casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.724 items

   

Xtort
Isolation
Electro - Industrial
03/02/2016 : Xtort - Isolation
Musiklab / DaRecords
03/02/2016, Danny Quetin

De naam Xtort doet bij velen een belletje rinkelen, maar dan als 10 jaar geleden uitgebracht album van het industriële KMFDM. Deze Xtort is afkomstig uit het Nederlandse Gemert en bestaat uit ma(s)kers met duistere namen als DJ Kaos en Dr Anonymous.

En ook zij huldigen zich in de uitwasemingen van de industrial.

Xtort is een geadopteerd kind geborgen uit de assen van wat ooit de Industrial Metal-band HOER vertegenwoordigde. Na 3 EP’s (Transform in 2004; Sexshop in 2008 en Knowing You in 2011) en even zoveel personeelswisselingen brengen ze met Isolation hun eerste volwaardige album uit.

Zelf zeggen ze geïnspireerd te zijn door bands als Ministry, Cabaret Voltaire, Coil, Nine Inch Nails en aanverwanten. En zelf doen we daar nog een flinke scheut Kraftwerk bij.

Intro Isolation is hier een duidelijk voorbeeld van : Communication Isolation Xtort Communication, inclusief strings en computervoice die leentjebuur spelen bij d’heeren uit Dusseldorf.

De angst voor de eenzaamheid geeft een soortgelijk klanktapijt weer in Time, maar aangevuld met een heerlijke in delay gestroopte industrial-beat.

Isolation herbergt dan ook thematieken als eenzaamheid, angst, krankzinnigheid en oorlog.

Vooral dat laatste komt veelvuldig aan bod, zeker in het fantastische Marching, waar de schaduw van de postpunk wedijvert met de klanken van soldatenboots op het grind van de anti-overwinning. In tijden van oorlog zijn er geen winnaars.

Idem dito voor A New Cold War, de sirene als aanzet voor de Koude en Andere Oorlogen, die zich zelfs durven afspelen in je achtertuin, je geest en hoofd. Final War vertelt het verhaal van de Living Hell, No one left to tell. De mensheid gaat ten onder, de laatste oorlog zal niet meer verschijnen in de geschiedenisboeken.

Flesh is de soundtrack van een spannend onderonsje waar lichaamssappen zich met elkaar vermengen, terwijl de soundscapes van het instrumentale Space de referenties met Kraftwerk nog eens aanhalen. De metamorfose waar tijd en ruimte onbegrensd zijn.

God is in control verwacht je niet direct in een nummer als Hell, langzaam voortdenderende industrial die bij wijlen doet denken aan The Klinik in oudere dagen.

Glurend onder de rokken van de toegankelijkheid doen ze op een schitterende wijze in Seele, Xtort op zijn Duits, met de eigenzinnige klanken van niet-alledaagse EBM.

Into The Night als afsluiter vult hier perfect op aan, met synthriedels die de onherbergzaamheden van de donkere nacht verlichten. Into the night, that’s my home.

Xtort

Danny Quetin
03/02/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Gary Numan rekent af met heiligen en leugenaars

Gary Numan heeft een nieuwe plaat in de pijplijn. Op 21 mei komt 'Intruder' uit, een conceptplaat die voortbouwt op 'Savage' uit 2017. Waar 'Savage' handelde over een planeet die heropgebouwd moest worden nadat de klimaatverandering alle mogelijke rampen op de mensheid had afgestuurd, gaat 'Intruder' nog een ...

lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Natuur neemt maatschappij over in laatste video van Enzo Kreft

Het coronavirus is een middel van de natuur om wraak te nemen op de mens. Dat moet zowat de centrale stelling zijn van 'Different World', de laatste plaat van Enzo Kreft. Het is opnieuw een diepzinnige conceptplaat geworden, met deze keer als thema de coronapandemie, maar die ook voortbouwt op vorige werken als 'Turning Point', ...

lees meer...
NIEUWS 12/04/2021 : Gert Kleinpunk weet het: morgen gaat het beter!

Vindt u ook dat er nood is aan perspectief in deze veel te lang aanslepende coronacrisis? Dan raden we u aan om uw oor te luister te leggen bij Gert Kleinpunk. Hij weet immers dat het morgen terug beter zal gaan, en voor dat nummer heeft hij ook een prachtige clip gemaakt, aan de tafel gezeten met zijn companen Ezra (accordeon), Yorick (cajon) ...

lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...