casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.718 items

   

UrZon
Om Nom Nom (Live Versions)
Dark Ambient - Industrial - Ritual
19/11/2017 : UrZon - Om Nom Nom (Live Versions)
Eigen beheer  Eigen beheer
19/11/2017, Dimi Brands

Zoals u reeds kon lezen op uw favoriete webstek waren we er met graagte bij toen Radio Centraal medewerker Sven Visterin zijn verjaardag vierde in Wommelgem en daar speciaal voor de gelegenheid ons liet meegenieten van de live première van het Antwerpse project UrZon (het geesteskind van Kolja Aertgeerts).

UrZon wist met zijn (digitale) releases al de nodige lovende woorden bij ons los te weken. (lees er gerust de reviews van Erover en Secret Techniques op na.)

Op het podium liet Kolja zich bijstaan door Hybryds’ Magthea, een combinatie die klonk als vuurwerk.

Ter voorbereiding voor deze memorabele gebeurtenis in de geschiedenis van UrZon werd grondig gerepeteerd, en hoe dit klonk kan je terugvinden op Om Nom Nom, wederom een digitale release (te downloaden via het gekende “name your price” principe op Bandcamp) die een soortement mixtape is van waar UrZon live voor staat. Hoe het daadwerkelijk klonk, kan je horen op het afsluitende ‘Overture’, dat klonk zoals wij het mochten aanhoren in de Wommel. Eerder op de plaat kan je van dit nummer ook de voorbereidende versie terug horen, vergelijk dus zelf maar.

Om Nom Nom wordt wel eens in de mond genomen om aan te tonen dat men iets lekker vindt. Zelf doet deze uitdrukking al mijn haren rechtop staan, in die mate zelfs dat ik de term niet eens over de lippen krijg.

Maar de muziek van UrZon kunnen we zo smaken, dat ik, hoewel nochtans gezegend met een zeer lage irritatiegrens, deze titel zelfs door de vingers kan zien. We kunnen dan ook niet ontkennen dat iedere release van UrZon simpelweg naar meer smaakt!

We krijgen een mix die erg doet denken aan de bombastische dark ambient van In Slaughter Natives (‘Fire And Ice’, ‘Not Today’), met snedige electro met dito vocalen in de stijl van :Wumpscut: (aangezien deze nooit live optreden zal, en het zelfs twijfelachtig is of we er nog nieuw plaatwerk van mogen verwachten, biedt UrZon een waardig alternatief van eigen bodem) (‘Contact’). Een uitstapje richting death industrial (denk Brighter Death Now) of zelfs de ritmische industrial variant schuwt onze goede vriend Kolja niet. Maar dan liefst van al, al deze invloeden lekker eclectisch in één nummer gepropt, met een dikke middelvinger naar de hokjesmentaliteit, zo hebben we het graag.

Doorspekt met tal van samples, maar ook gekruid met live percussie (‘No Flesh’, ‘Overture’), die dan weer beelden oproept van old school industrial acts als Einstürzende Neubauten en SPK, zal de modale muziekliefhebber zich niet snel vervelen bij de klanken van UrZon, niet op plaat, en sinds oktober 2017 ook niet live.

Met Magthea aan zijn zijde op het podium, kwam de gedachte bij ons op dat Hybryds zijn zonen uitzendt. En dan hebben we het over Kolja, die muzikaal als erfgenaam goede punten scoort, maar doelen we ook op TraumaSutra (Peter De Koning) die achter de knoppen het geluid in goede banen leidde.

De toekomst wat betreft onze favoriete donkere klanken ziet er dus rooskleurig uit. We hopen dan ook dat de live-avonturen van UrZon bij deze een aanvang hebben genomen, en we dit fijne project nog vaak mogen meemaken.

UrZon

Dimi Brands
19/11/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...