casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.966 items

   

16Pad Noiseterrorist
Eunoia
Drum 'n Bass - Power Noise
25/01/2019 : 16Pad Noiseterrorist - Eunoia
HANDS  HANDS
25/01/2019, Dimi Brands

16Pad Noiseterrorist kiest muzikaal op zijn vierde album voor een iets andere aanpak dan we van hem gewoon zijn. Candy Schlueer-Otto (want zo heet de man) heeft zijn tijd genomen (het vorige album Zeit dateert alweer van 2014) om een minutieus geluidsontwerp te bedenken. Dit bestaande uit een combinatie van hard aangeslagen breakbeats met diepe sferen, experimentele soundscapes en daarboven giet hij nog een verhaallijn.

Het onderwerp, Eunoia, komt uit het Grieks en kan vertaald worden als de goodwill die gevestigd is als zijnde een fundament van menselijke interactie, maar ook als mentale gezondheid.

Muzikaal mag er dan het een en ander gesleuteld zijn aan de sound, deze klinkt nog steeds heel erg als drum ‘n’ bass (net niet geschift genoeg om voor breakcore door te gaan). Het is immers een genre dat vele gelijkenissen vertoont met de powernoise acts die we doorgaans terugvinden bij Hands en dus ook weer niet echt echt een vreemde eend in de bijt.

Hoewel alle nummers perfect op maat zijn gesneden voor de clubs is Eunoia tevens een zeer veeleisend luisteralbum geworden, zeker als je de hele hap in een keer naar binnen speelt.

Verantwoordelijk hiervoor zijn naast de amorfe baslijnen en de grillige ritme-uitbarstingen een angstaanjagend sfeertje dat filmisch doorheen de nummers spookt.

Hyperkinetische en rustige momenten wisselen elkaar af, en tussendoor wordt er een zijstapje richting IDM in de geschifte Aphex Twin traditie (‘Meta’) of dubstep (‘Killout’) gemaakt.

Daarenboven zorgen remixen van My_Initials (DJ Hidden), Hypnoskull en Swarm Intelligence die elk een nummer geheel naar hun hand zetten voor nog wat meer afwisseling.

Het brengt allemaal weinig zoden aan de dijk, want Eunoia is met zijn 15 nummers, goed voor een totale speelduur van 78 minuten, simpelweg van het goede te veel.

Onze mentale gezondheid is er niet bepaald beter van geworden, enkele toch wel sterke momenten ten spijt.

16Pad Noiseterrorist

Dimi Brands
25/01/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuwe single van Darkher

Darkher laat terug van haar horen met de single ‘Lowly Weep’. En we krijgen daarbij ook wat inkijk in een nieuw album ‘The Buried Storm’. Het debuutalbum ‘Realms’ (2016) werd door Dark Entries alvast goed onthaald! Deze nieuwe storm geeft vorm aan de duisternis die op de loer ligt aan de rand van het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...