casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.323 items

   

In Slaughter Natives
Psicofonias -Las Voces Desconocidas
Dark Ambient - Industrial
23/02/2017 : In Slaughter Natives - Psicofonias -Las Voces Desconocidas
GH Records
23/02/2017, Dimi Brands

In Slaughter Natives behoeft al lang geen introductie meer. Met platen als het titelloze debuut, Purgate My Stain en Enter Now The World om er maar een paar te noemen leverde Zweed Jouni Havukainen dark ambient albums die terecht als klassiekers bestempeld worden.

Indien u oud genoeg bent om de uitgaansgerechtigde leeftijd te bezitten in de jaren 90 heeft u ongetwijfeld in deze hoogdagen van het Cold Meat Industry label de dansvloer opgezocht tijdens het spelen van ‘Death, Just Only Death’, dat het tot een ware clubhit wist te schoppen.

De kans dat u In Slaughter Natives al live aan het werk zag in ons Belgenlandje achten we ook niet gering, aangezien doorheen de jaren Havukainen een graag gevraagde en geziene gast was en nog steeds is, getuige zijn doortocht op Porta Nigra, twee jaar geleden.

Na het uitbrengen van Resurrection in 2004 werd het op albumgebied echter behoorlijk stil rond In Slaughter Natives, doch dit stilzwijgen werd tien jaar later verbroken met het uitbrengen van Cannula Coma Legio, dat in 2014 de wederopstanding van dit instituut inluidde.

Dat Havukainen helemaal terug is, werd in 2016 meer dan duidelijk: naast het heruitbrengen van Mort Aux Vaches, het split album met Deutsch Nepal dat oorspronkelijk het levenslicht zag in 1994 verscheen ook Psicofonias -Las Voces Desconocidas, een nagelnieuw In Slaughter Natives, en dan nog wel een soundtrack voor een film alwaar het thema Havukainen op het lijf geschreven lijkt.

Deze film, eerder een documentaire, met dezelfde titel werd in 2008 door regisseur Jose Moral uitgebracht, en handelt over de stemmen van de doden, alwaar de echo’s van geesten ons voetsporen tonen van het eventuele leven na de dood. De mensheid gelooft sinds lange tijd al dat het mogelijk is om te communiceren met de doden, getuige tal van seances, mediums en helderzienden die alle mogelijke middelen aangrepen om contact te maken met het hiernamaals.

De symfonische industrial en dark ambient klanken alwaar Havukainen al sinds de late jaren 80 een patent op lijkt te hebben lenen zich dan ook uitstekend om deze beelden van de gepaste achtergrondmuziek te voorzien.

Met zijn alom gekende mix van zware elektronische klanken, martial percussie, religieuze gezangen, orkestrale samples en demonische vocalen een koud kunstje voor In Slaughter Natives. Maar om de soundtrack extra cachet te geven, en helemaal conform aan het thema voegt Havukainen ook de stemmen van de doden, of wat daar voor moet doorgaan, toe aan de nummers op Psicofonias. Wat soms huiveringwekkende soundscapes tot gevolg heeft, zoals bijvoorbeeld tijdens ‘Thou Shall (Glorify)’ alwaar een hartslagritme gepaard gaat met ijle jammerklanken, die uiteindelijk uitmonden in hemelse stemmen die als het ware spiraalgewijs lijken rond te dwalen.

Alvorens u van enthousiasme haast van u stoel dondert, wil ik, zonder spelbreker te willen zijn, alvast verklappen dat het allemaal niet zo indrukwekkend klinkt zoals u het zich misschien voorstelde.

Het is niet zo dat we Psicofonias na beluistering verticaal zullen klasseren, dat zeker niet, want als geheel valt het netjes onder het keurmerk dat In Slaughter Natives al van in den beginne heeft weten te verwezenlijken.

Maar toch gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat we van dit alles toch iets meer verwacht hadden, met een uitgangspositie als het thema van deze soundtrack hebben we na afloop toch een beetje het gevoel dat hier een tikkeltje meer in had kunnen zitten dan slechts een herhalingsoefening van ouder materiaal. Ter illustratie, een voorbeeld waar het er vingerdik opligt: ‘You Are The Dead’ (dat ook al terug te vinden was op Resurrection, net als 'Behind The Walls'), dat als twee druppels water op ‘Death, Just Only Death’ klinkt. Voor een song als ‘Opened Eyes’, dat martial percussie, de typische symfonische, elektronische klanken en orkestraal gezang combineert openen we daarentegen wél breed beide armen.

Versta me dus niet verkeerd, geen enkel nummer op Psicofonias is ondermaats, doch steken we niet onder stoelen of banken dat de verwachtingen rond deze release hoger lagen. Vooral het feit dat het album als geheel niet snel blijft hangen, is hiervoor verantwoordelijk.

Dat heb je natuurlijk met een naam als In Slaughter Natives, de sympathieke Zweed heeft ons in het verleden waarschijnlijk al té veel verwend... Hoe het ook zij, zelfs met een eerder matig album als dit, is zijn plaats aan de top nog steeds gerechtvaardigd!

In Slaughter Natives

Dimi Brands
23/02/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 16/01/2019 : Downhill XIII New Years Edition

Het is die periode van het jaar dat je hier en daar wordt uitgenodigd voor een nieuwjaarsreceptie. Doorgaans staan we daar niet zo voor te springen. Gelukkig zijn er uitzonderingen, want eentje waar we echt naar uit kijken is de New Years Edition van Downhill. Alwaar je de benaming receptie mag vervangen door een feest waarin je jezelf ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Modern Bön III: Phurpa / The Nent / Skrei, (15/01/2019, Magasin4, Brussel) - Hopend op genezing in Magasin4, een veilige haven voor ons zwijnen op zoek naar parels.

Mijn vrouw en ik hebben klaarblijkelijk iets met rituelen. Getuige ons huwelijk dat bestond uit een openlucht ritueel, met live optreden van Kinderen Van Moeder Aarde. Dezelfde band die optrad exact 4 jaar geleden op onze eigenste Dark Entries Night alwaar de vonk tussen ons ontstaan is. Ook voor de viering van ons vierjarig samenzijn konden ...

lees meer...
NIEUWS 15/01/2019 : Achtste single op rij voor The Arch: 'Tangled Stones'

The Arch volhardt in de boosheid. 12 singles op rij ging de groep uitgeven, die dan na afloop een nieuwe plaat moeten vormen. Het concept dwingt de groep om steeds weer te scoren, want met deze werkmethode kunnen de heren zich geen zwak nummer veroorloven. Uiterst ambitieus dus, misschien zelfs te ambitieus. Het oorspronkelijke doel om maandelijks ...

lees meer...
NIEUWS 15/01/2019 : Concerttip: Dear Deer in Kinky Star

Sabatel is een bezig bijtje in de Franse deathrockgemeenschap. Vorige week kon u haar nog aan het werk zien in het voorprogramma van het sublieme Fangs On Fur in Brussel, met haar minimalistische batcaveband Cheshire Cat (The Bouncing). Enkel bas, tribale drums en gestoorde zang. Met haar partner Frederico Lovino – en dat is dan weer ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
INTERVIEW : MILITIA - Ambiorix verdween in de mist van de geschiedenis, maar hij zal voor de muzikanten van Militia nooit vergeten worden.

De anarchistische industialgroep Militia brengt een cd uit over de geschiedenis van Ambiorix, de Gallische leider die het opnam tegen Julius Caesar toen hij Gallië veroverde. De ideale gelegenheid om heel te geschiedenis nog eens te overlopen. Militia stuurde ons achtergrond bij hun nieuwe werk en bij de verschillende nummers op de cd. Voorgeschiedenis Toen ...

lees meer...
NIEUWS 14/01/2019 : Darkest Night 2019 in Retie

Energiebesparende maatregelen in Retie. Of toch niet. Feit is wel dat de organisatie van Dark Balloon helemaal klaar is voor de Darkest Night 2019. Het licht zal dan wel uit gaan, het stroomverbruik zal stijgen. Omdat het ondertussen een jaarlijks wederkerend gegeven is dat Dark Balloon er in slaagt om een affiche samen te stellen met ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : The Hu - Nieuwe Mongoolse internet sensatie combineert metal met traditionele folk en keelzang

De nieuwe muzikale internet sensatie heet The Hu, ze komen uit Mongolië en ze spelen heavy metal met traditionele folk instrumenten en keelzang. 'Hu' is een Mongools woord dat evenveel betekent als mens. The Hu zijn dus eigenlijk zo een beetje de Mongoolse versie van De Mens. The Hu creëerden hun eigen unieke genre dat ...

lees meer...
FOTO'S : La Muerte - @ AB Brussel 12-01-2019 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 08/01/2019 : Katharsis ... en Pagan Folk Songs

Mantus brengt bijna al twintig jaren lang op regelmatige basis een album uit. In 2017 verscheen het gesmaakte ‘Staub & Asche’ met een zusteralbum. Nog geen jaar later, laat kopman Martin Schindler weer van zich horen. Alhoewel Schindler steeds wel een kwaliteitsvol album aflevert, is het vaak toch net altijd iets een beetje ...

lees meer...
INTERVIEW : GOETHES ERBEN - Vreemd genoeg zijn diegenen die het luidst jammeren niet diegenen die verdrinken tijdens hun vlucht.

In 2014 doorbrak Goethes Erben het jarenlange stilzwijgen waarin de theatrale avant-garde groep zich sinds 2006 omhuld had, toen de groep voor onbepaalde tijd op pauze ging. Er volgden optredens en een muziektheater, maar met ‘Am Abgrund’ is er ook de eerste studioplaat in 12 jaar. ‘Te lang gezwegen’, zegt de plaat. ...

lees meer...
FOTO'S : Star Industry - @ EGW-Rock Gent, 23-12-2008 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : DaGeist - @ EGW-Rock Gent, 23-12-2008 door Luc Luyten