casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.082 items

   

Ashtoreth
Ciuthach
Dark Ambient - Drone - Experimental - Post Rock - Ritual
19/10/2018 : Ashtoreth - Ciuthach
Sleep FUSE  Sleep FUSE
19/10/2018, Dimi Brands

Ciuthach is het tweede deel in de Sleep FUSE subscription serie, een reeks van 6 albums plus 1 bonus cd waarvan iedere maand telkens een deel uitkomt over de periode van logischerwijs een half jaar.

Ieder album komt van een andere artiest en deze zijn in chronologische volgorde: Septimus Keen, Ashtoreth, Regional Idents (DCW Briggs), Future Disguises with So There, The Heartwood Institute, David Colohan en Electronic Meditation Program.

Sleep FUSE is een afsplitsing van het Reverb Worship label, dat zich meer toesplitst op elektronische klanken, al kan je dat natuurlijk heel breed zien.

Aangezien er maar 25 mensen het voorrecht hebben zich hiervoor in te schrijven, aarzel je best niet te lang, zeker als je weet dat je je hiervoor vanaf augustus kon inschrijven. (Het zou ons echter verbazen moest het bij het ter perse gaan van deze review nog lukken, maar wie niet waagt...)

Vis je alsnog naast het net, geen nood, want ook digitaal kan je deze plaatjes nog aanschaffen.

Onze aandacht ging natuurlijk meteen uit naar het deeltje waarop Antwerpenaar Peter Verwimp alias Ashtoreth prijkt, die nog niet zo heel lang geleden aan de zijde van de mysterieuze Grey Malkin (The Hare Of The Moon) het ijzersterke Pilgrim uitbracht.

Als u benieuwd bent of hij ook zonder dat helpende handje even sterk uit de hoek kon komen, kan u dus onder andere bij Ciuthach uw oor te luister leggen.

Ciuthach bestaat uit 1 lange track van bijna 24 minuten, en haalt zijn inspiratie bij een figuur uit de Schotse mythologie met dezelfde naam, waar we verder niet veel informatie over terugvonden.

We vroegen het daarom maar even zelf aan Peter, maar verder dan een uittreksel uit de Schotse folklore kwam hij ook niet. Dus lang leve de artistieke vrijheid, want Peter loste dit hiaat gedeeltelijk op door zijn eigen verhaal er in te laten integreren.

Om kort te zijn kunnen we u meegeven dat Ciuthach een bewuste heremiet is, die zich na teleurstellingen terugtrekt in zijn grot en daar contempleert en mensen wegjaagt.

Een thema op Ashtoreths lijf geschreven, wat zich wederom vertaalt in een zeer puike muzikale prestatie.

Duistere soundscapes, vallende waterdruppels, echo’s van gitaren en het gefluister/keelgeluiden van deze kluizenaar zijn de ingrediënten die meteen opvallen tijdens deze lange track. Maar luisterbeurt na luisterbeurt zal je andere accenten ontdekken, waardoor dit nummer van bijna een half uur steeds blijft verrassen, en bewijst dat Antwerpen met Ashtoreth een absolute topact in huis heeft.

Want hoewel Ciuthach sober van aard lijkt, weet het keer op keer te verbazen. Een zeer efficiënte less is more aanpak, denken wij dan.

Dat deze eigenzinnige sjamanistische mix van minimale, meditatieve drones, doom, noise tot postrock sinds oprichting in 2010 al heel wat potten deed breken, mag niet verbazen als je weet dat Verwimp hiervoor reeds actief was in tal van projecten en reeds samenwerkte met grote namen als Aaron Turner (Isis), Mary Bellamy, Douglas Park, Samon Takahashi, Carl Michael Von Hauswolff, Stephan Beck, Kris Delacourt,...)

Wat ons betreft is Ashtoreth dan ook een naam die door onze lezers onthouden mag worden!

Ashtoreth

Dimi Brands
19/10/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : Jubel en juich! Then Comes Silence kondigt nieuw album aan!

Veel te onderschat, tenminste dat is mijn oordeel over deze Zweedse Then Comes Silence, die met “Machine” een nieuw album aankondigt, dat vooraf wordt gegaan door de single ”We Lose The Night”, waarmee u via onderstaande clip kunt kennismaken. Voor Europa staat SPV in voor deze release. Op 25 april speelt Then Comes ...

lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : “Quasar” is de naam van de nieuwe van Ataraxia

De lente klopt al aardig op de deur, al zult u nog een beetje geduld moeten hebben vóór de nieuwe Ataraxia - die zowel digitaal als fysiek in een digipak en op vinyl verschijnt én als hard cover digibook gelimiteerd op 400 exemplaren - uw muziekverzameling kan aanvullen. Mysterieus als vanouds, maar opgebouwd rond een ...

lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : 14 maart E-Tropolis Festival in Oberhausen

Voor de grotere festivals moet u af en toe ook een keertje bij de oosterburen naar binnen kijken. Traditiegetrouw vindt in de late winter het E-Tropolis Festival plaats, dit jaar op zaterdag 14 maart met in een glansrol (headliner) onze eigenste Front 242. Plaats van het gebeuren: de Turbinenhalle in Oberhausen (niet zo heel ver weg van ...

lees meer...
NIEUWS 15/02/2020 : Jesus And Mary Chain brengt 'Darklands' integraal in de AB

The Jesus And Mary Chain zijn rzanedsnel bekend geworden, midden in de jaren 80. Hun debuut 'Psychocandy' werd onmiddelijk een succes. De muziek is dan ook zeer aanstekelijk. Een paar eenvoudige akkoorde overstemd door noise en feedback, en daarachter zeemzoete melodiën en weemoedige teksten. Het succes kende evenwel ook een weerzijde. ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 10/02/2020 : Spits uw antennes voor AntennA.

De term experimentele muziek is een vlag die vele ladingen dekt. De kans dat u binnen deze weelderige wildgroei de bomen door het bos niet meer ziet, is dan ook niet gering. Gelukkig bestaan er dan evenementen zoals het AntennA Festival alwaar men ons laat kennismaken met een uitgebreide staalkaart van wat je onder de noemer experimentele ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...

lees meer...
FOTO'S : Fïx8:Sëd8 - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Grausame Töchter - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Lapis Exilis - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten