casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.309 items

   

Alice Lewis
Your Dreams Are Mine
Pop - Synthpop / Electropop
30/04/2015 : Alice Lewis - Your Dreams Are Mine
Kwaidan Records  Kwaidan Records
30/04/2015, Dimi Brands

In de reeks: mensen die al het mogelijke uit het leven willen halen, stellen we u vandaag voor: Alice Lewis.

Deze 32-jarige Française heeft immers al een serieus parcours afgelegd.

Ze groeide op in Engeland met de synthpop van groepen als Depeche Mode, Soft Cell en The Human League, die nog steeds een grote invloed zijn voor de muziek die ze heden ten dage maakt.

Ze ging naar Parijs om Schone Kunsten te gaan studeren, alwaar ze naast schilderen, beeldhouwen en installaties opzetten ook nog de tijd vond om haar eerste nummers te schrijven.

In 2004 reisde ze naar China om opera te gaan studeren, en naar Taiwan om de zither (een snaarinstrument dat voornamelijk bestaat uit een klankbodem die bespannen is met een of meerdere snaren) te leren bespelen.

Ze werkte samen met de Franse electro-popster Sebastien Tellier (sommigen herinneren zich misschien nog zijn deelname aan het Songfestival in 2008) en David Lynch, componeerde muziek voor een film (Le Renard Et L’Enfant van de Franse regiseur Luc Jacquet), en vond ook nog de tijd om haar debuutplaat uit te brengen (No One Knows We’re Here (2010)).

Deze plaat werd geproducet door Ian Caple (die al samenwerkte met o.a. Tricky en Alain Bashung) en klonk Alice door haar hoge, zweverige vocalen als Kate Bush op een bedje van electronica, onder een deken van strijkers (hetzelfde strijkkwartet immers dat samenwerkte met Tindersticks en The Divine Comedy).

Nu, in 2015 is er dus haar tweede album, waarvoor ze twee jonge muzikanten koos om mee samen te werken: Maxime Delpierre (Limousine, Rachid Taha) en Frédéric Soulard (Poni Hoax, Vitalic).

Door haar label wordt ze naar voor geschoven als een “female Nick Cave” en “the updated 2015 Kraftwerk blowing hot and cold on the dance-floor or the listening room”, deze woorden maakten me dan ook uiterst nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat.

Nick Cave en Kraftwerk zou ik nu niet zo zeer als invloeden naar voren schuiven. De mix van aan Kate Bush-schatplichtige vocalen en het gebruik van zowel electronica als strijkers roept bij mij eerder een artiest als Goldfrapp voor de geest, een artieste waar Alice muzikaal toch erg veel gemeen mee heeft.

De twaalf nummers luisteren lekker vlot weg, dit is gemakkelijk in het oor liggende popmuziek die drijft op donkere jaren ‘80 synthgolven.

Luister maar eens naar de eerste single ‘Ignorance Is Bliss’. De tweede single ‘Nothing I Could Say’ heeft ook een sterk hitpotentieel en beide nummers zouden niet misstaan op een Switch of De Maxx compilatie van Studio Brussel.

Tekstueel gebruikt Lewis tal van metaforen, torens die oprijzen in de woestijn, achtervolgingen door geesten, neerstortende vliegtuigen, een donker deuntje verdient zijn nachtmerrie-achtige invulling met andere woorden. Als er geopteerd wordt om een van de rustigere nummers op single uit te brengen, zou ik 'The Drought' naar voren schuiven.

Dit is dan ook eerder electromuziek die door zijn zweverige aard eerder geschikt is om (op enkele uitzonderingen na) in de zetel naar te luisteren dan om de dansvloer te vullen.

Als bonus krijg je nog twee remixen van ‘Perfect Stranger’ en zo kunnen toch nog de beentjes gestrekt worden.

Al zal dit veeleer in een hippe Parijse club zijn, dan op uw plaatselijk zwart feestje, lijkt mij.

Alice Lewis

Dimi Brands
30/04/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...