casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

All Shadows And Deliverance
Partus
Drone - Industrial - Noise
07/11/2016 : All Shadows And Deliverance - Partus
Silken Tofu  Silken Tofu
07/11/2016, Dimi Brands

Kortrijkzaan Fré Decruyenaere heeft al vele muzikale watertjes doorzwommen, zo was hij vroeger actief bij de cult post rock formatie Galatasaray (niet de gelijknamige Turkse voetbalploeg), is hij labelmanager bij het onafhankelijke Usain Bolt Records (alwaar de eerste release van het al even Kortrijkse Onrust mocht verschijnen) en is hij mede-organisator van het bekende NOISEFEST festival, tevens in Kortrijk.

All Shadows And Deliverance, mogen we tevens op zijn conto schrijven. Dat er muzikaal wat leeft in de Guldensporenstad, is al langer dan vandaag geweten.

All Shadows And Deliverance is misschien niet het meest productieve project te noemen, met slechts een handvol releases (tape en cdr) sinds de oprichting in 2008, maar dit valt te verklaren door het feit dat aan ieder nummer een heus monnikenwerk van componeren, bewerken, verder denken en heropnemen aan te pas komt.

Dat dit de nummers alleen maar ten goede komt, mag je hier zelf aanhoren middels drie voorbeelden op deze Partus, goed voor een totale speelduur van een flink half uur.

Partus neemt je mee naar terug in de tijd, naar de jaren 90 meer specifiek, toen het Zweedse Cold Meat Industry heer en meester was in het dark ambient en death industrial veld. Het instrumentale, trage en langzaam opbouwende ‘Kampuchea’ opent meteen de poort naar de onderwereld, en je krijgt een 17 minuten lang aanslepende klaagzang der machines voor de kiezen. Halverwege het nummer mag je een spervuur aan feedback ondergaan, alsof kortsluiting niet alleen de studio, maar de hele straat onder hoogspanning geplaatst heeft.

De schaduwen van acts als Brighter Death Now, Prurient en Pharmakon doemen meermaals op in deze mistige geluidsvelden, geen spul voor tere zieltjes dus deze All Shadows And Deliverance.

Op ‘Tainted’ (een verwijzing naar de power electronics act Taint?) krijgt Decruyenaere vocale steun van Jenci Vervaeke (VVOVNDS), een combinatie die garant staat voor trommelvlies splijtende herrie.

Na deze immense wall of sound is het ons even gegund om op adem te komen op afsluiter ‘61114’, maar vanuit de diepte komen de unheimliche geluiden opgeborreld, geen aanval op je luisterorgaan deze keer, maar een eerder atmosferische track die een gevoel van angst bij de luisteraar los wil weken, maar daarom niet minder efficiënt te noemen is.

Death industrial van eigen makelij, ook al is alternatieve cultuurtempel CinéPalace niet meer, daarvoor moeten we tot nader order in Kortrijk zijn.

All Shadows And Deliverance

Dimi Brands
07/11/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...