casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Blind Delon
Edouard EP
Cold Wave - Dark Wave - Post Punk
26/12/2016 : Blind Delon - Edouard EP
Oraculo Records  Oraculo Records
26/12/2016, Danny Quetin

De Franse acteur Alain Delon mag ondertussen al wel 81 zijn, als grootleverancier van de Franse cinema was hij de spreekbuis met groot allure. Met Romy Schneider aan zijn hand en hoogstwaarschijnlijk andere lichaamsdelen, al heeft dat maar enkele jaren mogen duren.

Verzeild geraakt in een sex- drugs- en moordschandaal in 1968 naar aanleiding van het dood terugvinden van zijn bodyguard ergens op een vuilnisbelt. Gestopt met acteren in 1997 na wat filmflops. Om maar even te tonen dat ook bij grote filmacteurs de kommer en kwel op visite kan komen.

Al heb ik geen idee wat het uit Toulouse afkomstige Postpunk-duo Blind Delon als relatie heeft met deze acteur. Buiten dan de hoes van hun vinyl-EP Edouard die een jonge Delon met vertrouwde sigaret weergeeft, gemaskeerd met de groepsnaam voor de ogen.

Om Alain Delon in de anonimiteit te doen verkeren, en alzo de aandacht te schenken aan de band Blind Delon, opgericht door Mathis Kolkoz en Memento Maurice. En die een eerste EP uitbrachten, gevuld met 3 tracks, en een remix.

Om dit kleinood in huis te halen zal je wel vlug moeten zijn, wegens beperkt verkrijgbaar op slechts 300 exemplaren.

Nochtans is het een best te pruimen kleinood, met Edouard als coldwave-getinte donkerheid waarvan het stemgeluid wat vergelijkbaar is met dat van Volkan Caner van She Past Away. Maar dan in het Frans.

Drumcomputer en synths-gebliep geven de aanzet tot Alcoolémie om zo te evolueren naar een coherent geheel. Het Frans chanson op het ritme van aandoenlijke darkwave – postpunk waarvan het alcoholgehalte best nog wel meevalt. En met een goede afdronk.

In het zweet des aanschijns kent Sueur zijn donkere dansbaarheid. Op basis van synthpop geënte wave en de ritmiek van een zalvende beat kent het zijn schoonheid.

De remix is voor Alcoolémie in een Drvg Cvltvre Stripped Acid Mix. Waarbij vooral de acid zijn ding doet, met zware beats gericht op de dansvloer. Techno die zelfs vergelijkbaar is met wat een Robert Armani doet.

De EP Edouard van Blind Delon is alvast een eerste kennismaking. Uiterst gelimiteerd en met slechts 3 nummers en een misschien wat overbodige remix. Ik had er graag veel meer van gehoord.

Facebook

Bandcamp

Danny Quetin
26/12/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...