casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.368 items

   

Azure Mortal
Duivels
Avant-Garde - Dark Ambient - Experimental
02/06/2016 : Azure Mortal - Duivels
ConSouling Sounds  ConSouling Sounds
02/06/2016, Danny Quetin

Het hemelblauw van de Azuren vervaagt richting duisternis. De duisterheid van het Kwaad. Bezeten des duivels. Het sacramentalia kent geen zalving meer. Azure Mortal ontbindt zijn Duivels.

5 jaar geleden toonde Dirk Swartenbroekx zijn donkere ziel met audio-experiment, avant garde en laaggefrequenteerdheid met als doel composities te maken voor performances, kunstexpo’s, film en choreografie.

Hetgeen al vlug resulteerde in het mini-album The End Of Society.

En nu is er het eerste volledige album met de veelzeggende titel Duivels.

Azure Mortal is ondertussen uitgegroeid tot een 5-koppige band die muzikaal het midden houdt tussen Jazz Noir en Elektronisch Experiment. Met naast Swartenbroekx (Buscemi, Radical Slave, Squadra Bossa) ook Rodrigo Fuentealba (Novastar, Daan, Arsenal, …), Mattias De Craene (Nordmann, Flat Earth Society, …), Elias Devoldere (Nordmann, …) en acteur en manusje doet al Ernst Löw. De duivels in het wijwatervat.

Waai brengt de sfeer van meedogenloosheid. Gezalfd met de klanken van de piano. De soundtrack van de laatste ademzucht klinkt licht industrieel maar niettemin onheilspellend in Deadwalk.

Voorleesverhaaltjes voor de nachtmens klinken begeesterlijk met de spoken word van Löw in Nacht. De duisternis waakt, de nachtradio kraakt. Net zoals bij Raven, waar de nachtraaf zegeviert en Kathleen niet danst. Geruggesteund door de experimentele jazz. En de titeltrack pokerend in de trein met de krachten van het onderliggend zeer. Geen idee waarom de rumfles altijd leeg is.

Het Grote Aardedonkere Experiment is zonder twijfel Gene Krupa Goes Bananas. Hij die wordt geboekstaafd als één van de meest flamboyante drummers van de jazz wordt hier geëerd door het sfeerbeeld van de omineuze kilheid.

Het draagvermogen van wat zelfs een beetje vrolijk aandoet is Deadweight. Voorzien van een knap staaltje pianospel. Dat spel werkt een beetje als zijnde de rode plaat doorheen dit album. Zo is 3 Piano Piece het bewijs dat experiment en virtuositeit wel degelijk hand in hand kunnen gaan. Een track die niet moet onder doen voor een Wim Mertens of Philip Glass.

Met de invloeden van Throbbing Gristle en Nurse With Wound kent Pro Create de creatie van het licht dansbare, terwijl Pompeii de muzikale pianobegeleiding is van de uitbarsting van de Vesuvius.

Wat François Couperin deed met de klavecimbel doet Azure Mortal met vele lagen in Bagatelle. De harmonie van het keyboard met de gitaar en de sample. Evenredig met l’Horizon.

12 tracks op een verrassend album, dat dan nog eens aangevuld wordt met 4 livetracks, waaronder de eerder genoemde Gene Krupa Goes Bananas, l’Horizon en Duivels. En extraatje Afro Spirits, waar Kiem meets Neubauten meets Afro. We hadden er graag de beelden bij gezien.

Duivels van Azure Mortal is een album dat misschien niet voor iedereen is weg gelegd. Liefhebbers van Dark Ambient en Experimental horen dit nochtans steeds bij de hand te hebben. Compositorisch een ijzersterke plaat. Een aanrader !

Website

Soundcloud

Danny Quetin
02/06/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/09/2020 : Piep! Daar is Dead Souls Rising.

Het is met wat, daar is alweer een gothic formatie die opstaat uit de doden... Dead Souls Rising, geboren in 1993 en na twee albums, “Ars Magica” (1995) en “Scented Garden” (1997) spoorloos duiken op met "Isadora" (gelimiteerd op 200 exemplaren) op het eigen Mysis label. Het titelnummer wordt meteen uitespeeld ...

lees meer...
NIEUWS 24/09/2020 : Euphemia Rise zegt bij debuut reeds vaarwel.

Bent u van mening dat er binnen de hedendaagse alternatieve rock te veel op veilig gespeeld wordt en zodoende vooral risico’s vermeden worden? Dan staat u qua denken op één lijn met Wim Lankriet, die we via zijn project Syrenomelia reeds aan u voorstelden. Om zich nog meer te bevrijden van de door de muziekindustrie opgelegde ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Rosetta Stone met nieuw album en box!

Het kan niet op. Als trouwe lezer merkte u allicht reeds dat Dark Entries (en ik niet in het minst) een hart heeft voor gothic rock. Zo verscheen nog maar pas het leuke nieuws dat het Amerikaanse The Wake uitpakt met een nieuw album en nu mag ik ook zeggen dat hun Britse evenknie Rosetta Stone in 2020 hetzelfde doet. Waar het album “Seems ...

lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Van Post Mortem tot Somnus

Na vele positieve reacties op ‘Post Mortem’ (2018) en vele memorabele optredens met onder andere Wiegedood, Wolvennest, en Marche Funèbre wil Splendidula graag een nieuw teken van leven tonen. Deze Belgische atmospheric doom metal band zal begin 2021 een nieuwe plaat uitgeven, getiteld ‘Somnus’ en dit via het ...

lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...