casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.411 items

   

Near Earth Orbit
M.A.S.S. Extinction
Dark Ambient - Gothic Rock - Psychedelic
02/05/2020 : Near Earth Orbit - M.A.S.S. Extinction
Solar Lodge  Solar Lodge
02/05/2020, Kurt Ingels

Het gothic sci-fi concept Near Earth Orbit, in het leven geroepen door Artaud Seth (o.a. Garden Of Delight en Merciful Nuns) en Ashley Dayour (o.a Whispers In The Shadow en The Devil And The Universe) pakt uit met een nieuw album “M.A.S.S. Extinction” en dan weet u dat de duisternis over planeet aarde valt.

De nieuwe worp is trouwens ook in een 'earth eclips pack' (inclusief de eerdere albums “Atom” en “End Of All Existence”) en een 'supermassive pack' (earth eclipse pack met t-shirt, pet en tas) beschikbaar voor de die hard fans.

Of Ashley Dayour nog iets in de pap te brokken had is niet meteen duidelijk, hij wordt alvast niet vermeld in de credits, die gaan naar Artaud Seth en ega Jawa Seth. Soit, laat het ons over de bevreemdende muziek hebben die NEO eigen is, sci fi goth, zwaar op de maag, met de aantrekking van dolende zwarte gaten en het mysterie van het onmetelijke universum.

Alles heeft gefaald, pogingen om de aarde te redden zijn mislukt, de aarde is opgewarmd, de natuur verdwenen. Ik hoor een grote wanhoopskreet, bedekt onder een laag vuil dat ijdelheid en grootheidswaanzin heet. De aarde is aan de goden edoch waar bevinden die zich nu de mensheid op het punt staat te verdwijnen en wanhopig op zoek is naar een nieuwe thuis?

Dit album opent bombastisch duister met het onheilspellende en brandend actuele “Population Overload” waaroverheen Artaud z’n klaagzang giet. De toon is gezet, dit wordt geen plezierreisje, maar bittere ernst die de hedendaagse waanzin aan de nakende semi occulte apocalypse koppelt. Immers, het zijn de rijken die zich in “Moon Rush” vestigen op de maan in een ijdele, laffe poging aan de ondergang te ontsnappen.

“Global Warming”, hoewel we allemaal op zoek zijn naar de warmte van een ver “Ecotopia”, werd genegeerd en die domheid roeit alles wat leeft op aarde uit. Contradictorisch genoeg brengt dit ook een zekere rust, hoewel de bassen nog brommen, bij Near Earth Orbit (NEO). Vanuit de ruimte kijken de Goden op ons toe, lachend met onze nietigheid.

De stevig rockende “Critical Mass” brengt ons voorbij het eindpunt. Deze totale vernietiging is onomkeerbaar. In “The End Of Nature / Anthropocene Ends” (dit laatste duidt op een gedefinieerd tijdperk waarin de impact van de mens op de ecologie en ecosystemen danig groot is en dat nu zoou bezig zijn) kan de rust dan ook terugkeren. Alleen solitaire ruimtereizigers, niet meer onderhevig aan de zwaartekracht, kijken op de destructie van de blauwe bol toe.

Het bijna 11 minuten durende “Interstellar” laat zich beluisteren als een fascinerende ruimtereis, langzaam gaan we op in het niets, we schrijven 2034. Niet eens zover meer af. Mysterieus, dreigende synth lagen als grommende meteorieten begeleiden ons op deze reis naar... ? Laat het een waarschuwing zijn, of is dit een voorspelling?

“M.A.S.S. Extinction” laat zich beluisteren als een verhaal, een modern bombastisch, onheilspellend sprookje, waarin wel degelijk iets wordt gezegd, meer nog wordt gewaarschuwd of om het in de woorden van Albert Einstein te zeggen “The world will not be destroyed by those who do evil but by those who watch them without doing anything”.

Near Earth Orbit

Kurt Ingels
02/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...