casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.965 items

   

Alien Sex Fiend
Possessed
Death Rock / Batcave - Electro - Psychedelic
21/11/2018 : Alien Sex Fiend - Possessed
Cherry Red Records  Cherry Red Records
21/11/2018, Kurt Ingels

Bij Dark Entries kon u al een zeer uitgebreid interview lezen met Mrs. Fiend en Nik Fiend over de realisatie van dit nieuwe album, nu is er, eindelijk hoor ik u zuchten, de review. Voor het interview klikt u hier door, voor de review blijft u lekker hier.

“Possessed” is een album dat z’n titel alle eer aandoet, want hoewel gekroond tot koning en koningin van de batvace is Alien Sex Fiend altijd verder blijven evolueren in die zin dat hun meer recente werk en dus ook dit album veel experimenteler klinkt dan voorheen zonder evenwel aan ziel te verliezen.

Alien Sex fiend ademde altijd een zekere experimenteerdrift en zin voor geestesverruimende pyschedlica drijvend op een bedje van horror punk en sci-fi gotiek. Een beschrijving die ook opgaat voor deze “Possessed” dat ontegensprekelijk klinkt als Alien Sex Fiend maar niet hervalt in de herhaalkwaal, integendeel met ouder worden worden Mrs Fiend, Nik Fiend en hun entourage muzikaal alleen maar heftiger.

Na de intro schiet de groep al meteen raak met “Shit’s Coming Down” (naar omhoog schijten raad ik dan ook niet aan) dat beslist een hitje (ook in de Monster Mix, zie clip) in wording zou kunnen zijn bij dj’s zonder oogkleppen. “It’s In My Blood” (en het kookt na een ietwat lange intro) en “Carcass” zijn ook nummers die m.i. voor een dergelijke behandeling in aanmerking komen, toeval of niet maar ze bevinden zich allen op de eerste helft van het album dat meerdere luisterbeurten nodig heeft om vol tot zjn recht te komen.

Neem het van me aan en met luisterbeurten bedoel ik dan ook écht luisteren en niet tijdens de afwas of de strijk. "Amnesia" is een psychedelische trip in de donkerste kamertjes van onze geest, terwijl korte “Spine-Tingler” en opnieuw “Amnesia” met hun vervormde stemmetjes buitenaards klinken, scifi electro punk die op hol gelsagen ufo’s met graagte op aarde welkom heet.

“Bloody Reprisal” herneemt inclusief mondharmonica, “It’s In My Blood, “Neutron” is een streepje geperverteerde dark ambient op de wijze van Alien Sex Fiend dat exclusief op de cd versie van “Possessed” prijkt. Inderaad, dit album is er ook op vinyl (met heel wat extra exclusieve remixes) en al heb je dan dat één nummer minder, je koopt die vooral voor de machtige cover (uitklap hoes) en extra artwork van Nik Fiend.

O ja en nu we toch bezig zijn “Gotta Get Back”, (terug naar de aarde?) is een soortement batcave blues, Nick Cave met een teveel aan suppo’s en een hunker naar Birthday Party tijden? Wie weet. “Invisble” is een glijmiddel tussen lichaam en geest, een beetje een trip naar de maan, maar daar had de band al een nummer over niet?

“Possessed” is Alien Sex Fiend ten voeten uit en dat na een wispelturige carrière van ondertussen 36 jaar! Op naar de 40 en dat moet gezien de eigenzinnige energie die van deze “Possessed” uitgaat zeker lukken!

Aliens Sex Fiend

Kurt Ingels
21/11/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...

lees meer...
NIEUWS 02/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Xavier Kruth

Laat me starten met jullie allemaal een gelukkig, gezond en muzikaal interessant 2022 toe te wensen. Als ik terugkijk op 2021, dan kijk ik alweer terug op een jaar dat gekleurd werd door de coronapandemie. Artiesten aarzelden om nieuw werk uit te geven, maar minder dan in 2020, en de platen behandelden vaak de gevolgen van corona. Een overzicht ...

lees meer...
NIEUWS 01/01/2022 : To beard or not to beard?

Onder het motto: “het moet niet altijd kommer ende kwel ofte doom ende gloom zijn” duikt Ashtoreth in de gedaante van Sjaack Sjamaan om voor alle kinderkes groot en klein het oude kinder zeemanslied ‘Al die willen te Kap’ren vaeren’ te brengen. Ashtoreth, of Sjaack beter gezegd, zelf een man met baard werkte ...