casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.785 items

   

UrZon & Orryelle
Orryelle & UrZon
Experimental - Industrial - Tribal / Ritual
30/09/2018 : UrZon & Orryelle - Orryelle & UrZon
Eigen beheer  Eigen beheer
30/09/2018, Dimi Brands

We zouden ze niet graag te eten geven, alle artiesten die (on)rechtstreeks beïnvloed zijn door het legendarische Coil.

Maar voor UrZon en Orryelle zetten we toch graag een bordje bij. Iets wat we een paar maanden eerder ook al deden, toen ik UrZon op de affiche plaatste van het door mij en mijn vrouw georganiseerde Trouwfe(e)st #2, ter viering van onze huwelijksverjaardag.

Kolja Aertgeerts (UrZon) kwam met de vraag of ik ‘featuring Orryelle’ achter zijn naam wou zetten, de tot de verbeelding sprekende magiër was die periode net in het land, en het zou zonde zijn om hier geen gebruik van te maken, aldus Kolja.

Collega Peter De Koning, verantwoordelijke om het geluid in goede banen te leiden, greep zich al naar de haren. Orryelle bespeelt namelijk viool, en laat dat net een van de moeilijkste instrumenten zijn om naar behoren uit een mengpaneel te toveren, aldus Peter.

Maar het moet gezegd, na afloop van de show was de paniek duidelijk ongegrond. Dit duo, op het podium nog aangevuld met Magthea van Hybryds wist namelijk heel wat bezoekers te verrassen, en kwam met een set die netjes schipperde tussen ritmisch en spiritueel. Een opener die meteen de toon wist te zetten voor heel de avond, en de belichaming van het gezegde: “Goed begonnen is half gewonnen.”

Niet alleen bij het aanwezige publiek smaakte deze samenwerking naar meer, beide heerschappen vonden het ook een goed idee om hun gedeelde vlijt vast te leggen voor de geschiedenis.

Via de u ondertussen wel bekende UrZon Bandcamplink kan u voor het verwaarloosbare bedrag van 3 euro het album Orryelle & UrZon downloaden.

Het duo neemt je via 5 lange (variërend tussen 6 en bijna 18 minuten) nummers mee op een spirituele trip die, we melden het al in de openingszin, liefhebbers van Coil zeker zal aanspreken.

De (keel)zang en viool van Orryelle spelen een dik uur lang duidelijk de hoofdrol. Het is algemeen geweten dat Kolja een diep respect koestert voor deze leermeester, en dat is duidelijk hoorbaar op dit album.

Eigenlijk wel een beetje jammer, want van zijn vorige releases weten we dat ook UrZon bakken talent in huis heeft en dus gerust wat meer zijn stempel had mogen drukken op deze composities.

Hier gebeurt het allemaal nog vrij subtiel, maar gelukkig nog duidelijk genoeg om opgemerkt te worden naast de capriolen van Orryelle. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het tweeluik ‘Beneath The Mound (Part 1 & 2)’, alwaar UrZon de rituele klanken een industriële injectie meegeeft.

Onze aandacht ging ook meteen uit naar ‘Hekate Chthonia Invocation’. Met zijn 17 minuten en 44 seconden een serieuze rit om uit te zitten, maar de belangrijkheid van dit nummer voor deze release zal je al snel opvallen.

De Godin met drie gezichten Hekate ligt bij Orryelle in het bovenste schuifje. Dat weten we niet alleen door dit lijvige nummer, maar het feit dat hij een levensecht standbeeld van de Griekse Godin met eigen handen vervaardigd heeft, spreekt hierin boekdelen.

De begeleidende track die hier aan ons voorbijkomt en haar aanroept, spreekt dan ook met hetzelfde respect voor dit hogere wezen.

Nog meer gasten vinden we terug bij het afsluitende ‘Creatures Composed Of Both Metal & Glass’, alwaar Zane Lazos en Wes Martusewicz van The HarleQuintet respectievelijk tanbur (snaarinstrument uit Turkije, Iran en omstreken) en cello mogen toevoegen. Orryelle en UrZon zijn immers gastvrij, dus leen hen gerust ook uw oor!

Want UrZon blijft verbazen, en blijft ook na deze release niet voor één gat te vangen.

UrZon

Dimi Brands
30/09/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/09/2019 : Heeft u uw tickets al?

Graag herinneren we u nog eens aan het October Ritus festival, vrijdag 4 oktober in de Wommel. Voor alle duidelijkheid willen we ook benadrukken dat de zogenaamde late beslissers best goed in hun oren knopen dat je hier enkel binnenkomt met een ticket gekocht in voorverkoop, aangezien er geen kaarten aan de inkom verkrijgbaar zijn!! Bestel ...

lees meer...
FOTO'S : Whispering Sons - @ Liege New Wave Festival, 21/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Ash Code - @ Liege New Wave Festival, 21/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dark Side Eons - @ Liege New Wave Festival, 21/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 20/09/2019 : Fantastique.Night LXI: Kollaps, Nytt Land, Xavier Kruth & Crooniek

De Fantastique.Nights laten ons regelmatig proeven van gedurfde en uitstekende wave, maar voor de eenenzestigste editie hebben ze iets bijzonders in petto. Het wordt immers een editie die vooral de liefhebbers van industrial en neofolk zullen kunnen smaken. De avond gaat uitzonderlijk door op een donderdag - met name 26 september - en zal ...

lees meer...
NIEUWS 20/09/2019 : Donder, Hel & Hagel vindt het duister in het licht

Duizend brandbommen en traangasgranaten, daar zijn Donder, Hel & Hagel weer. De Leuvense anarchowavers - bekend van hun uithaal naar Joke Schauvliege op hun eerste single 'Joke is weer daar...' - hebben zelfs hun eerste plaat klaar, en die heet 'Lang genoeg beleefd geweest'. We herinneren ons niet dat deze kornuiten ooit ...

lees meer...
NIEUWS 19/09/2019 : Indietronic Fest 4 Zaterdag 19 oktober in Lede

Zaterdag 19 oktober staat voor de 4de keer het Indietronic Fest te Lede, zaal CC Volkskring, geprogrammeerd. Dit jaar gaat alle aandacht naar Adriaan De Roover (voorheen Oaktree), Paper Hats, Raveyards en Gauss. Misschien niet meteen de meest bekende namen in onze scene maar zeker het uit checken waard indien u liefhebbert in progressieve ...

lees meer...
NIEUWS 19/09/2019 : David J pakt tijdens Bauhaus koorts uit met nieuw materiaal

Heel wat te doen hier de afgelopen dagen / weken omtrent Bauhaus en aanverwante projecten. David J was / is sedert jaar en dag lid van de Engelse cultformatie maar ook solo actief. Zijn nieuwe worp luistert naar de naam “Missive To An Angel From The Halls Of Infamy And Allure”. Voor dit album liet David J zich bijstaan door leden ...

lees meer...
INTERVIEW : STALINGRAD VALKYRIE - De oude wereld zal binnenkort instorten.

Haar vele fans zullen het kunnen beamen: iedere gelegenheid is goed om een babbeltje te slaan met Elena Alice Fossi. Nog niet zo heel lang geleden schoven we bij haar aan tafel om het over de wederopstanding van haar project Spectra*Paris te hebben, maar ook nu hadden we weer een hele goede reden: het uitkomen van Martyrium Europae, waarmee ...

lees meer...
INTERVIEW : Attila The Stockbroker op Breaking Barriers !! - Rock 'n' roll brexit!

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreedt op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgenre in al zijn facetten en subgenres vandaar ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sewerfest (31/08/19, De Wommel, Wommelgem) - Een traditie om in ere te houden.

De allerlaatste dag van de zomervakantie afsluiten met Sewerfest, het begint een leuke traditie te worden. Voor de tweede keer vond dit gezellige DIY festival, georganiseerd door de mensen achter de New Wave Top 100 fuiven en Pale Moon, plaats in de Wommel. Vorig jaar was het het geval met Psychic Krist Kastrator, ook dit jaar werd een ...