casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Blind Delon
Edouard Remixed
Synthwave
19/03/2018 : Blind Delon - Edouard Remixed
Oraculo Records  Oraculo Records
19/03/2018, Danny Quetin

Het was met de EP Edouard dat we voor het eerst konden kennismaken met het uit Toulouse afkomstige Blind Delon. Wat we er toen van vonden lees je hier.

Het is vooral het gelijknamige nummer dat een eigen leven is gaan leiden, want om het nog wat extra onder de aandacht te brengen is er ondertussen een eigen EP van verschenen met 4 remixes er van.

In veel gevallen is een remix een overbodigheid omdat het origineel nog steeds het best moet weergeven waar het om draait. Hoogstens een aanvulling om het eens van een andere zijde te benaderen. En voor de verzamelaars uiteraard.

Toch mag deze Edouard Remixed zijn plaats weten te vinden in de platenkast. De Kareem Rework legt er een donkere onderlaag in volgens de wetten van een niet vervelende eentonigheid.

Synths Versus Me gaat nog een stapje verder en noemt het geen remix maar eerder een cover. Omdat er duidelijk en vakkundig wordt omgesprongen volgens hun eigen regels. Eigentijdse synthwave met een hoog spanningsveld in de Synth Versus Me ‘Déjà Vu’ Cover Mix.

I Hate Models heeft een goeie 9 minuten nodig om met zijn Spleen & Idéal Remix er een zweverig ontstaan mee te creëren om het zo na 2 minuten te laten losbarsten voor wat zijn handelsmerk is. Pompende bassen volgens ware Warehouse-traditie.

Het meest beklijvende en met zijn techno aandoend en licht EBM klinkende versie doet Violent Poison er geheel zijn eigen ding mee.

Deze Edouard Remixed van Blind Delon is eerder voor makers er van een leuke uitdaging geweest om er volledig hun ding mee te doen. Een meerwaarde voor de verzamelaar, een hebbedingetje voor de overigen.

Blind Delon speelt 30 maart 2018 op de vijfde editie van Waveteef in Wommelgem.

Bandcamp

Facebook

Danny Quetin
19/03/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...