verraden al meteen in welke sferen we deze releases mogen verwachten.

Spontaan schoot me het inmiddels waarschijnlijk bij velen al lang vergeten project van Deborah Jaffe, Master/Slave Relationship voor de geest, qua concept alleszins, want muzikaal schept Anna Gardeck toch uit een ander vaatje.

Haar rubber fetish komt tot uiting in drie tracks getiteld Rubber Rituals.

‘Rubber Rituals I’ begint tamelijk experimenteel tot na drie minuten een beat er een rhythmic industrial nummer van maakt, wat meteen het meest toegankelijke nummer van de plaat is, en zodus een prima opener.

Als het geluid dat voortgebracht wordt op ‘Gestörte Zweisamkeit’ het geluid van een van de strafwerktuigen is in Gardeck’s kinky kelder, dan moet je wel heel stout zijn geweest als deze op jou toegepast worden.

Een snijdend geluid, noise die op een hoog volume garant staat voor tinnitus-alarm, net zoals we het graag hebben, met andere woorden.

‘Verachtung’ hoorden we ook al terug op de White Ashes verzamelaar Werkschau 2015, en weet naast de brute noiseuithalen ook wat zalvende synthklanken naar boven te brengen.

‘Rubber Rituals II’ is eerder experimenteel dan bruut van aard, en is in het midden van het album dan ook een uitstekend moment om op adem te komen, qua plaatsing van de nummers slaat Gardeck, dus net als bij de opener, nagels met koppen.

Zoals te verwachten viel is deze rust van korte duur want ‘Entartete Lust’ kiepert weer een heerlijke bak herrie over het hoofd.

‘Rubber Rituals III’ is ons favoriete ritueel van de drie, openend met aanzwellende koorzang, om voor een laatste keer nog wat lawaai op ons af te vuren, en te eindigen met diezelfde creepy koorzang.

Anna Gardeck bewandelt (of moeten we naar analogie met het hier geldende concept eerder zeggen: kruipt) de grenslijn tussen experimenteel en toegankelijk, op een waarlijk sublieme wijze.

Er zou binnenkort nog een release van haar uitkomen op White Ashes, getiteld Hingabe, de exacte datum is nog niet bekend, maar wij bij Dark Entries kijken er alvast reikhalzend naar uit!

Dimi Brands
05/11/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...