casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.902 items

   

Alice Lewis
Your Dreams Are Mine
Pop - Synthpop / Electropop
30/04/2015 : Alice Lewis - Your Dreams Are Mine
Kwaidan Records  Kwaidan Records
30/04/2015, Dimi Brands

In de reeks: mensen die al het mogelijke uit het leven willen halen, stellen we u vandaag voor: Alice Lewis.

Deze 32-jarige Française heeft immers al een serieus parcours afgelegd.

Ze groeide op in Engeland met de synthpop van groepen als Depeche Mode, Soft Cell en The Human League, die nog steeds een grote invloed zijn voor de muziek die ze heden ten dage maakt.

Ze ging naar Parijs om Schone Kunsten te gaan studeren, alwaar ze naast schilderen, beeldhouwen en installaties opzetten ook nog de tijd vond om haar eerste nummers te schrijven.

In 2004 reisde ze naar China om opera te gaan studeren, en naar Taiwan om de zither (een snaarinstrument dat voornamelijk bestaat uit een klankbodem die bespannen is met een of meerdere snaren) te leren bespelen.

Ze werkte samen met de Franse electro-popster Sebastien Tellier (sommigen herinneren zich misschien nog zijn deelname aan het Songfestival in 2008) en David Lynch, componeerde muziek voor een film (Le Renard Et L’Enfant van de Franse regiseur Luc Jacquet), en vond ook nog de tijd om haar debuutplaat uit te brengen (No One Knows We’re Here (2010)).

Deze plaat werd geproducet door Ian Caple (die al samenwerkte met o.a. Tricky en Alain Bashung) en klonk Alice door haar hoge, zweverige vocalen als Kate Bush op een bedje van electronica, onder een deken van strijkers (hetzelfde strijkkwartet immers dat samenwerkte met Tindersticks en The Divine Comedy).

Nu, in 2015 is er dus haar tweede album, waarvoor ze twee jonge muzikanten koos om mee samen te werken: Maxime Delpierre (Limousine, Rachid Taha) en Frédéric Soulard (Poni Hoax, Vitalic).

Door haar label wordt ze naar voor geschoven als een “female Nick Cave” en “the updated 2015 Kraftwerk blowing hot and cold on the dance-floor or the listening room”, deze woorden maakten me dan ook uiterst nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat.

Nick Cave en Kraftwerk zou ik nu niet zo zeer als invloeden naar voren schuiven. De mix van aan Kate Bush-schatplichtige vocalen en het gebruik van zowel electronica als strijkers roept bij mij eerder een artiest als Goldfrapp voor de geest, een artieste waar Alice muzikaal toch erg veel gemeen mee heeft.

De twaalf nummers luisteren lekker vlot weg, dit is gemakkelijk in het oor liggende popmuziek die drijft op donkere jaren ‘80 synthgolven.

Luister maar eens naar de eerste single ‘Ignorance Is Bliss’. De tweede single ‘Nothing I Could Say’ heeft ook een sterk hitpotentieel en beide nummers zouden niet misstaan op een Switch of De Maxx compilatie van Studio Brussel.

Tekstueel gebruikt Lewis tal van metaforen, torens die oprijzen in de woestijn, achtervolgingen door geesten, neerstortende vliegtuigen, een donker deuntje verdient zijn nachtmerrie-achtige invulling met andere woorden. Als er geopteerd wordt om een van de rustigere nummers op single uit te brengen, zou ik 'The Drought' naar voren schuiven.

Dit is dan ook eerder electromuziek die door zijn zweverige aard eerder geschikt is om (op enkele uitzonderingen na) in de zetel naar te luisteren dan om de dansvloer te vullen.

Als bonus krijg je nog twee remixen van ‘Perfect Stranger’ en zo kunnen toch nog de beentjes gestrekt worden.

Al zal dit veeleer in een hippe Parijse club zijn, dan op uw plaatselijk zwart feestje, lijkt mij.

Alice Lewis

Dimi Brands
30/04/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/11/2021 : Zaterdag Wool-E Fest in Magasin 4

Het regent afgelastingen van concerten, al is dit gelukkig nog niet overal. Optredens mogen immers nog steeds doorgaan mits er zowel naar een Covid Safe Ticket als naar het dragen van een mondmasker wordt gevraagd. En dat is het geval op Wool-E Fest, dat volgende zaterdag doorgaat in het Brusselse Magasin 4. Wool-E Fest, dat doorgaat op ...

lees meer...
NIEUWS 23/11/2021 : Amerikaanse gothic rock band The Wake gaat de remix toer op!

Na vele jaren wachten verscheen rond deze tijd vorig jaar het album “Perfumes And Fripperies” (klik hier voor de Dark Entries review) van deze Amerikaanse cult formatie. De groep gaat ondertussen weer live de hort op en om zich in de kijker te spelen, pakt de groep nu uit met de ep “Mixers And Elixirs” waarop de gothic ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2021 : Het Cold Transmission label heeft weer een paar leuke releases klaar!

Hopelijk liggen ze gauw op de redactietafel voor een kritische review hoor ik u al denken. Feit is dat Cold Transmission naarstig aan de weg blijft timmeren om minder gekende internationale post punk acts (en alles wat onder dat label vegeteert) tot bij ons in de woonkamer te brengen en dat alleen al verdient respect. Recent verscheen er nieuw ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2021 : 'Leidenschaft' van Lacrimosa voor onder de kerstboom?

Er werd een plaat van Lacrimosa beloofd voor 2020, maar er is de afgelopen twee jaar zoveel gebeurd dat we Tilo Wolff kunnen vergeven dat het wat langer geduurd heeft. Al sinds een paar dagen worden er evenwel steeds meer details bekend gemaakt over de nieuwe Lacrimosa. Deze komt op 24 december 2021 uit, net op tijd dus om het als kerstcadeau ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2021 : Dicentra Macrantha: een vernieuwend gothic rock project

Laten we er maar eens als bij de kippen bij zijn. Dicentra Macrantha is een nieuw project uit Leuven, dat net zijn eerste nummers uitgebracht heeft: 'Goddess' en 'Halloween'. Toch gaat het hier ook om een oude bekende. Krys Lunacy van Dicentra Macrantha is immers ook de man die rond 2011 de muziek van de batcave cultgroep The ...

lees meer...
FOTO'S : Winterkälte - @ Porta Nigra Autumn Passage, 13/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : DIVE - @ Porta Nigra Autumn Passage, 13/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Iszoloscope - @ Porta Nigra Autumn Passage, 13/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sinner’s Day 30 oktober - 1 november, The Max Venues Heusden-Zolder - De eerste Sinner’s Day driedaagse deed even de mijnsite herleven. Het zag er nog een keer ‘zwart’ van het volk. Een eigenzinnige weergave van een beleving.

In covid tijden een onderneming als deze Sinner’s Day uit de grond stampen is geen evidentie. Dat bleek nog maar een keer uit het wegvallen van diverse groepen die vooral om die pandemie reden verstek gaven. Immers covid maakt een Europese toer op poten zetten, waarbij alle landen hun eigen covid ongemakken en dito regeltjes kennen, ...