casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.565 items

   

Xtort
Isolation
Electro - Industrial
03/02/2016 : Xtort - Isolation
Musiklab / DaRecords
03/02/2016, Danny Quetin

De naam Xtort doet bij velen een belletje rinkelen, maar dan als 10 jaar geleden uitgebracht album van het industriële KMFDM. Deze Xtort is afkomstig uit het Nederlandse Gemert en bestaat uit ma(s)kers met duistere namen als DJ Kaos en Dr Anonymous.

En ook zij huldigen zich in de uitwasemingen van de industrial.

Xtort is een geadopteerd kind geborgen uit de assen van wat ooit de Industrial Metal-band HOER vertegenwoordigde. Na 3 EP’s (Transform in 2004; Sexshop in 2008 en Knowing You in 2011) en even zoveel personeelswisselingen brengen ze met Isolation hun eerste volwaardige album uit.

Zelf zeggen ze geïnspireerd te zijn door bands als Ministry, Cabaret Voltaire, Coil, Nine Inch Nails en aanverwanten. En zelf doen we daar nog een flinke scheut Kraftwerk bij.

Intro Isolation is hier een duidelijk voorbeeld van : Communication Isolation Xtort Communication, inclusief strings en computervoice die leentjebuur spelen bij d’heeren uit Dusseldorf.

De angst voor de eenzaamheid geeft een soortgelijk klanktapijt weer in Time, maar aangevuld met een heerlijke in delay gestroopte industrial-beat.

Isolation herbergt dan ook thematieken als eenzaamheid, angst, krankzinnigheid en oorlog.

Vooral dat laatste komt veelvuldig aan bod, zeker in het fantastische Marching, waar de schaduw van de postpunk wedijvert met de klanken van soldatenboots op het grind van de anti-overwinning. In tijden van oorlog zijn er geen winnaars.

Idem dito voor A New Cold War, de sirene als aanzet voor de Koude en Andere Oorlogen, die zich zelfs durven afspelen in je achtertuin, je geest en hoofd. Final War vertelt het verhaal van de Living Hell, No one left to tell. De mensheid gaat ten onder, de laatste oorlog zal niet meer verschijnen in de geschiedenisboeken.

Flesh is de soundtrack van een spannend onderonsje waar lichaamssappen zich met elkaar vermengen, terwijl de soundscapes van het instrumentale Space de referenties met Kraftwerk nog eens aanhalen. De metamorfose waar tijd en ruimte onbegrensd zijn.

God is in control verwacht je niet direct in een nummer als Hell, langzaam voortdenderende industrial die bij wijlen doet denken aan The Klinik in oudere dagen.

Glurend onder de rokken van de toegankelijkheid doen ze op een schitterende wijze in Seele, Xtort op zijn Duits, met de eigenzinnige klanken van niet-alledaagse EBM.

Into The Night als afsluiter vult hier perfect op aan, met synthriedels die de onherbergzaamheden van de donkere nacht verlichten. Into the night, that’s my home.

Xtort

Danny Quetin
03/02/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 19/01/2021 : Ground Nero: In The Blood

Hij is er gekomen. De nieuwe single van Ground Nero werd gisteren voorgesteld op het radioprogramma De dag des oordeels en werd daarna promt ook op YouTube gedeeld. Het is even wennen aan de stem van de nieuwe zanger, want de single is ook het eerste nummer dat uitkomt sinds Gwijde Wampers de groep verlaten heeft en vervangen werd door een ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2021 : Nieuwe single van Ground Nero met nieuwe zanger

Ground Nero heeft zich met hun vorige plaat 'Divergence' tot de top van de Belgische gothic rock verheven. Twee jaar later staat er een nieuwe plaat in de steigers. De eerste single uit de nieuwe plaat, die vooralsnog in een dichte waas van geheimzinnigheid omhuld is, wordt maandagavond op het radioprogramma De dag des oordeels voorgesteld. Het ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2021 : Xtort ziet alles zwart

Hopelijk bent u al vertrouwd met Xtort, het Nederlandse industrialproject van Piet Snijders. Xtort is onder meer de drijvende kracht achter Wave Invasion, een organisatie die verschillende groepen uit de Nederlandse en Belgische wave scene promoot. Wel, die Xtort heeft nu een nieuwe single: 'Zwart'. Xtort had tot nu toe al liedjes ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2021 : 32 Ohm maakt nummer over Dunkirk Beach

Blijven we nog even bij Wave Invasion. Een andere groep uit de Wave Invasion-stal is 32 Ohm. 32 Ohm, dat is die groep Nederlanders die hun muziek 'Meuse-Rhine Delta Wave' noemen. Al sinds 1992 maken ze aangename new wave, en ze deinzen er niet voor terug ernstige onderwerpen aan te snijden in hun nummers. In hun nieuwe single 'Dunkirk ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
INTERVIEW : LUC WAEGEMAN - Passie en bezieling, daar draait het om.

De verrassende (en toch ook weer niet) nummer 1 in mijn eindejaarslijstje: de Limburgers van Kregel! Een interview met hen kon je hier reeds lezen, daarom leek het ons het ideale moment om eens een babbeltje te slaan met hun werkgever. Wagonmaniac Music bracht namelijk naast de 4 Kregel EP’s nog tal van sterk materiaal uit, en dit in ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...