casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

6.939 items

   

In Slaughter Natives
Psicofonias -Las Voces Desconocidas
Dark Ambient - Industrial
23/02/2017 : In Slaughter Natives - Psicofonias -Las Voces Desconocidas
GH Records
23/02/2017, Dimi Brands

In Slaughter Natives behoeft al lang geen introductie meer. Met platen als het titelloze debuut, Purgate My Stain en Enter Now The World om er maar een paar te noemen leverde Zweed Jouni Havukainen dark ambient albums die terecht als klassiekers bestempeld worden.

Indien u oud genoeg bent om de uitgaansgerechtigde leeftijd te bezitten in de jaren 90 heeft u ongetwijfeld in deze hoogdagen van het Cold Meat Industry label de dansvloer opgezocht tijdens het spelen van ‘Death, Just Only Death’, dat het tot een ware clubhit wist te schoppen.

De kans dat u In Slaughter Natives al live aan het werk zag in ons Belgenlandje achten we ook niet gering, aangezien doorheen de jaren Havukainen een graag gevraagde en geziene gast was en nog steeds is, getuige zijn doortocht op Porta Nigra, twee jaar geleden.

Na het uitbrengen van Resurrection in 2004 werd het op albumgebied echter behoorlijk stil rond In Slaughter Natives, doch dit stilzwijgen werd tien jaar later verbroken met het uitbrengen van Cannula Coma Legio, dat in 2014 de wederopstanding van dit instituut inluidde.

Dat Havukainen helemaal terug is, werd in 2016 meer dan duidelijk: naast het heruitbrengen van Mort Aux Vaches, het split album met Deutsch Nepal dat oorspronkelijk het levenslicht zag in 1994 verscheen ook Psicofonias -Las Voces Desconocidas, een nagelnieuw In Slaughter Natives, en dan nog wel een soundtrack voor een film alwaar het thema Havukainen op het lijf geschreven lijkt.

Deze film, eerder een documentaire, met dezelfde titel werd in 2008 door regisseur Jose Moral uitgebracht, en handelt over de stemmen van de doden, alwaar de echo’s van geesten ons voetsporen tonen van het eventuele leven na de dood. De mensheid gelooft sinds lange tijd al dat het mogelijk is om te communiceren met de doden, getuige tal van seances, mediums en helderzienden die alle mogelijke middelen aangrepen om contact te maken met het hiernamaals.

De symfonische industrial en dark ambient klanken alwaar Havukainen al sinds de late jaren 80 een patent op lijkt te hebben lenen zich dan ook uitstekend om deze beelden van de gepaste achtergrondmuziek te voorzien.

Met zijn alom gekende mix van zware elektronische klanken, martial percussie, religieuze gezangen, orkestrale samples en demonische vocalen een koud kunstje voor In Slaughter Natives. Maar om de soundtrack extra cachet te geven, en helemaal conform aan het thema voegt Havukainen ook de stemmen van de doden, of wat daar voor moet doorgaan, toe aan de nummers op Psicofonias. Wat soms huiveringwekkende soundscapes tot gevolg heeft, zoals bijvoorbeeld tijdens ‘Thou Shall (Glorify)’ alwaar een hartslagritme gepaard gaat met ijle jammerklanken, die uiteindelijk uitmonden in hemelse stemmen die als het ware spiraalgewijs lijken rond te dwalen.

Alvorens u van enthousiasme haast van u stoel dondert, wil ik, zonder spelbreker te willen zijn, alvast verklappen dat het allemaal niet zo indrukwekkend klinkt zoals u het zich misschien voorstelde.

Het is niet zo dat we Psicofonias na beluistering verticaal zullen klasseren, dat zeker niet, want als geheel valt het netjes onder het keurmerk dat In Slaughter Natives al van in den beginne heeft weten te verwezenlijken.

Maar toch gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat we van dit alles toch iets meer verwacht hadden, met een uitgangspositie als het thema van deze soundtrack hebben we na afloop toch een beetje het gevoel dat hier een tikkeltje meer in had kunnen zitten dan slechts een herhalingsoefening van ouder materiaal. Ter illustratie, een voorbeeld waar het er vingerdik opligt: ‘You Are The Dead’ (dat ook al terug te vinden was op Resurrection, net als 'Behind The Walls'), dat als twee druppels water op ‘Death, Just Only Death’ klinkt. Voor een song als ‘Opened Eyes’, dat martial percussie, de typische symfonische, elektronische klanken en orkestraal gezang combineert openen we daarentegen wél breed beide armen.

Versta me dus niet verkeerd, geen enkel nummer op Psicofonias is ondermaats, doch steken we niet onder stoelen of banken dat de verwachtingen rond deze release hoger lagen. Vooral het feit dat het album als geheel niet snel blijft hangen, is hiervoor verantwoordelijk.

Dat heb je natuurlijk met een naam als In Slaughter Natives, de sympathieke Zweed heeft ons in het verleden waarschijnlijk al té veel verwend... Hoe het ook zij, zelfs met een eerder matig album als dit, is zijn plaats aan de top nog steeds gerechtvaardigd!

In Slaughter Natives

Dimi Brands
23/02/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 19/07/2018 : Morgan King: Janet & John

Wie de nieuwe single van Morgan King hoort zal, misschien niet meteen horen dat hij ooit één van de meest succesvolle houseproducers ter wereld was. Zijn wortels had hij evenwel in de new wave, en na zich in de jaren 90 een tijdje teruggetrokken te hebben uit de muziekwereld, is hij meer experimentele elektronische muziek beginnen ...

lees meer...
NIEUWS 19/07/2018 : Theatre of Hate deelt live-versie van 'The Klan'

Theatre of Hate maakte begin jaren 80 furore met maatschappijkritische post-punk, destijds werd ook wel eens de term 'positive punk' gebruikt, maar die is wat in onbruik geraakt. Hoe dan ook, de groep bestaat nog steeds en Kirk Brandon en de zijnen treden - zeker sinds de uitgave van 'Kinshi' in 2016 - weer regelmatig op. Verleden ...

lees meer...
NIEUWS 19/07/2018 : Ongewoon concert van Theodor Bastard online

Theodor Bastard heeft de lange weg van zwaarmoedige darkwave naar sjamanistische wereldmuziek afgelegd, en in elk stadium van hun oeuvre konden ze mooie resultaten voorleggen. In 2015 gaf de groep rond Yana Veva en Fedor Svolotch een reeks kamerconcerten onder de noemer 'Unusual Concerts Tour'. Het heeft blijkbaar veel voeten in de ...

lees meer...
INTERVIEW : Antipole - Ik zou nog heel graag remixes willen maken voor She Past Away of Lebanon Hanover, maar ik twijfel of ze al ooit van Antipole hebben gehoord.

Het verhaal van hoe een eenmansband zich weet te integreren in de hedendaagse wereld van de postpunk. En daarbij vooral weet samen te werken met goeie vrienden. Antipole kwam voor het eerst in ons vizier door het album Northern Flux dat werd uitgebracht via het Franse Unknown Pleasures-label. Een album dat donkerheid met lichtheid wist ...

lees meer...
NIEUWS 15/07/2018 : Dark Entries geeft twee vrijkaarten weg voor W-fest

Yep, het W-festival is thans nog maar een maand van ons verwijderd. Van 15 tot 19 augustus is het zo ver: het feestje voor liefhebbers van zwarte en eightiesmuziek gaat van start in Amougies. We geven nog een allerlaatste keer twee vrijkaarten voor het festival weg. Daarvoor moet u wel een prijsvraag oplossen. Over één van de ...

lees meer...
NIEUWS 15/07/2018 : Autumn Tears terug na tien jaar stilte

Autumn Tears stond in hun prille beginjaren - ze bestaan sinds 1995 - garant voor zuiver misantropische neoklassieke duisternis. Alles evolueert evenwel, en gaandeweg sloop er heel wat schoonheid in de neoklassieke composities van de Amerikanen. Met als hoogtepunt het prachtige 'The Hallowing' uit 2007. Het was bedoeld als de laatste ...

lees meer...
INTERVIEW : THEATRE OF HATE - Ik wil in elk geval niet werken voor de realiteit of de winst van iemand anders.

Theatre of Hate heeft met 'Westworld' muziekgeschiedenis geschreven. Ze maakten postpunk met grauwe, rauwe nummers die niet bepaald overvloeiden van optimisme. De groep leefde een kort maar krachtig bestaan tot de groep overging in Spear of Destiny in 1982. Vandaag is het evenwel Theatre of Hate dat terug van zich laat horen. In 2016 ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : THE CURE - 40 jaar met de handjes in de lucht

The Cure bestaat 40 jaar, en dat werd verleden zaterdag met veel poeha gevierd in Londen. Fans van over de hele wereld hebben zich verzameld in Hyde Park om optredens te zien Editors, Goldfrapp, Interpol en nog wat andere namen, maar toch vooral om het twee uur durende concert mee te maken van het feestvarken zelf. Robert Smith had aangekondigd ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : ART ABSCONs (07-07-2018, The Secret Grove, Duisburg) - Wat ruist er door het Duisburgse struikgewas?

Het meest exclusieve concert waarover u op onze pagina’s lezen kunt, zal hoogstwaarschijnlijk de review zijn waar uw ogen momenteel over glijden. Een tijdje terug ontving ondergetekende namelijk op Facebook een privé bericht van Michael Tellbach, beter gekend als Art Abscons. Hij nodigde me uit voor een privé evenement ...

lees meer...
FOTO'S : Lacuna Coil - @ Graspop door Luc Luyten, 24/06/2018

lees meer...
FOTO'S : Eisbrecher - @ Graspop door Luc Luyten, 24/06/2018

lees meer...
FOTO'S : Marilyn Manson - @ Graspop door Luc Luyten, 23/06/2018