casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

All My Faith Lost...
Untitled
Dark Wave - Ethereal / Heavenly Voices - Folk - Neoklassiek
07/03/2021 : All My Faith Lost... - Untitled
Cyclic Law  Cyclic Law
07/03/2021, Dimi Brands

All My Faith Lost... gaat ook al een hele tijd mee. 21 jaar om precies te zijn. Toch is dit Italiaanse duo zeer spaarzaam met albums. Gelukkig dragen ze de kwaliteit hoger in het vaandel dan kwantiteit, want ieder album van All My Faith Lost... kan bestempeld worden als een pareltje voor de liefhebbers van etherische neofolk en darkwave klanken.

Laat ons beginnen met een stukje geschiedenis. All My Faith Lost... werd in 1999 opgericht door Federico Salvador en Francis M. Gri. Deze laatste zou later het naar onze bescheiden mening vrij teleurstellende triphop duo Revglow in het leven roepen. Aanvankelijk had het duo nog niet een bepaalde richting voor ogen, maar volgens de legende zorgde John Keats’ gedicht ‘La Belle Dame Sans Merci’ hierin voor de kentering. Na kennismaking hiermee begon het werk van All My Faith Lost... zich te concentreren op de betoverde wereld van feeën, min of meer geworteld in de volksverhalen van over de hele wereld. Viola Roccagli en Raffaella Missio, beiden zangeres en fluitist, besloten na het beluisteren van enkele nummers waar de band aan werkte mee te doen. Hun muziekstijl werd romantischer en meer folky dan medieval, zoals dat in de beginperiode het geval was. Maar de voorliefde voor feeën bleef bestaan, want na het lezen van enkele boeken hierover van Brian Froud, doken enkele van deze verhalen en de figuren die erin voorkwamen op om uiteindelijk in liedjes vereeuwigd te worden. Sommigen hiervan zijn opgenomen op hun eerste demo-cd Hollow Hills (2000).

Deze demo sloeg goed aan bij enkele Italiaanse fanzines en het eerste nummer ‘Asrai’ verscheen op een compilatie bij het fanzine Rosa Selvaggia. Tevens kreeg het nummer airplay in het programma Alternative Ocean, op de lokale radio Onde Furlane. Het zette de band ertoe aan om verder te gaan met hun research en nieuwe nummers te blijven creëren.

De interesse van de band verlegde zich naar watergeesten en men begon met verhalen te verzamelen over elfjes, heksen, elven en alle andere mogelijke magische wezens die in het water leefden. Water viel in deze zeer breed te interpreteren: van rivieren en meren tot een traandruppel. Hieruit ontstond meteen de titel voor hun tweede werk: In A Sea, In A Lake, In A River... ...Or In A Teardrop (2002). Het was de bedoeling dat dit de tweede demo zou worden, maar nadat Gianfranco Santoro van het kleine onafhankelijke label Sin Organisation het hoorde, besloot hij het uit te brengen in een gelimiteerde oplage.

Een slimme zet, want zo bleef het talent van All My Faith Lost... niet onopgemerkt. De Italianen kregen zowaar een contract aangeboden bij Cold Meat Industry en kroonden zich daar met hun liefelijke klanken zowat tot de vreemde eend in de bijt naast de ijskoude death industrial en dark ambient waar het label vooral naambekendheid genoot. Desalniettemin werden op CMI 2 albums uitgebracht, te weten As You’re Vanishing In Silence (2005) en The Hours (2007).

In 2013 verscheen nog het album Chamber Music, op het Russische Infinite Fog Productions, waarbij de Italianen aan de slag gingen met de gedichten van James Joyce. Na het opnemen van dit album verliet Francis de band, en All My Faith Lost... werd gereduceerd tot Federico en Viola.

Even na Chamber Music verscheen op Projekt (zowat de meest logische keuze qua label omdat AMFL... in het verleden reeds meermaals met Black Tape For A Blue Girl vergeleken werd) nog een EP op cdr, maar daarna bleef het geruime tijd stil.

Een stilzwijgen waar met Untitled eindelijk een einde komt. Tevens mogen we een nieuwe gitarist verwelkomen bij All My Faith Lost..., Angelo Roccagli mag mee zijn aanvullende invloeden binnen het groepsgeluid brengen. Niet dat dit voor een wereldschokkend verschil zorgt, want inhoudelijk bevatten de elf nummers van Untitled alle onderscheidende eigenschappen van hun eerdere werken. De inspiratiebron werd deze keer echter dichterbij gezocht en werd gedestilleerd uit verschillende belangrijke gebeurtenissen uit het leven van de groepsleden. De dood lijkt er stevig ingehakt te hebben, want als er naast de torenhoge kwaliteit zoals we die van hen gewoon zijn nog een constante valt waar te nemen, dan is het wel de aanwezigheid van dit morbide thema in de teksten.

Maar ook zoals bij de voorgaande albums is Untitled diepgaand geïnspireerd door kunst, en is elk nummer geïnspireerd op schilderijen van enkele van hun favoriete artiesten. Met namen als João Ruas, Tara McPherson,Nicoletta Ceccoli en Ray Caesar bevinden we ons dan in surrealistische kringen. Elk schilderij suggereerde een verhaal, wekte gevoelens en emoties op die uiteindelijk werden vertaald in teksten en muzikale composities. Hierbij worden verschillende thema’s aangeraakt zoals de menselijke vervreemding van de natuur (‘Nymphs IV’, ‘Keeping Time’), de dood en het hiernamaals (‘Awakening The Moon’, ‘We All Die Sometimes’, ‘The Inconvenience Of Spirits’), Griekse mythologie (‘Cassandra’) en enkele van de donkerdere aspecten van de liefde (‘Whitethread’, ‘Flood’).

Je waant je tijdens het luisteren van All My Faith Lost... bij al deze (elfen)schoonheid meermaals op een festival als Castlefest. Gelukkig wel zonder al dat carnaveleske dat hier steevast rond hangt. De stem van Viola is nog steeds eentje uit de duizend, en wanneer ze het duet aangaat met Federico zorgt dit zoals vanouds weer voor enkele polyfonische hoogtepunten. Wanneer zijn stem de lakens uitdeelt, zal het u meteen duidelijk worden dat we hierboven de naam Black Tape For A Blue Girl aanhaalden.

All My Faith Lost... is terug van weggeweest en mag zijn plaats aan de top van de etherische muziek meteen terug claimen.

All My Faith Lost...

Dimi Brands
07/03/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...