casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.290 items

   

Alien Sex Fiend
Possessed
Death Rock / Batcave - Electro - Psychedelic
21/11/2018 : Alien Sex Fiend - Possessed
Cherry Red Records  Cherry Red Records
21/11/2018, Kurt Ingels

Bij Dark Entries kon u al een zeer uitgebreid interview lezen met Mrs. Fiend en Nik Fiend over de realisatie van dit nieuwe album, nu is er, eindelijk hoor ik u zuchten, de review. Voor het interview klikt u hier door, voor de review blijft u lekker hier.

“Possessed” is een album dat z’n titel alle eer aandoet, want hoewel gekroond tot koning en koningin van de batvace is Alien Sex Fiend altijd verder blijven evolueren in die zin dat hun meer recente werk en dus ook dit album veel experimenteler klinkt dan voorheen zonder evenwel aan ziel te verliezen.

Alien Sex fiend ademde altijd een zekere experimenteerdrift en zin voor geestesverruimende pyschedlica drijvend op een bedje van horror punk en sci-fi gotiek. Een beschrijving die ook opgaat voor deze “Possessed” dat ontegensprekelijk klinkt als Alien Sex Fiend maar niet hervalt in de herhaalkwaal, integendeel met ouder worden worden Mrs Fiend, Nik Fiend en hun entourage muzikaal alleen maar heftiger.

Na de intro schiet de groep al meteen raak met “Shit’s Coming Down” (naar omhoog schijten raad ik dan ook niet aan) dat beslist een hitje (ook in de Monster Mix, zie clip) in wording zou kunnen zijn bij dj’s zonder oogkleppen. “It’s In My Blood” (en het kookt na een ietwat lange intro) en “Carcass” zijn ook nummers die m.i. voor een dergelijke behandeling in aanmerking komen, toeval of niet maar ze bevinden zich allen op de eerste helft van het album dat meerdere luisterbeurten nodig heeft om vol tot zjn recht te komen.

Neem het van me aan en met luisterbeurten bedoel ik dan ook écht luisteren en niet tijdens de afwas of de strijk. "Amnesia" is een psychedelische trip in de donkerste kamertjes van onze geest, terwijl korte “Spine-Tingler” en opnieuw “Amnesia” met hun vervormde stemmetjes buitenaards klinken, scifi electro punk die op hol gelsagen ufo’s met graagte op aarde welkom heet.

“Bloody Reprisal” herneemt inclusief mondharmonica, “It’s In My Blood, “Neutron” is een streepje geperverteerde dark ambient op de wijze van Alien Sex Fiend dat exclusief op de cd versie van “Possessed” prijkt. Inderaad, dit album is er ook op vinyl (met heel wat extra exclusieve remixes) en al heb je dan dat één nummer minder, je koopt die vooral voor de machtige cover (uitklap hoes) en extra artwork van Nik Fiend.

O ja en nu we toch bezig zijn “Gotta Get Back”, (terug naar de aarde?) is een soortement batcave blues, Nick Cave met een teveel aan suppo’s en een hunker naar Birthday Party tijden? Wie weet. “Invisble” is een glijmiddel tussen lichaam en geest, een beetje een trip naar de maan, maar daar had de band al een nummer over niet?

“Possessed” is Alien Sex Fiend ten voeten uit en dat na een wispelturige carrière van ondertussen 36 jaar! Op naar de 40 en dat moet gezien de eigenzinnige energie die van deze “Possessed” uitgaat zeker lukken!

Aliens Sex Fiend

Kurt Ingels
21/11/2018

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...