casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.368 items

   

Omnimar
Restart
Drum 'n Bass - Dubstep - Electro - Futurepop - Pop - Synthpop / Electropop
14/12/2016 : Omnimar - Restart
darkTunes Music Group  darkTunes Music Group
14/12/2016, Dimi Brands

Met veel bombarie werd eind verleden jaar Omnimar binnengehaald, onze collega’s van Orkus beloonden ze met de titel ‘band van de maand’ ten tijde van hun debuut plaat Start.

Toegegeven, alles rond de band was slim uitgedokterd: mooie, professionele clips, een zangeresje dat garant staat voor wat extra verkoopcijfers, en ook de marketingmachine deed goed zijn werk. Helaas was de muziek van dit Russische duo minder om over naar huis te schrijven, zo concludeerden we toen we Start, Omnimar’s debuut mochten bespreken. Het eindverdict luidde toen: “Zo is deze Start meteen ook een Stop voor mij: het muzikale equivalent van fastfood: mijn dochter van vijf lust het graag, maar ik blijf na afloop nog met een serieus hongergevoel zitten.

Het feit dat het een paar maanden later uitgebrachte Restart alsnog voor mijn neus belandde, betekent dus niet helemaal een Stop betreffende Omnimar voor ondergetekende. Je moet geen groot licht zijn om na het lezen van de titel door te hebben dat het hier gaat om remixen van Start, maar de cynicus in onszelf lachte tevens bij deze titel, en dacht bij het woord Restart vooral aan de gemiste start die Omnimar zo hard uit de bocht deed vliegen.

Remix albums zijn over het algemeen niet bepaald aan ons besteed, dus we hielden op voorhand al het hart vast wat dat in het geval van Omnimar wel mocht geven.

Mensen die alleen maar de voordelen van het reviewer zijn willen zien, schuif ik met plezier een onding als dit onder de neus. Naar deze cd luisteren was dan ook een heel karwei, de afwas verbleekt er zowaar bij (en is daarenboven nog een nuttigere bezigheid).

Mensen die graag Infekted feestjes bezoeken kunnen misschien nog wel wat met de uit fluo cyber opgetrokken remix van ‘Wrong Direction’ van Binary Division. Geen grote namen onder de remixers van dienst, want behalve Ext!ze kunnen we niet meteen iemand noemen waarbij een belletje gaat rinkelen...

Maar goed, onbekend maakt onbemind, al zal het na de vruchten die men hier afwerpt, het toch bij onbemind blijven, vrezen we.

Nosense bijvoorbeeld, die voor de remix van ‘My Little World’ aantoont dat de grens tussen cyber en eurohouse soms heel erg dun kan zijn. Als er dan halverwege nog een streep (platte) dubstep bij komt kijken kunnen we alleen maar besluiten dat deze remix beter in dat kleine wereldje waarvan sprake bewaard was gebleven.

Tussen al dit cybergeweld waar de beats je om de oren vliegen, is de Restart versie van ‘You Save Me’ een welkom rustpunt. Donkere electropop die zo de radio op kan. Wat ook gezegd kan worden van de remixen van ‘Tell Me Your Name’ (Restriction 9 Remix), wat ook vlot aftrek zou kunnen vinden bij de MNM’s, Q-Music’s en hoe al deze enerverende flutzenders ook allemaal mogen heten. Misschien is Omnimar ietwat te bescheiden, bedenken we bij onszelf, want waarom de goth/wave markt proberen, als men muzikaal gezien eigenlijk meer voeling heeft met popmuziek? Over de stem van zangeres Maria Mar kunnen we immers weinig verkeerd zeggen, het schoentje wringt vooral bij het muzikale aspect, dat nagenoeg niets bij ons losweekt.

Na de rust is het weer tijd voor beats, we vroegen ons zelfs twee keer af of het kermisseizoen binnenkort weer voor de deur staat, want in dat geval kunnen ‘Wrong Direction’ in de Aw 3.0 remix en ‘Fault’ in de Emotion For Rent remix zo in de richting van de botsauto’s geschoven worden.

The Swooladge gooit voor zijn remix van ‘Start’ drum ‘n’ bass ritmes samen met Gregoriaans aandoende stemmen in de strijd. Het resultaat klinkt even slecht in het echt als op papier.

‘Sadizm’, de beste track van Start, of laat ons zeggen de minst slechte, wordt onder handen genomen door Psyhound, die niet echt een toegevoegde waarde aan het nummer meegeeft. De eerste remix die ons enigszins weet te bekoren is deze van Hiroshi Armor voor het nummer ‘Be My Friend’ (we zitten ondertussen al halverwege de plaat! Wij danken u voor uw medeleven.), wederom een rustige track, met dreigende synthpartijen die het nummer wat meer kleur geven. Maria Mar haar stem is op haar best op ‘Ego My Love’, maar de futurepop-achtige remix door Alpha Omega 22 is een domper op de feestvreugde.

Naast remixen is er ook plaats voor een cover op Restart: Ext!ze en Ekaterina Filinova, een nobele onbekende die de vocalen voor haar rekening mag nemen op deze versie van ‘Tell Me Your Name’ gaan voor een bewerking die we niet zouden verwachten, namelijk een sobere pianoversie.

Freaky Mind geeft ‘Fault’ nog een donker electro kantje, de combinatie van spannende electronica en elektrische gitaar klinkt in deze remix erg als een nummer dat van Garbage zou kunnen zijn, maar dat helaas maar tot de enkels van Shirley Manson en co weet te reiken.

Als afsluiter krijgen we nog de club edit van ‘Start’, niet enkel voor de club maar tevens voor de radio netjes versneden electropop die een beetje doet denken aan de zwaar overroepen electropop met 80s randje van bands als La Roux die enkele jaren terug tamelijk populair waren.

Restart? Veel succes, maar wat ons betreft zal het in de verdere toekomst zonder ons zijn.

Omnimar

Dimi Brands
14/12/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/09/2020 : Piep! Daar is Dead Souls Rising.

Het is met wat, daar is alweer een gothic formatie die opstaat uit de doden... Dead Souls Rising, geboren in 1993 en na twee albums, “Ars Magica” (1995) en “Scented Garden” (1997) spoorloos duiken op met "Isadora" (gelimiteerd op 200 exemplaren) op het eigen Mysis label. Het titelnummer wordt meteen uitespeeld ...

lees meer...
NIEUWS 24/09/2020 : Euphemia Rise zegt bij debuut reeds vaarwel.

Bent u van mening dat er binnen de hedendaagse alternatieve rock te veel op veilig gespeeld wordt en zodoende vooral risico’s vermeden worden? Dan staat u qua denken op één lijn met Wim Lankriet, die we via zijn project Syrenomelia reeds aan u voorstelden. Om zich nog meer te bevrijden van de door de muziekindustrie opgelegde ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Rosetta Stone met nieuw album en box!

Het kan niet op. Als trouwe lezer merkte u allicht reeds dat Dark Entries (en ik niet in het minst) een hart heeft voor gothic rock. Zo verscheen nog maar pas het leuke nieuws dat het Amerikaanse The Wake uitpakt met een nieuw album en nu mag ik ook zeggen dat hun Britse evenknie Rosetta Stone in 2020 hetzelfde doet. Waar het album “Seems ...

lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Van Post Mortem tot Somnus

Na vele positieve reacties op ‘Post Mortem’ (2018) en vele memorabele optredens met onder andere Wiegedood, Wolvennest, en Marche Funèbre wil Splendidula graag een nieuw teken van leven tonen. Deze Belgische atmospheric doom metal band zal begin 2021 een nieuwe plaat uitgeven, getiteld ‘Somnus’ en dit via het ...

lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...