casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.302 items

   

Anna Aliena
Alien Pop
Ethereal / Heavenly Voices - Synthpop / Electropop
10/07/2013 : Anna Aliena - Alien Pop
Godiva Records  Godiva Records
10/07/2013, Xavier Kruth

Daar is ze weer, Anna Aliena. Sinds haar vertrek uit het duo ShirayasDream in 2011 is dit al haar derde ep. Je vraagt je af waarom ze niet eerder aan een full-cd werkt, al begrijp ik het wel.

Haar vorige worp - Cinderella - was een thematische cd rond sprookjes waar ik al over te spreken was. Deze nieuwe cd heeft ze vernoemt naar het genre dat ze in het leven geroepen heeft: Alien Pop. Deze bestaat uit 5 op zichzelf staande nummers die de operastem van Aliena vermengt met ijzige synthpop.

Een beetje zoals Klaus Nomi het in de tijd gedaan heeft, en het mag dan ook niet verwonderen dat het openingsnummer ‘Floating In Space’ een hommage is aan deze man die ongetwijfeld een grote invloed is. Het herinnert zelfs een beetje aan Nomis nummer ‘Total Eclipse’, een verwijzing die bewust ingebouwd is.

‘Robot’ had op het eerste zicht een ode kunnen zijn aan Kraftwerk, maar handelt eigenlijk over een alledaags en hatelijk onderwerp: het werkleven. Blij om te weten dat ik niet de enige ben die zich dagelijks tegen zijn zin uitslooft voor een karig loon.

‘I’m Gonna Win’ gaat over een talentenjacht. De melodie zit alvast goed. Je zou het als een kritiek kunnen beschouwen van onze competitiegerichte maatschappij, maar het zou ook een eerbetoon kunnen zijn aan Freddy Mercurys ‘We Are The Champions’.

‘Alien Pop’ is terecht het titelnummer van deze ep. Het refrein is bijzonder catchy en het nummer is een als het ware een programmaverklaring. Of misschien is het wel een hymne aan Lady Gaga, die in het nummer ook vernoemd wordt. Al vermoed ik van niet.

‘The Show Goes On’ is de werkelijke hulde aan Freddy Mercury op deze cd, een referentie aan ‘The Show Must Go On’, maar ook aan ‘Bohemian Rhapsody’. Ik weet niet meteen waarom ze hem zo eert, maar misschien heeft het te maken met de manier waarop ze ook opera en pop probeert te combineren.

Dit is een aangename ep van Anna Aliena. De Opera Pop Diva bouwt er haar eigen stijl verder uit, in de voetstappen van de onsterfelijke Klaus Nomi. Toch moet ik bekennen dat ik meer onder de indruk was van voorganger ‘Cinderella’.

Xavier Kruth
10/07/2013

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...