casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.368 items

   

Omnimar
Start
Pop - Synthpop / Electropop
06/12/2015 : Omnimar - Start
darkTunes Music Group  darkTunes Music Group
06/12/2015, Dimi Brands

Nagelnieuw uit Rusland werd dit duo met veel bombarie binnengehaald, superlatieven als “de nieuwste synthpopsensatie uit Rusland” en band van de maand in het Duitse maandblad Orkus werden al meteen hun deel.

Dark Entries zou Dark Entries niet zijn als we bij zulke woorden, de scepsis samen met het spreekwoordelijke korreltje zout reeds klaar hadden staan.

De toegankelijke synthpopklanken worden vocaal en visueel luister meegegeven door de ravissante Maria Mar, een jong poppetje uitgedost als een ware Dominatrix. Qua originaliteit scoren deze Oost-Europeanen dus niet bijster hoog, maar ach in dit geval klagen we nog niet.

Als de muzikale verwachtingen zo hoog gespannen zijn, is het struikelgevaar bijgevolg ook erg hoog. Het duurt dan ook niet lang of we gaan daadwerkelijk tegen de vlakte, zij het niet in de zin dat we van onze stoel donderen van hetgeen we horen, maar eerder frontaal op de bek gaan.

Inderdaad, de vlieger veel geblaat, weinig wol gaat bij dit debuut wel degelijk de lucht in.

Helaas toch wel, want we hadden het deze jonge Russen wel degelijk gegund. Aandachtige lezers hebben deze naam de laatste tijd al meermaals zien passeren op onze nieuwspagina, want het duo vuurde aan de lopende band zeer professionele, mooie videoclips op ons af, die ons wel nieuwsgierig hadden gemaakt naar dit debuut.

Op hun best klinken ze als een doorslagje van Spectra*Paris (het electropop project van Kirlian Camera’s Elena Fossi, en daar wringt hem nu juist het schoentje, Maria heeft bijlange niet het charisma waarmee Elena gezegend is). Het enige nummer dat er uit springt is het enige in het Russisch gezongen nummer ‘Sadizm’ en dit dan nog voornamelijk omdat de Engelstalige nummers gewoonweg veel te middelmatig klinken.

Verder horen we ook een zware invloed van Lady GaGa en is ook het Eurovisie Songfestival nooit ver weg.

Niet echt iets waar de gemiddelde Dark Entries-lezer op zit te wachten als u het ons vraagt.

Want ook al hebben onze lezers doorgaans een brede smaak, zal dit voor velen wel een brug te ver zijn.

“Dark Entries onwaardig”, was zelfs een van de comments op onze Facebookpagina, in een reactie op een van die videoclips. Straffe taal, die onze wenkbrauwen aanvankelijk deed fronsen, maar die na beluistering van Start niet eens zo bij het haar getrokken is.

De aankleding en alles errond zit perfect in elkaar, daar valt niets op aan te merken, helaas ten koste van de inhoud, toch een niet te verwaarlozen detail.

En zo lijkt het erop dat Omnimar de verkeerde scene gekozen heeft om aan hun wereldverovering te beginnen: Lady GaGa liet onlangs weten dat ze zou stoppen met muziek, dus haar fans kunnen zich nu op deze Russische tegenhanger storten.

Zo is deze Start meteen ook een Stop voor mij: het muzikale equivalent van fastfood: mijn dochter van vijf lust het graag, maar ik blijf na afloop nog met een serieus hongergevoel zitten.

Omnimar

Dimi Brands
06/12/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/09/2020 : Piep! Daar is Dead Souls Rising.

Het is met wat, daar is alweer een gothic formatie die opstaat uit de doden... Dead Souls Rising, geboren in 1993 en na twee albums, “Ars Magica” (1995) en “Scented Garden” (1997) spoorloos duiken op met "Isadora" (gelimiteerd op 200 exemplaren) op het eigen Mysis label. Het titelnummer wordt meteen uitespeeld ...

lees meer...
NIEUWS 24/09/2020 : Euphemia Rise zegt bij debuut reeds vaarwel.

Bent u van mening dat er binnen de hedendaagse alternatieve rock te veel op veilig gespeeld wordt en zodoende vooral risico’s vermeden worden? Dan staat u qua denken op één lijn met Wim Lankriet, die we via zijn project Syrenomelia reeds aan u voorstelden. Om zich nog meer te bevrijden van de door de muziekindustrie opgelegde ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Rosetta Stone met nieuw album en box!

Het kan niet op. Als trouwe lezer merkte u allicht reeds dat Dark Entries (en ik niet in het minst) een hart heeft voor gothic rock. Zo verscheen nog maar pas het leuke nieuws dat het Amerikaanse The Wake uitpakt met een nieuw album en nu mag ik ook zeggen dat hun Britse evenknie Rosetta Stone in 2020 hetzelfde doet. Waar het album “Seems ...

lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Van Post Mortem tot Somnus

Na vele positieve reacties op ‘Post Mortem’ (2018) en vele memorabele optredens met onder andere Wiegedood, Wolvennest, en Marche Funèbre wil Splendidula graag een nieuw teken van leven tonen. Deze Belgische atmospheric doom metal band zal begin 2021 een nieuwe plaat uitgeven, getiteld ‘Somnus’ en dit via het ...

lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...