casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.411 items

   

Ънавь
Отчёт Из Интерзоны/Among The Edges
Dark Ambient - Industrial
28/09/2020 : Ънавь - Отчёт Из Интерзоны/Among The Edges
COD Noizes  COD Noizes
28/09/2020, Dimi Brands

Wazige hoesfoto? Check! Nog wazigere foto van het duo muzikanten? Check! Corpsepaint? Check! Houten staaf beslagen met scherpe nagels? Check! Pentagrammen op de schijfjes? Check!

Visueel gezien doet werkelijk alles aan dit album van Ънавь (al slaat u ons dood met zo’n benagelde stok, we hebben geen flauw idee wat die naam betekent) ons verwachtingspatroon richting black metal leiden.

Van dat even geliefde als verguisde genre behield Ънавь niet alleen de esthetica, ook de lo-fi productie die in die middens als tr00, kvlt ende vorstgebeten genoemd worden en een ijzige krijs zo nu en dan werden tevens geadopteerd.

Ънавь laat dit alles een geslaagd huwelijk aangaan met de genres dark ambient en industrial. Een Russische versie van MZ.412, horen we u al denken. Inderdaad, dat was ook de gedachte die al van bij het begin van dit album bij ons opdook, en niet meer zou verdwijnen.

Hoewel er enorm veel gelijkenissen te trekken vallen tussen deze twee Russen en het alom geprezen project van Nordvargr halen we opgelucht adem wanneer we bij beluistering van Отчёт Из Интерзоны constateren dat Ънавь duidelijk meer doet dan de collega’s uit Zweden die bekendstaan als de uitvinders van de zogenaamde black industrial klakkeloos te kopiëren.

Het scheppen van een bepaalde sfeer is hetgeen Ънавь doet uitblinken in de poel van artiesten die zich lieten beïnvloeden door de machinekamer.

Het genre mag zo’n 25 jaar na datum nog weinig geheimen meer te bieden hebben, toch weet Ънавь op ieder nummer wel te verrassen. De ene keer subtiel, de andere keer totaal onverwacht. ‘Happy Birthday Pigface Christus’ van Current 93 coveren bijvoorbeeld, getuigt naast van goede smaak ook van een originele keuze. Om nog maar te zwijgen van een ‘Interlude’ van bijna twaalf minuten.

Отчёт Из Интерзоны verscheen aanvankelijk in 1998 op cassette, en was het derde wapenfeit van Ънавь. Het zegt ook iets over de tijdsgeest van toen. Rusland lag in puin hoewel er van oorlog geen sprake was. Van eenzelfde puinhoop was sprake in de geest van de Russische bevolking. Niet toevallig ontsproten uit veel van deze vernielde geesten tal van speciale muzikale projecten, zoals deze Ънавь dus.

De legende wil (en we geloven ze graag) dat alle composities, die halvelings geïmproviseerd waren live op tape werden gezet zonder elektronische effecten of post-productie, en dit in de totale duisternis in de catacomben van het toen nog half vervallen Konstantin Palace nabij Sint-Petersburg, vroeger de hoofdstad van Keizerrijk Rusland.

Is het door de mindset of door de omgeving waarin dit alles werd opgenomen, maar misschien wel de grootste kracht van Ънавь is dat ze net deze combinatie van grandeur en verval zo perfect weten om te zetten in hun composities. Het doet ons keer op keer de repeatknop indrukken, deze death industrial krijgt meer dan terecht een herkansing via deze reissue!

Minder enthousiast zijn we over het tweede schijfje dat je bij deze hernieuwde uitgave als bonus meekrijgt. We vermoeden dat het werk uit dezelfde periode betreft, aangezien we door het ontbreken ervan niet veel wijzer worden van de info op het hoesje.

Hier krijg je één lang nummer (‘Among Two Edges’) dat voor de vlottere vertering in vier stukken gekapt werd. We horen hier een meer speelse versie van Ънавь, dat zich bij momenten zelfs in de buurt van het etiket “dansbaar” waagt. Akkoord, er vallen nog wel wat straten te overbruggen, maar het contrast met het eerste schijfje is duidelijk hoorbaar. Het adjectief “dark” wordt voor de ambient weggegomd en na het horen van de klasse op Отчёт Из Интерзоны kan je dat alleen maar jammer vinden.

Maar toch, voor al wie heimwee heeft naar de gouden Cold Meat Industry dagen is deze flashback een verplichte aankoop!

Dimi Brands
28/09/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...