casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.585 items

   

Ah Cama-Sotz
I Believe
Dark Ambient - Industrial - Power Noise - Techno
23/12/2018 : Ah Cama-Sotz - I Believe
HANDS  HANDS
23/12/2018, Dimi Brands

“Beminde gelovigen, gisteren ging ik naar een kerkdienst....”, maar deze keer is het niet Raymond Van Het Groenewoud noch de grootvader van Prince die voor het altaar heeft postgevat, maar is Herman Klapholz de pastoor van dienst.

Niet zo heel lang geleden liet hij de bezoekers van het Antwerpse Fetish Café nog kennismaken met zijn dark ambient uitstapjes, maar op I Believe beukt het weer dat het een lieve lust is. Want de keren dat we Ah Cama-Sotz met zijn ritmische sets aan het werk zagen moesten we na afloop altijd even naar boven kijken om ons ervan te vergewissen dat het dak nog aanwezig was.

Beschouw I Believe gerust als Ah Cama-Sotz’ heilige graal. Tegenwoordig is het niet alleen bon ton om in allerlei discussies het gegeven geloof erbij te betrekken, net zozeer als het tot een zeer hekel punt verworden is. Het enige wat wij hierover kwijt willen is dat ons insziens het verstand zegeviert boven voorgeschreven dogma's. Maar kom, laat het ons hier alstublieft over muziek hebben.

Hoewel we zelf voor de volle honderd procent atheïstisch zijn, “geloven” we absoluut in de efficiënte van dit album van Klapholz.

Met bijna twintig langspelers op de teller, immer van een hoog niveau, is de naam legende met betrekking tot Ah Cama-Sotz niet misplaatst.

We horen een duidelijke verwijzing naar het Gatto Nero project, een techno zijsprong die Klapholz vorig jaar maakte. Ook I Believe lonkt zonder blikken of blozen voluit naar de dansvloer.

Songs als ‘I:Travel’, ‘Collision Wall’, ‘The Beast Within’ en ‘LiftOff’ onderstrepen dit met hun zogenaamde “four-to-the-floor” ruggengraat. ‘The Underground’ zoekt zelfs zijn heil in acid sferen.

Het is echter geen vrijgeleide voor een portie vrijblijvend gebeuk, want I Believe barst van de diversiteit. Naast de eerder vernoemde duidelijk techno-achtige songs, krijg je de rest van het uur dat dit album duurt verder nog dark ambient (‘Semper Immota’, ‘Moriendi Desolatum’), diepe drones (‘Signal/Noise/Resistance’) tot zelfs een broeierig etnisch geïnspireerd nummer (‘El Cuerpo, Mild As A Teardrop On A Grave’).

Had niet echt gehoeven: een cover van ‘Warm Leatherette’ (The Normal), niet omdat deze niet goed zou zijn, we hebben gewoon al te veel versies van dit nummer gehoord.

“Somebody give the Lord a handclap” horen we via een sample tijdens opener ‘Lords Of Evil’. Onze handjes gaan alvast op elkaar voor deze plaat die aantoont dat geloof ook garant kan staan voor een feestje om u tegen te zeggen. Op wereldbeschouwelijk vlak blijven we vasthouden aan ons atheïsme, maar voor een eredienst met de heer Klapholz laten we graag af en toe een gaatje in onze agenda.

Ah Cama-Sotz

Dimi Brands
23/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/05/2019 : Darkdweller reist straks af naar Leipzig en hoopt van u hetzelfde. Hier zijn gratis tips!

Tip 1. indien u nog twijfelt, doen, kies voor een vakantie / city trip met Pinksteren naar het mooie, groene en historisch relevante Leipzig. Weerbarstig lief of vrouw? Doe alsof u neus bloedt u weet zogezegd van niets want er zijn nog tickets beschikbaar aan de kassa en als je er dan toch bent... U vindt trouwens een ticket stalletje recht ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Al die willen te kaap'ren varen...

Hoewel het legendarische Cold Meat Industry label al sinds 2014 op apegapen ligt, vond men het in 2017 toch wel gepast om de 30ste verjaardag van hun bestaan te vieren. In stijl, in dit geval met een tweedaags festival en een heleboel acts die het mede dankzij dit kwaliteitslabel tot grote namen wisten te schoppen. Wie er bij was daar ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Het WGT elftal van Dimi Brands.

Nog een tweetal weekjes en de jaarlijkse bedevaart naar Leipzig kan een aanvang nemen, geef maar toe dat u er weer een gans jaar naar heeft uitgekeken. Ondergetekende stuurt dit jaar zijn kat, maar laat niet na zijn persoonlijke elftal mee te geven, kwestie dat u niet bezwijkt aan keuzestress. 1.CAMERATA MEDIOLANENSE Italiaans ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/05/2019 : Second Still exclusief in Retie

De Westkust van de US of A weet schoon volk tot zijn inwoners te tellen. Paraderend langs de Hollywood Boulevard onder het alziend oog van de paparazzi. Al zien we een band als Second Still er weinig last van te weten ondervinden. Bijzonder straf dan weer wel in de postpunk / coldwave-subcultuur waarin ze zich als trio al enkele jaren ...

lees meer...
NIEUWS 18/05/2019 : Here are the young men... RIP Ian Curtis

Vandaag, 18 mei, is het exact 39 jaar geleden dat ene Ian Curtis zich, op 23 jarige leeftijd, van het leven beroofde. Het was allicht geen nieuws geweest ware het niet dat deze Ian Curtis frontman en zanger/tekstschrijver was bij beeldenstormers Joy Division die aan de vooravond stonden van de grote doorbraak en een eerste Amerikaanse toer. “Closer”, ...

lees meer...
FOTO'S : Praga Khan - @ YAP Leopoldsburg, 11/05/2019 daar Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: PANTSER FABRIEK - Het werkt inderdaad motiverend om op te mogen treden in het land van Front 242!

Op de affiche van Trouwfe(e)st ligt de nadruk ontegensprekelijk op de genres dark ambient, dark folk en waagt men ook graag een uitstapje naar het meer industriële genre. De naam van het Nederlandse Pantser Fabriek kwam dan ook als een verrassing. Deze pure EBM act is een project van Willem Witte, die we kennen van zijn neofolk alias ...

lees meer...
FOTO'S : De Klinke - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : La Lune Noire - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : 10 JAAR DER KLINKE - Mijn eerste vrouw zei me ooit dat echte kunst ontstaat uit het lijden van de ziel. Gelijk heeft ze.

Der Klinke blaast tien kaarsjes uit. Dat doen ze met een geschenk aan hun fans: een nieuwe plaat 'Decade' met daarop een aantal herwerkte versies van nummers uit hun eerste decennium, een aantal remixen en zelfs een handvol nieuwe nummers. De plaat moet een hoofdstuk afsluiten. Oorspronkelijk zou het zelfs de zwanezang van de groep ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 2 - Neem er een loopje mee.

Ondanks onze warme oproep om toch wat massaler op het appel te verschijnen, moesten we bij het betreden van de Zappa tot onze teleurstelling vaststellen dat deze in dovemansoren was gevallen. Een spijtige zaak, zowel voor de organisatie, maar in de eerste plaats voor de afwezigheden, die, getuige de klinkende namen die vandaag op de Black ...