casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.082 items

   

Ordo Rosarius Equilibrio
Ménage à Quatre
Dark Folk / Apocalyptic Folk
27/07/2019 : Ordo Rosarius Equilibrio - Ménage à Quatre
Out Of Line  Out Of Line
27/07/2019, Dimi Brands

Als voorloper op het nieuwe Ordo Rosarius Equilibrio album dat de titel Let’s Play zal meekrijgen en dat vanaf september verkrijgbaar zal zijn, werd de EP Ménage à Quatre gelanceerd. Niet zomaar een nieuw album trouwens die Let’s Play, want het betreft een plaat waar Tomas Pettersson zeven jaar aan gewerkt heeft. We zijn uitermate benieuwd.

Sinds gisteren kan je het album pre-orderen, en wie de albumtitel heel letterlijk wenst te nemen bestelt best ineens de gelimiteerde (404 stuks) boxset met daarin naast de cd ook een (dubbele)vinylversie, de Ménage à Quatre EP plus voor de echte speelvogels een “elektrisch speeltje” en een paar naadkousen, het zo vaak bezongen fetisj-object bij deze Zweden.

Om het spannende wachten te verzachten hebben we aan Ménage à Quatre dus alvast een zoethoudertje.

Een van de nummers op deze EP zal de fans ongetwijfeld bekend in de oren klinken. ‘4 All Our Scissor Sisters’ behoort al geruime tijd tot ORE’s liveset, en om deze Zweden live aan het werk te zien heeft u de laatste jaren kansen te over gehad.

Wie een beetje vertrouwd is met de thematiek die Ordo graag aansnijdt, weet dat het hier geen lofzang voor de studierichting Snit & Naad betreft.

Toen we gisteren ons oog over de songs van Let’s Play lieten glijden, constateerden we dat er slechts 1 nummer van Ménage à Qautre (te weten ‘Ménage à Trois (There Is Nothing To Regret)’) het album zal halen. In veel gevallen is een dergelijk tussendoortje vrij overbodig, maar duidelijk niet in het geval van ORE dus.

Single ‘Ménage à Trois’ doet reeds het beste verhopen, en pikt de draad netjes op die met topalbums Songs 4 Hate & Devotion en Vision:Libertine de succesformule van de Zweden smeedde.

ORE toont zich wederom meester in het aftasten van grenzen en zoals het bij een perfecte driehoeksverhouding zou moeten blijft men, ondanks de andere invalshoek, trouw aan de eigen waarden. Ook de expliciete videoclip die bij dit nummer hoort doet erg zijn best om grenzen af te tasten, we zijn benieuwd hoe lang hij aan de strenge censuurcommissie van YouTube kan ontsnappen.

‘Believe In Me’ doet ons erg denken aan het titelnummer van Vision:Libertine, en aangezien dit album twee jaar geleden ons eindejaarslijstje mocht aanvoeren, hoort u ons allerminst klagen.

Een ander mooi voorbeeld van hoe ORE het neofolk genre enkele etages boven zichzelf weet te verheffen kan je horen tijdens het zeer sterke ‘Kiss Me Now (And I’ll Be Silent Just 4 You)’, wacht dus niet op Let’s Play, maar ga ook voluit voor deze EP!

Ordo Rosarius Equilibrio

Dimi Brands
27/07/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : Jubel en juich! Then Comes Silence kondigt nieuw album aan!

Veel te onderschat, tenminste dat is mijn oordeel over deze Zweedse Then Comes Silence, die met “Machine” een nieuw album aankondigt, dat vooraf wordt gegaan door de single ”We Lose The Night”, waarmee u via onderstaande clip kunt kennismaken. Voor Europa staat SPV in voor deze release. Op 25 april speelt Then Comes ...

lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : “Quasar” is de naam van de nieuwe van Ataraxia

De lente klopt al aardig op de deur, al zult u nog een beetje geduld moeten hebben vóór de nieuwe Ataraxia - die zowel digitaal als fysiek in een digipak en op vinyl verschijnt én als hard cover digibook gelimiteerd op 400 exemplaren - uw muziekverzameling kan aanvullen. Mysterieus als vanouds, maar opgebouwd rond een ...

lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : 14 maart E-Tropolis Festival in Oberhausen

Voor de grotere festivals moet u af en toe ook een keertje bij de oosterburen naar binnen kijken. Traditiegetrouw vindt in de late winter het E-Tropolis Festival plaats, dit jaar op zaterdag 14 maart met in een glansrol (headliner) onze eigenste Front 242. Plaats van het gebeuren: de Turbinenhalle in Oberhausen (niet zo heel ver weg van ...

lees meer...
NIEUWS 15/02/2020 : Jesus And Mary Chain brengt 'Darklands' integraal in de AB

The Jesus And Mary Chain zijn rzanedsnel bekend geworden, midden in de jaren 80. Hun debuut 'Psychocandy' werd onmiddelijk een succes. De muziek is dan ook zeer aanstekelijk. Een paar eenvoudige akkoorde overstemd door noise en feedback, en daarachter zeemzoete melodiën en weemoedige teksten. Het succes kende evenwel ook een weerzijde. ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 10/02/2020 : Spits uw antennes voor AntennA.

De term experimentele muziek is een vlag die vele ladingen dekt. De kans dat u binnen deze weelderige wildgroei de bomen door het bos niet meer ziet, is dan ook niet gering. Gelukkig bestaan er dan evenementen zoals het AntennA Festival alwaar men ons laat kennismaken met een uitgebreide staalkaart van wat je onder de noemer experimentele ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...

lees meer...
FOTO'S : Fïx8:Sëd8 - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Grausame Töchter - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Lapis Exilis - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten