casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

03/06/2022 13:39

Sinner’s Day Summer, nostalgie en toekomst op één festival!

Sinner’s Day  Summer, nostalgie en toekomst op één festival! Vanaf vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni kunt u de Wave Gotik kater weg spoelen op de zomereditie van Sinner’s Day. Een festival met een vette knipoog naar het verleden maar evenzeer met een wijde blik naar de toekomst. Waar de goegemeente nog immer denkt dat die ’zwartjassen’ een typisch jaren 80 fenomeen zijn en waren, met hier en daar een uitloper in de jaren 90, komt (alweer) bedrogen uit. Immers anno 2022 zijn er wereldwijd duizenden en duizenden groepen die de erfenis van de alternatieve jaren 80 met overgave blijven celebreren. Gelukkig maar.

Neem nu de monsterhit “Living On Video” van Trans-X die op 24 juni present tekenen en aan hun disco new wave een nieuw geluid weten te geven. Meer nog, het opgepoetste electro geluid van toen én de nieuwe disco electro pop sound van een band als het Sloveense Torul of nog het meer hybride geluid van IAMX (beiden ook op vrijdag 24 juni). U begrijpt meteen dat het verleden, niet alleen het heden maar ook de toekomst met een danspasje zal verleiden.

Ook op zaterdag 25 juni kunt u wat nostalgie opsnuiven met de electro pop van het Duitse Boytronic, om daarna te zien en te horen hoe het Griekse Kalte Nacht hun electro drive rijmt met donkere postpunk die het beste van het verleden tot het geluid van de toekomst kneedt en dat in het heden. En dan heb ik het nog niet over levende legende PIL gehad, die wat mij betreft zowat tijdloos blijft. Punk op leeftijd blijft immers jong maar niet onbewogen. Dit moet u op zijn minst toch één keer gezien en gehoord hebben. Queen Elizabeth bestelde voor haar 70ste jubileumjaar alvast de volledige backcatalogue. En u? Zet dit dan maar eens naast een publiekslieveling (voor velen toch) die luistert naar de naam VNV Nation, een formatie die in zichzelf al verleden (ik blijf “Legion” nog altijd hun beste nummer vinden), heden en wie weet ook toekomst in zich draagt (When Is The Future?”).

Op zondag 26 juni mogen The Stranglers dan een blik nostalgie opentrekken. Begonnen als een intelligente en arty rock band met punk streken werden ze al gauw omhelst door de toentertijd rijzende new wave beweging. Dat leidde zelfs, in hun tweede leven, tot commerciële successen zoals het ietwat cynische (ja zo zijn ze wel) “There’s Always The Sun”, maar ze hebben het ook over een “Strange Little Girl”, “Hoeres”, ja zelfs “Peaches” een deun waarmee ze in de jaren 80 zelfs sportweekend haalden. Te laat geboren? Ga dan zeker kijken. Mag ik naast The Stranglers dan een portie gothic rock zetten die zondag? Of hoe dit jaren 80 genre anno 2022 bewijst nooit te zijn weg geweest? Laat de vleermuizen fladderen, moeders, houd uw dochters thuis of beter houd ze goed in de gaten. Nosferatu en Merciful Nuns zijn ‘in town'. Je dochter zal maar Lucy of Mina heten. Nosferatu is een Engelse gothic rock band van de tweede generatie (jaren 90) met een aantal gothic rock klassiekers op zijn actief. Ik noem er een paar “Vampyre’s Cry”, ooit probeerde een onguur type me deze 12” af te troggelen voor € 100 (mooi niet), “Lucy Is Red”, “The Haunting”, “Wonderland”, “Dark Angel”,... Hun debuut “Rise” is legendarisch en gothic rock heeft sowieso het verleden, het heden en de toekomst. Vraag dat ook maar aan het Duitse Merciful Nuns, de band rond Artaud Seth die recent terug herrees met het album “Kvltan” (klik hier voor de review) dat een oer gothic rock geluid het universum inblaast met de magie van de schreeuw van de Vliegende Hollander. Het zou me niet verwonderen dat deze over de dansende Noordzeegolven komt aanzeilen die zondag bij het horen van het geluid van The Merciful Nuns. Mysticisme en occultisme van de humane en zachtaardige soort, uit het grote zwartste gat van het universum. Zo, en er is nog meer natuurlijk tijdens deze driedaagse. Maar weet vooral dat deze muziek zich niet exclusief in het verleden situeert maar vooral ook de toekomst heeft, al zijn er lui die je graag iets anders willen doen geloven.

Voor tickets en alle praktische informatie klik je door naar de officiële festival website!

(ki)

02/06/2022 07:02

Gary Numan en Einstürzende Neubauten in de AB

Gary Numan en Einstürzende Neubauten in de AB U houdt niet van maandagen? Terecht, maar weet wel dat de Ancienne Belgique de komende weken een extra inspanning doet om het leed te verzachten. Ze nodigen twee maandagen op rij absolute toppers uit de new wave uit: Gary Numan op 13 juni en Einstürzende Neubauten op 20 juni.

Gary Numan is nog steeds vooral bekend van zijn hits van eind jaren 70 - 'Cars', 'Are Friends Electric' - maar als u deze site regelmatig leest, weet u hopelijk dat hij sinds midden jaren 90 nog een hoop prachtige muziek gemaakt heeft. Op zijn laatste plaat 'Intruder' ontwikkelt hij de these dat de mensheid een virus is die de aarde naar de knoppen helpt, en die daarom best zou verdwijnen. Live is Numan een adembenemend, dus we raden u ten zeerste aan om op 13 juni naar de AB af te zakken. Lees er gerust onze concertbesprekingen uit 2017 en 2014 op na!

Einstürzende Neubauten komen in de week nadien twee keer naar de AB. Een eerste keer op zaterdag 18 juni - dit was het optreden voor hun 40-jarig jubileum dat normaal twee jaar geleden had moeten doorgaan en toen al onverbiddelijk uitverkocht was - en een tweede keer op maandag 20 juni - een extra concert dat onlangs toegevoegd is om diegenen die geen kaart hadden voor 18 juni te troosten. Het wordt wellicht een 'greatest hits'-set, wat een geruststelling moet zijn voor mensen die teleurgesteld zijn dat de Neubauten live soms enkel recent werk willen spelen. Ook hier verwijzen we graag naar onze concertbesprekingen voor het 35-jarig jubileum in 2015 (dag 1 en dag 2), de première van Lament in 2014, of hun dertigjarig jubileum in 2010. (xk)

Gary Numan, 13/06/2022

Einstürzende Neubauten, 20/06/2020

27/05/2022 16:26

Programma Wave-Gotik-Treffen online

Programma Wave-Gotik-Treffen online Het is nu echt aftellen geblazen. Over exact een week start in Leipzig het Wave-Gotik-Treffen, het grootste zwarte festival ter wereld. Na twee jaar afwezigheid om redenen die u intussen wel kent, is de 29ste editie een feit. Er worden niet minder dan 184 artiesten aangekondigd. Dat zijn er wat minder dan gewoonlijk, maar als je weet dat je maximum 25 optredens werkelijk kan meemaken op die vier dagen, is dat wellicht niet zo'n ramp.

Het ziet er ook naar uit dat er wat minder volk de verplaatsing zal maken, dus het is begrijpelijk. Ook de prijzen van de tickets zijn wat hoger - 170 euro - maar dat blijft nog steeds erg goedkoop voor een festival van vier dagen. Er zijn tien locaties bekend, maar wie het festival kent, weet dat er steeds nog heel wat andere activiteiten in de stad te beleven vallen. U krijgt door uw ticket ook gratis toegang tot musea, lezingen en zelfs het openbaar vervoer.

En naar goede gewoonte worden de tijdschema's van de optredens pas op het allerlaatste moment bekendgemaakt. Vanaf vandaag kan u op de website van het WGT terecht om te beginnen puzzelen aan uw programma zodat u zoveel mogelijk van uw lievelingsgroepen kunt zien en ook tal van nieuwe ontdekkingen kunt doen. Wir sehen uns! (xk)

Foto: Yves Goossens door Luc Luyten

Wave-Gotik-Treffen


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Laatste 6 CD-besprekingen

DONDER, HEL & HAGEL Kermis In De Hel CD-BESPREKINGCENTHRON Fylgja CD-BESPREKINGCHAINREACTOR Techno body Device CD-BESPREKINGRAMMSTEIN Zeit CD-BESPREKINGMOTOR!K Motor!k 3 CD-BESPREKINGORDO ROSARIUS EQUILIBRIO Nihilist Notes (and the perpetual quest 4 meaning in nothing) CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

PHILIP CORNER  Extreemizms Early & Late CD-BESPREKINGLUC STARGAZER  Lunascape CD-BESPREKINGSPECTRA*PARIS  Retromachine Betty CD-BESPREKINGIMATEM  Home * Journey CD-BESPREKINGHONEYMOON COWBOYS  Still (Liberating The West) CD-BESPREKINGFACTICE FACTORY  Nada CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...