casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.091 items

   

In Slaughter Natives
Psicofonias -Las Voces Desconocidas
Dark Ambient - Industrial
23/02/2017 : In Slaughter Natives - Psicofonias -Las Voces Desconocidas
GH Records
23/02/2017, Dimi Brands

In Slaughter Natives behoeft al lang geen introductie meer. Met platen als het titelloze debuut, Purgate My Stain en Enter Now The World om er maar een paar te noemen leverde Zweed Jouni Havukainen dark ambient albums die terecht als klassiekers bestempeld worden.

Indien u oud genoeg bent om de uitgaansgerechtigde leeftijd te bezitten in de jaren 90 heeft u ongetwijfeld in deze hoogdagen van het Cold Meat Industry label de dansvloer opgezocht tijdens het spelen van ‘Death, Just Only Death’, dat het tot een ware clubhit wist te schoppen.

De kans dat u In Slaughter Natives al live aan het werk zag in ons Belgenlandje achten we ook niet gering, aangezien doorheen de jaren Havukainen een graag gevraagde en geziene gast was en nog steeds is, getuige zijn doortocht op Porta Nigra, twee jaar geleden.

Na het uitbrengen van Resurrection in 2004 werd het op albumgebied echter behoorlijk stil rond In Slaughter Natives, doch dit stilzwijgen werd tien jaar later verbroken met het uitbrengen van Cannula Coma Legio, dat in 2014 de wederopstanding van dit instituut inluidde.

Dat Havukainen helemaal terug is, werd in 2016 meer dan duidelijk: naast het heruitbrengen van Mort Aux Vaches, het split album met Deutsch Nepal dat oorspronkelijk het levenslicht zag in 1994 verscheen ook Psicofonias -Las Voces Desconocidas, een nagelnieuw In Slaughter Natives, en dan nog wel een soundtrack voor een film alwaar het thema Havukainen op het lijf geschreven lijkt.

Deze film, eerder een documentaire, met dezelfde titel werd in 2008 door regisseur Jose Moral uitgebracht, en handelt over de stemmen van de doden, alwaar de echo’s van geesten ons voetsporen tonen van het eventuele leven na de dood. De mensheid gelooft sinds lange tijd al dat het mogelijk is om te communiceren met de doden, getuige tal van seances, mediums en helderzienden die alle mogelijke middelen aangrepen om contact te maken met het hiernamaals.

De symfonische industrial en dark ambient klanken alwaar Havukainen al sinds de late jaren 80 een patent op lijkt te hebben lenen zich dan ook uitstekend om deze beelden van de gepaste achtergrondmuziek te voorzien.

Met zijn alom gekende mix van zware elektronische klanken, martial percussie, religieuze gezangen, orkestrale samples en demonische vocalen een koud kunstje voor In Slaughter Natives. Maar om de soundtrack extra cachet te geven, en helemaal conform aan het thema voegt Havukainen ook de stemmen van de doden, of wat daar voor moet doorgaan, toe aan de nummers op Psicofonias. Wat soms huiveringwekkende soundscapes tot gevolg heeft, zoals bijvoorbeeld tijdens ‘Thou Shall (Glorify)’ alwaar een hartslagritme gepaard gaat met ijle jammerklanken, die uiteindelijk uitmonden in hemelse stemmen die als het ware spiraalgewijs lijken rond te dwalen.

Alvorens u van enthousiasme haast van u stoel dondert, wil ik, zonder spelbreker te willen zijn, alvast verklappen dat het allemaal niet zo indrukwekkend klinkt zoals u het zich misschien voorstelde.

Het is niet zo dat we Psicofonias na beluistering verticaal zullen klasseren, dat zeker niet, want als geheel valt het netjes onder het keurmerk dat In Slaughter Natives al van in den beginne heeft weten te verwezenlijken.

Maar toch gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat we van dit alles toch iets meer verwacht hadden, met een uitgangspositie als het thema van deze soundtrack hebben we na afloop toch een beetje het gevoel dat hier een tikkeltje meer in had kunnen zitten dan slechts een herhalingsoefening van ouder materiaal. Ter illustratie, een voorbeeld waar het er vingerdik opligt: ‘You Are The Dead’ (dat ook al terug te vinden was op Resurrection, net als 'Behind The Walls'), dat als twee druppels water op ‘Death, Just Only Death’ klinkt. Voor een song als ‘Opened Eyes’, dat martial percussie, de typische symfonische, elektronische klanken en orkestraal gezang combineert openen we daarentegen wél breed beide armen.

Versta me dus niet verkeerd, geen enkel nummer op Psicofonias is ondermaats, doch steken we niet onder stoelen of banken dat de verwachtingen rond deze release hoger lagen. Vooral het feit dat het album als geheel niet snel blijft hangen, is hiervoor verantwoordelijk.

Dat heb je natuurlijk met een naam als In Slaughter Natives, de sympathieke Zweed heeft ons in het verleden waarschijnlijk al té veel verwend... Hoe het ook zij, zelfs met een eerder matig album als dit, is zijn plaats aan de top nog steeds gerechtvaardigd!

In Slaughter Natives

Dimi Brands
23/02/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 15/10/2018 : Eerste drie namen voor Black Easter zijn bekend.

Het jaar was nog maar net uit de startblokken, maar met het overlijden van onze goede vriend Ward De Prins hing er al meteen een pikzwarte wolk boven 2018. Ward was niet alleen een belangrijke persoon bij Peek-A-Boo, tevens organiseerde hij ook het Black Easter Festival, dat tot op heden reeds 2 maal had plaatsgevonden. Ter ere van ...

lees meer...
INTERVIEW : COPH NIA - In dit genre zijn er te veel artiesten die sombere, saaie live shows brengen.

Coph Nia gaf vorig jaar tijdens het verjaardagsfestival ter ere van 30 jaar Cold Meat Industry een verpletterend optreden dat door vele bezoekers als absoluut hoogtepunt ervaren werd. Onder deze bezoekers ook de organisatie van het Nederlandse Dwaalspoor en zij wilden maar wat graag dat de Zweed Mikael Aldén (of Aldenon Satorial ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Numan: de planeet zou het beter doen zonder ons

Bluedot lijkt wel een ideaal festival om Gary Numan uit te nodigen. Het festival draait rond wetenschap en is genoemd naar het blauwe puntje dat onze planeet in het universum vormt. Gary Numan heeft met 'Savage' een plaat gemaakt over hoe mensen proberen te overleven nadat de klimaatverandering alle mogelijke rampen op de mensheid ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Heruitgave van drie eerste Siglo XX-ep's

40 jaar Siglo XX moet gevierd worden. Met een uitzonderlijke reünietournee natuurlijk, maar ook een paar heruitgaven zullen niet misstaan. Het Leuvense Onderstroom specialiseert zich al jaren in heruitgaven van wavegrootheden en zijn uiteraard ideaal voor de klus. Zij brachten eerder de lp 'Siglo XX' uit, en brengen nu de drie ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Wavefest in Baroeg met Agent Side Grinder, Dive, Zanias...

Op 20 oktober kunt u in de Baroeg van Rotterdam terecht voor de vierde editie van Wavefest, en er staat heel wat moois op de affiche. Agent Side Grinder heeft een turbulente tijd gekend, met het - vriendschappelijk - vertrek van verschillende leden waaronder oorspronkelijk zanger Kristoffer Grip. De groep is nu herleid tot een trio, maar ...

lees meer...
NIEUWS 09/10/2018 : Toekomstmuziek door VNV Nation

'No Future' zongen de punkers. VNV Nation is daar niet zo zeker van... Zij wachten geduldig op de toekomst, en vragen zich af wanneer die er dan eindelijk aankomt. Dat is natuurlijk verwarrend, want elke keer je denkt dat de toekomst er eindelijk is, verandert die in heden en al even snel in verleden. Alle existentiële twijfels ...

lees meer...
INTERVIEW : COCAINE PISS - Natuurlijk is iedereen vroeger en nu door de oldschool punk bands beïnvloed, maar ik denk dat het goed is ook te luisteren naar wat nu gebeurt.

Die punkgroepen klinken allemaal hetzelfde, ik heb het allemaal al eerder gehoord… Wie zo denkt, moet dringend eens naar Cocaine Piss luisteren, het bewijs dat er anno nu nog steeds vernieuwende dingen worden gemaakt in het genre. Cocaine Piss komt op 10 november naar het Breaking Barriers festival in Leuven, en Malcolm Nix nam in de ...

lees meer...
FOTO'S : The Kids - @ Hertals Rock City, 22/09/2018 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : UK Subs - @ Hertals Rock City, 22/09/2018 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : A Slice Of Life - @ Dark Entries Night 24, 14/09/2018, door Yani Beel