casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Blind Delon
Maniaque EP
Synthwave
19/03/2018 : Blind Delon - Maniaque EP
Oraculo Records  Oraculo Records
19/03/2018, Danny Quetin

Inspiraties zoekend en vindend bij een destijds gerenommeerd seks-symbool annex filmacteur. Omdat Fransen ook wel eens chauvinistisch mogen zijn. Alain Delon mag ondertussen dan wel op gezegende leeftijd zijn, een band als Blind Delon is zijn puberteit ook al wel voorbij. Adolescenten zijn het ondertussen geworden in hun muzikale carrière.

Er was al de EP Edouard als kennismaking, een meer dan behoorlijke introductie die het midden wist te houden tussen aandoenlijke synthwave en geniale postpunkgeluiden.

Ondertussen is er een nieuwe EP die ze Maniaque hebben gedoopt. Een op een zeer beperkt aantal uitgebrachte vinylplaat die in het verlengde ligt van hun Eddy.

Het meest maniakale blijft ook hier hun voorliefde voor keyboards en andere synthetische materialen die werden vervaardigd in tijden lang voor hun geboorte. Het geluid van Blind Delon mag dan ook organisch en vooral analoog klinken.

Zo is Fuzz volledig instrumentaal en zorgt voor een trage loop met een beat die kan behoren tot een nieuwe lichting New Beat en tot Minimal waar geen haast mee gemoeid is.

Meer kruissnelheid en zoals we Blind Delon het liefst horen, is aanwezig in Le Photographe. Als een paparazzo op de loer om je hersenen binnen te dringen. Titelnummer Maniaque lijkt in eerste instantie door een eentonige synthloop ondersteund te worden maar weet zich al vlug open te trekken en laat Blind Delon klinken als een volwaardige band.

Donkere poëzie over het wegkwijnen en uiteindelijk sterven zonder dat iemand er maar om geeft zorgt in Je Meurs En Silence voor de ondertoon van weemoedigheid. Het is ook een track die net als Riot al eens eerder bij Unknown Pleasures Records werd uitgebracht.

Voor deze EP bleven ze echter trouw bij Oraculo Records, omdat dit Spaanse label het ideale onderdak biedt voor dit soort analoge synthwave. Het meest gelaagd klinkt afsluiter Marche Droit waar rechtlijnigheid enkel als basis dient om zich zo op te laten vullen door de schoonheid die er geen is. Maar wel zijn strakheid en strafheid weet te bewaren.

Maniaque van Blind Delon weet spanning te combineren met lichte donkerheid en doet dat op geheel eigen wijze.

Blind Delon speelt 30 maart 2018 op de vijfde editie van Waveteef in Wommelgem.

Bandcamp

Facebook

Danny Quetin
19/03/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...