canli casino

Dark Entries Logo

6.788 items

   

In Slaughter Natives
Psicofonias -Las Voces Desconocidas
Dark Ambient - Industrial
23/02/2017 : In Slaughter Natives - Psicofonias -Las Voces Desconocidas
GH Records
23/02/2017, Dimi Brands

In Slaughter Natives behoeft al lang geen introductie meer. Met platen als het titelloze debuut, Purgate My Stain en Enter Now The World om er maar een paar te noemen leverde Zweed Jouni Havukainen dark ambient albums die terecht als klassiekers bestempeld worden.

Indien u oud genoeg bent om de uitgaansgerechtigde leeftijd te bezitten in de jaren 90 heeft u ongetwijfeld in deze hoogdagen van het Cold Meat Industry label de dansvloer opgezocht tijdens het spelen van ‘Death, Just Only Death’, dat het tot een ware clubhit wist te schoppen.

De kans dat u In Slaughter Natives al live aan het werk zag in ons Belgenlandje achten we ook niet gering, aangezien doorheen de jaren Havukainen een graag gevraagde en geziene gast was en nog steeds is, getuige zijn doortocht op Porta Nigra, twee jaar geleden.

Na het uitbrengen van Resurrection in 2004 werd het op albumgebied echter behoorlijk stil rond In Slaughter Natives, doch dit stilzwijgen werd tien jaar later verbroken met het uitbrengen van Cannula Coma Legio, dat in 2014 de wederopstanding van dit instituut inluidde.

Dat Havukainen helemaal terug is, werd in 2016 meer dan duidelijk: naast het heruitbrengen van Mort Aux Vaches, het split album met Deutsch Nepal dat oorspronkelijk het levenslicht zag in 1994 verscheen ook Psicofonias -Las Voces Desconocidas, een nagelnieuw In Slaughter Natives, en dan nog wel een soundtrack voor een film alwaar het thema Havukainen op het lijf geschreven lijkt.

Deze film, eerder een documentaire, met dezelfde titel werd in 2008 door regisseur Jose Moral uitgebracht, en handelt over de stemmen van de doden, alwaar de echo’s van geesten ons voetsporen tonen van het eventuele leven na de dood. De mensheid gelooft sinds lange tijd al dat het mogelijk is om te communiceren met de doden, getuige tal van seances, mediums en helderzienden die alle mogelijke middelen aangrepen om contact te maken met het hiernamaals.

De symfonische industrial en dark ambient klanken alwaar Havukainen al sinds de late jaren 80 een patent op lijkt te hebben lenen zich dan ook uitstekend om deze beelden van de gepaste achtergrondmuziek te voorzien.

Met zijn alom gekende mix van zware elektronische klanken, martial percussie, religieuze gezangen, orkestrale samples en demonische vocalen een koud kunstje voor In Slaughter Natives. Maar om de soundtrack extra cachet te geven, en helemaal conform aan het thema voegt Havukainen ook de stemmen van de doden, of wat daar voor moet doorgaan, toe aan de nummers op Psicofonias. Wat soms huiveringwekkende soundscapes tot gevolg heeft, zoals bijvoorbeeld tijdens ‘Thou Shall (Glorify)’ alwaar een hartslagritme gepaard gaat met ijle jammerklanken, die uiteindelijk uitmonden in hemelse stemmen die als het ware spiraalgewijs lijken rond te dwalen.

Alvorens u van enthousiasme haast van u stoel dondert, wil ik, zonder spelbreker te willen zijn, alvast verklappen dat het allemaal niet zo indrukwekkend klinkt zoals u het zich misschien voorstelde.

Het is niet zo dat we Psicofonias na beluistering verticaal zullen klasseren, dat zeker niet, want als geheel valt het netjes onder het keurmerk dat In Slaughter Natives al van in den beginne heeft weten te verwezenlijken.

Maar toch gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat we van dit alles toch iets meer verwacht hadden, met een uitgangspositie als het thema van deze soundtrack hebben we na afloop toch een beetje het gevoel dat hier een tikkeltje meer in had kunnen zitten dan slechts een herhalingsoefening van ouder materiaal. Ter illustratie, een voorbeeld waar het er vingerdik opligt: ‘You Are The Dead’ (dat ook al terug te vinden was op Resurrection, net als 'Behind The Walls'), dat als twee druppels water op ‘Death, Just Only Death’ klinkt. Voor een song als ‘Opened Eyes’, dat martial percussie, de typische symfonische, elektronische klanken en orkestraal gezang combineert openen we daarentegen wél breed beide armen.

Versta me dus niet verkeerd, geen enkel nummer op Psicofonias is ondermaats, doch steken we niet onder stoelen of banken dat de verwachtingen rond deze release hoger lagen. Vooral het feit dat het album als geheel niet snel blijft hangen, is hiervoor verantwoordelijk.

Dat heb je natuurlijk met een naam als In Slaughter Natives, de sympathieke Zweed heeft ons in het verleden waarschijnlijk al té veel verwend... Hoe het ook zij, zelfs met een eerder matig album als dit, is zijn plaats aan de top nog steeds gerechtvaardigd!

In Slaughter Natives

Dimi Brands
23/02/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 23/04/2018 : Update uwer WGT profeet…

Een nieuw Wave Gotik Treffen nadert met rasse schreden… uw tickets zitten al in je mandje en anders wordt het wel zeer hoog tijd. Ondertussen zit men al aan 151 deelnemende artiesten, waarvan we onderstaand de meest 20 recent vrijgegeven namen graag met uw delen. En geef toe er zit weerom heel wat lekkers bij en voor elk wat wils! HEIDEVOLK ...

lees meer...
NIEUWS 22/04/2018 : Dead Can Dance legt de laatste hand aan nieuwe plaat

Dead Can Dance kan er prat op gaan aan de basis te liggen van de neoklassieke golf in de darkwave. Zij waren nu eenmaal de eersten om deze richting inte slaan, en hebben veel navolging gekregen. In feite hebben ze met elk van hun cd's de grenzen verlegd. Aanvankelijk waren ze een post-punk-groep, maar na één plaat en een ...

lees meer...
NIEUWS 22/04/2018 : Qntal komt naar Mechelen op vrijdag 27 april

Qntal, het heerlijk romantische project van Michael Pop en Sigrid Hausen, verwent ons al jaren met elektronische aanpassingen van middeleeuwse muziek. Al is dat met de jaren wel ruim geïnterpreteerd geweest. De groep heeft onlangs een nieuwe cd uitgebracht - Nachtblume - en daar vindt u ook vertoningen op van gedichten van Lord Byron, ...

lees meer...
NIEUWS 22/04/2018 : B52: optredens van The Bollock Brothers en Sex Gang Children

Eernegem, putje West-Vlaanderen, is een dorp van een paar straten groot, zonder station, dat vooral bekend is als dorp van kasseileggers. In wezen hebt u weinig redenen om het dorp te bezoeken, tenzij... u graag een bezoek brengt aan de B52, een fantastisch muziekcentrum dat erin slaagt om regelmatig new wave- en punkoptredens te organiseren ...

lees meer...
NIEUWS 21/04/2018 : Het nieuwe hoofdstuk voor Agent Side Grinder

Het was al langer geweten dat het Zweedse Agent Side Grinder noodgedwongen een nieuwe richting ging uitgaan. Noodgedwongen wegens het vertrek van hun frontman Kristoffer Grip, maar evenzo de verlating van bassist Thobias Eidevald en toetsenist Henrik Sunbring. Er werd al aangekondigd dat ze als drieling verder zouden gaan onder dezelfde ...

lees meer...
FOTO'S : SPARK! - Darkest Night 2018, Jk2470, Retie, Belgium, 14/04/2018 door Benny Serneels

lees meer...
FOTO'S : LESCURE 13 - Darkest Night 2018, Jk2470, Retie, Belgium, 14/04/2018 door Benny Serneels

lees meer...
FOTO'S : ELM - Darkest Night 2018, Jk2470, Retie, Belgium, 14/04/2018 door Benny Serneels

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Geleen Calling - 14 april 2018 - De Reunie Geleen - The secret of barefoot energy

Geleen Calling, het is het Nederlands-Limburgs festivalletje dat naar eigendunken bands op de affiche programmeert zonder rekening te houden met wat hot is en wat not. Het is een formule die ook weet aan te slaan, want voor de jubileum-editie van zaterdag 14 april 2018 mocht De Reunie rekenen op een zo goed als helemaal volgelopen venue. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Downhill XII - Dag 1 – 6 april 2018 – Poppodium Volt Sittard - Wattages aan Volt tot Body Breaking

Als er één festival in de Lage Landen bestaat dat zijn naam oneer aandoet moet het wel Downhill zijn. Zonder neerwaartse spiraal reeds toe aan zijn twaalfde editie. De jaarlijkse hoogmis die ook dit jaar weer het kruim der ondergrondse en vooral internationale acts weet te verzamelen op 1 podium. Editie 12 was van een dubbele ...

lees meer...
INTERVIEW : BySenses - 'People': we zijn gewoon mensen, geen superras...

Zojuist verscheen een nieuwe release op Wool-E Discs in de reeks Belgian NeuMusik. ‘Chapter 6’ is dit alweer in deze reeks. Achter dit project, BySenses, zit Gentenaar Didier Dewachtere, die we reeds kenden van zijn samenwerking met die andere Gentenaar Johan De Paepe alias ‘Owann’ in het project The Tower Tree. “People”, ...