casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.965 items

   

Aendlex
Driven By Night
Folk - Psychedelic
02/12/2016 : Aendlex - Driven By Night
Rage In Eden  Rage In Eden
02/12/2016, Dimi Brands

Een cadeautje van het door mij hoog aangeschreven Rage In Eden label, zonder er om gevraagd te hebben stuurden ze me spontaan een exemplaar van hun jongste worp, het mij onbekende Aendlex.

Groot was mijn verbazing toen ik het schijfje een eerste draaibeurt gaf, want deze Italiaanse one man band van Alex Boscarino houdt zich ver weg van de gebruikelijke apocalyptische martial en dark ambient klanken die we van het label dat vroeger War Office Propaganda heette gewoon zijn maar brengt in de plaats daarvan psych folk.

Verandering van spijs doet eten, is een gezegde. Schoenmaker blijf bij uw leest is dat ook. Het laatste spreekwoord gaat dan ook twee maal op, ten eerste voor Rage In Eden, die met deze vreemde eend in de bijt niet bepaald een hoogvlieger binnengehaald hebben. Maar ook voor Boscarino, die een typevoorbeeld lijkt te zijn van een gitarist die zich ook eens aan het singer-songwriterschap waagt, maar die we aanraden in de toekomst het eerder vermelde gezegde in gedachten te houden.

Mijn veronderstelling lijkt Boscarino alleen maar kracht bij te zetten door op de foto in het boekje fier te poseren met zijn geliefde instrument in een innige omhelzing.

Dat het niet een vrouw is die hij in zijn armen houdt, en hoe dit komt, dat mogen we tot treurnis toe ontdekken op Driven By Night. Ze tonen Boscarino als een geslagen hond, de wonde van een verbroken relatie likkend. Zijn tong likt ondertussen ook nog sloten whiskey op, de drank krijgt naast ‘s man’s liefdesverdriet immers opvallend meer dan gezond is een vermelding in zijn teksten. Drinken is geen oplossing, beste man, er liedjes over schrijven nog minder in de meeste gevallen. Zelfbeklag helpt geen mens verder, en luisteren naar dit zielig gedrag is allesbehalve een aangename bezigheid.

Tijdens de ontspannen opener ‘Clear Trip’ lijkt er nog geen vuiltje aan de lucht, maar de drie daaropvolgende tracks zijn waarlijk van een tenenkrullend niveau. Zo is er het Engels met haar op tijdens ‘I Still Remember’ dat tekstueel eindigt met de woorden: “Fuck this shit, go out drinking.” Behoorlijk belachelijk, inderdaad. ‘Wayback Dust’ (“cowboys and pretty girls dancing all together, all together until the end of the world”) en ‘Low Candle’ (“what is this life without your long hair”) het zijn slechts twee voorbeelden van songschrijverschap waar nog heel wat werk aan is, als je het ons vraagt.

Je zou bij dit alles haast denken dat het hier een niet erg geslaagd debuut betreft, maar niets is minder waar: Driven By Night is reeds de negende release van Aendlex, wat alles nog des te pijnlijker maakt.

Dat Boscarino in de eerste plaats een gitarist is, eerder dan een singer-songwriter lijkt hij te willen onderstrepen in het instrumentaaltje ‘Ohrwurm’.

Tracks als ‘Back In CC’ en ‘Mind Breeze’ die een beetje geëxperimenteer met electronica toelaten, zijn, hoewel niet bepaald wereldschokkend, toch wel een verademing te noemen tussen de middelmatige psych folk songs. Zelf geen muzikant zijnde kan ik moeilijk oordelen over de technische capaciteiten van Boscarino, maar het gitaargetokkel komt tamelijk simpel over.

Aangezien we graag met gezegdes strooien in deze recensie, doen we er nog eentje bij om af te sluiten: blijkbaar is het niet al goud wat blinkt, in ons favoriete muziekland Italië.

Aendlex

Dimi Brands
02/12/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...

lees meer...
NIEUWS 02/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Xavier Kruth

Laat me starten met jullie allemaal een gelukkig, gezond en muzikaal interessant 2022 toe te wensen. Als ik terugkijk op 2021, dan kijk ik alweer terug op een jaar dat gekleurd werd door de coronapandemie. Artiesten aarzelden om nieuw werk uit te geven, maar minder dan in 2020, en de platen behandelden vaak de gevolgen van corona. Een overzicht ...

lees meer...
NIEUWS 01/01/2022 : To beard or not to beard?

Onder het motto: “het moet niet altijd kommer ende kwel ofte doom ende gloom zijn” duikt Ashtoreth in de gedaante van Sjaack Sjamaan om voor alle kinderkes groot en klein het oude kinder zeemanslied ‘Al die willen te Kap’ren vaeren’ te brengen. Ashtoreth, of Sjaack beter gezegd, zelf een man met baard werkte ...