casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.302 items

   

Xtort
Isolation
Electro - Industrial
03/02/2016 : Xtort - Isolation
Musiklab / DaRecords
03/02/2016, Danny Quetin

De naam Xtort doet bij velen een belletje rinkelen, maar dan als 10 jaar geleden uitgebracht album van het industriële KMFDM. Deze Xtort is afkomstig uit het Nederlandse Gemert en bestaat uit ma(s)kers met duistere namen als DJ Kaos en Dr Anonymous.

En ook zij huldigen zich in de uitwasemingen van de industrial.

Xtort is een geadopteerd kind geborgen uit de assen van wat ooit de Industrial Metal-band HOER vertegenwoordigde. Na 3 EP’s (Transform in 2004; Sexshop in 2008 en Knowing You in 2011) en even zoveel personeelswisselingen brengen ze met Isolation hun eerste volwaardige album uit.

Zelf zeggen ze geïnspireerd te zijn door bands als Ministry, Cabaret Voltaire, Coil, Nine Inch Nails en aanverwanten. En zelf doen we daar nog een flinke scheut Kraftwerk bij.

Intro Isolation is hier een duidelijk voorbeeld van : Communication Isolation Xtort Communication, inclusief strings en computervoice die leentjebuur spelen bij d’heeren uit Dusseldorf.

De angst voor de eenzaamheid geeft een soortgelijk klanktapijt weer in Time, maar aangevuld met een heerlijke in delay gestroopte industrial-beat.

Isolation herbergt dan ook thematieken als eenzaamheid, angst, krankzinnigheid en oorlog.

Vooral dat laatste komt veelvuldig aan bod, zeker in het fantastische Marching, waar de schaduw van de postpunk wedijvert met de klanken van soldatenboots op het grind van de anti-overwinning. In tijden van oorlog zijn er geen winnaars.

Idem dito voor A New Cold War, de sirene als aanzet voor de Koude en Andere Oorlogen, die zich zelfs durven afspelen in je achtertuin, je geest en hoofd. Final War vertelt het verhaal van de Living Hell, No one left to tell. De mensheid gaat ten onder, de laatste oorlog zal niet meer verschijnen in de geschiedenisboeken.

Flesh is de soundtrack van een spannend onderonsje waar lichaamssappen zich met elkaar vermengen, terwijl de soundscapes van het instrumentale Space de referenties met Kraftwerk nog eens aanhalen. De metamorfose waar tijd en ruimte onbegrensd zijn.

God is in control verwacht je niet direct in een nummer als Hell, langzaam voortdenderende industrial die bij wijlen doet denken aan The Klinik in oudere dagen.

Glurend onder de rokken van de toegankelijkheid doen ze op een schitterende wijze in Seele, Xtort op zijn Duits, met de eigenzinnige klanken van niet-alledaagse EBM.

Into The Night als afsluiter vult hier perfect op aan, met synthriedels die de onherbergzaamheden van de donkere nacht verlichten. Into the night, that’s my home.

Xtort

Danny Quetin
03/02/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...