casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.785 items

   

Ashtoreth
Ciuthach
Dark Ambient - Drone - Experimental - Post Rock - Ritual
19/10/2018 : Ashtoreth - Ciuthach
Sleep FUSE  Sleep FUSE
19/10/2018, Dimi Brands

Ciuthach is het tweede deel in de Sleep FUSE subscription serie, een reeks van 6 albums plus 1 bonus cd waarvan iedere maand telkens een deel uitkomt over de periode van logischerwijs een half jaar.

Ieder album komt van een andere artiest en deze zijn in chronologische volgorde: Septimus Keen, Ashtoreth, Regional Idents (DCW Briggs), Future Disguises with So There, The Heartwood Institute, David Colohan en Electronic Meditation Program.

Sleep FUSE is een afsplitsing van het Reverb Worship label, dat zich meer toesplitst op elektronische klanken, al kan je dat natuurlijk heel breed zien.

Aangezien er maar 25 mensen het voorrecht hebben zich hiervoor in te schrijven, aarzel je best niet te lang, zeker als je weet dat je je hiervoor vanaf augustus kon inschrijven. (Het zou ons echter verbazen moest het bij het ter perse gaan van deze review nog lukken, maar wie niet waagt...)

Vis je alsnog naast het net, geen nood, want ook digitaal kan je deze plaatjes nog aanschaffen.

Onze aandacht ging natuurlijk meteen uit naar het deeltje waarop Antwerpenaar Peter Verwimp alias Ashtoreth prijkt, die nog niet zo heel lang geleden aan de zijde van de mysterieuze Grey Malkin (The Hare Of The Moon) het ijzersterke Pilgrim uitbracht.

Als u benieuwd bent of hij ook zonder dat helpende handje even sterk uit de hoek kon komen, kan u dus onder andere bij Ciuthach uw oor te luister leggen.

Ciuthach bestaat uit 1 lange track van bijna 24 minuten, en haalt zijn inspiratie bij een figuur uit de Schotse mythologie met dezelfde naam, waar we verder niet veel informatie over terugvonden.

We vroegen het daarom maar even zelf aan Peter, maar verder dan een uittreksel uit de Schotse folklore kwam hij ook niet. Dus lang leve de artistieke vrijheid, want Peter loste dit hiaat gedeeltelijk op door zijn eigen verhaal er in te laten integreren.

Om kort te zijn kunnen we u meegeven dat Ciuthach een bewuste heremiet is, die zich na teleurstellingen terugtrekt in zijn grot en daar contempleert en mensen wegjaagt.

Een thema op Ashtoreths lijf geschreven, wat zich wederom vertaalt in een zeer puike muzikale prestatie.

Duistere soundscapes, vallende waterdruppels, echo’s van gitaren en het gefluister/keelgeluiden van deze kluizenaar zijn de ingrediënten die meteen opvallen tijdens deze lange track. Maar luisterbeurt na luisterbeurt zal je andere accenten ontdekken, waardoor dit nummer van bijna een half uur steeds blijft verrassen, en bewijst dat Antwerpen met Ashtoreth een absolute topact in huis heeft.

Want hoewel Ciuthach sober van aard lijkt, weet het keer op keer te verbazen. Een zeer efficiënte less is more aanpak, denken wij dan.

Dat deze eigenzinnige sjamanistische mix van minimale, meditatieve drones, doom, noise tot postrock sinds oprichting in 2010 al heel wat potten deed breken, mag niet verbazen als je weet dat Verwimp hiervoor reeds actief was in tal van projecten en reeds samenwerkte met grote namen als Aaron Turner (Isis), Mary Bellamy, Douglas Park, Samon Takahashi, Carl Michael Von Hauswolff, Stephan Beck, Kris Delacourt,...)

Wat ons betreft is Ashtoreth dan ook een naam die door onze lezers onthouden mag worden!

Ashtoreth

Dimi Brands
19/10/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 20/09/2019 : Fantastique.Night LXI: Kollaps, Nytt Land, Xavier Kruth & Crooniek

De Fantastique.Nights laten ons regelmatig proeven van gedurfde en uitstekende wave, maar voor de eenenzestigste editie hebben ze iets bijzonders in petto. Het wordt immers een editie die vooral de liefhebbers van industrial en neofolk zullen kunnen smaken. De avond gaat uitzonderlijk door op een donderdag - met name 26 september - en zal ...

lees meer...
NIEUWS 20/09/2019 : Donder, Hel & Hagel vindt het duister in het licht

Duizend brandbommen en traangasgranaten, daar zijn Donder, Hel & Hagel weer. De Leuvense anarchowavers - bekend van hun uithaal naar Joke Schauvliege op hun eerste single 'Joke is weer daar...' - hebben zelfs hun eerste plaat klaar, en die heet 'Lang genoeg beleefd geweest'. We herinneren ons niet dat deze kornuiten ooit ...

lees meer...
NIEUWS 19/09/2019 : Indietronic Fest 4 Zaterdag 19 oktober in Lede

Zaterdag 19 oktober staat voor de 4de keer het Indietronic Fest te Lede, zaal CC Volkskring, geprogrammeerd. Dit jaar gaat alle aandacht naar Adriaan De Roover (voorheen Oaktree), Paper Hats, Raveyards en Gauss. Misschien niet meteen de meest bekende namen in onze scene maar zeker het uit checken waard indien u liefhebbert in progressieve ...

lees meer...
NIEUWS 19/09/2019 : David J pakt tijdens Bauhaus koorts uit met nieuw materiaal

Heel wat te doen hier de afgelopen dagen / weken omtrent Bauhaus en aanverwante projecten. David J was / is sedert jaar en dag lid van de Engelse cultformatie maar ook solo actief. Zijn nieuwe worp luistert naar de naam “Missive To An Angel From The Halls Of Infamy And Allure”. Voor dit album liet David J zich bijstaan door leden ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2019 : Affiche dag 1 Porta Nigra compleet!

Naast Dead Man’s Hill, Rosa Crux en Ordo Rosarius Equilibrio hadden we nog 1 naam te goed om te kunnen spreken van een volledige affiche voor de eerste dag van Porta Nigra. Dit is uiteindelijk weer een grote naam geworden, die trouwe bezoekers van het Aarschotse festival met blijdschap zullen zien terugkeren: :Of The Wand And The ...

lees meer...
FOTO'S : Near Meth Experience - @ Zappa Antwerpen, 16/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : STALINGRAD VALKYRIE - De oude wereld zal binnenkort instorten.

Haar vele fans zullen het kunnen beamen: iedere gelegenheid is goed om een babbeltje te slaan met Elena Alice Fossi. Nog niet zo heel lang geleden schoven we bij haar aan tafel om het over de wederopstanding van haar project Spectra*Paris te hebben, maar ook nu hadden we weer een hele goede reden: het uitkomen van Martyrium Europae, waarmee ...

lees meer...
FOTO'S : The Spiritual Bat - @ Le Garage Luik, 06/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : Attila The Stockbroker op Breaking Barriers !! - Rock 'n' roll brexit!

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreedt op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgenre in al zijn facetten en subgenres vandaar ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sewerfest (31/08/19, De Wommel, Wommelgem) - Een traditie om in ere te houden.

De allerlaatste dag van de zomervakantie afsluiten met Sewerfest, het begint een leuke traditie te worden. Voor de tweede keer vond dit gezellige DIY festival, georganiseerd door de mensen achter de New Wave Top 100 fuiven en Pale Moon, plaats in de Wommel. Vorig jaar was het het geval met Psychic Krist Kastrator, ook dit jaar werd een ...

lees meer...
FOTO'S : And One - W-Fest Waregem 18/08/2019 door Luc Luyten