casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

20/05/2022 09:19

Wijzigingen aan Sinner’s Day line up zomer en winter

Wijzigingen aan Sinner’s Day line up zomer en winter Wellicht was u reeds op de hoogte van de hospitalisatie van Front 242 zanger Jean-Luc De Meyer. Een aantal concerten van Front 242 werden hierdoor reeds geannuleerd en ook de geplande passage op Sinner’s Day van vrijdag 24 juni aanstaande verdwijnt nu van de agenda. Het concert werd verschoven naar de wintereditie van Sinner’s Day in Diest. Uitstel is dus geen afstel. Op 24 juni zal Front 242 vervangen worden door Echo And The Bunnymen die hun 45ste (!) verjaardag vieren in Oostende én dit op de wintereditie van Sinner’s Day nog een keertje komen overdoen. Mocht u een dagticket hebben voor Front 242 dan valt dit om te boeken naar 31 oktober.

Verder meldt de organisatie ook de annulatie van het optreden van Tyske Ludder, daar de zanger die zeer recent betrokken was bij een auto ongeval, een landurige revalidatie moet ondergaan. Ook Bruce Foxton, bassist bij The Jam moet een medische behandeling ondergaan waardoor de toer in Frankrijk en België wordt afgezegd en de groep niet te zien zal zijn (From The Jam) op 25 juni in Oostende. De organisatie kondigt voor de zomereditie 4 nieuwe namen aan, het Britse Ist Ist, Kalte Nacht uit Griekenland en het Italiaanse Talk To Her en WH Lung.

Dark Entries laat u alvast graag kennis maken met de nieuwkomers;

Ist Ist staat voor post punk uit Manchester, het viertal heeft ondertussen 2 albums op zijn actief, “Architecture” (2020) en “The Art Of Lying” (2021) beiden op Kind Violence Records, de muziek varieert van dromerig sfeervol, inclusief synth accenten tot uptempo post punk songs waar de gitaren de hoofdrol krijgen.

Het minimal post punk / cold wave duo Myrto Stylo en Nikos Konstantinidis zijn samen Kalte Nacht en brachten in 2020 bij Geheimnis Records hun titelloze debuut uit. De groep brengt typerende sterk door de jaren 80 beïnvloede minimal post punk waarin het accent op electronica komt te liggen. Koel en dansbaar.

Het Italiaanse Tak To Her mocht ik reeds ontdekken met hun album “Love Will Come Again”(Icy Cold 2020) dat ik zomaar even met een 8 honoreerde. Waarom, wel de muziek die ze zelf als electro wave rock omschrijven klinkt fris, is dansbaar en weet zich direct in jouw geest vast te bijten. Wat mij betreft een band die beslist wat meer bekendheid mag genieten. Daartoe is hun aantreden op Sinner’s Day een mooie gelegenheid. Lees hier mijn review van hun debuut “Love Will Come Again".

WH Lung is een Britse (Manchester), electro pop / krautrock formatie die in 2017 het levenslichtzag en ondrtussen twee albums op zin actief heeft "Incidental Music" (2019) en "Vanities" (2021) welke ze graag op 24 juni komen presenteren en de gemoedelijke jaren 80 doen terugkeren.

Echo And The Bunnymen hoeft Dark Entries uiteraard niet meer voor te stellen, mocht dit wel het geval zijn dan bent u ofwel piepjong ofwel verdwaald op het wereldwijde web! De paarden met lippen als suiker gaan aan het dansen onder de moordende maan en dat snijdt er in, in het stekelvarken. Hebt u hem?

Voor alle praktische info, een compleet overzicht van de nieuwe line up voor de zomer en wintereditie, overnachtingen en tickets alsook de officiële statements van de bands surft u naar de officiële Sinner’s Day festival site.

(ki)

20/05/2022 09:11

Gert viert drie jaar nuchterheid met gratis downloads uit komende plaat

Gert viert drie jaar nuchterheid met gratis downloads uit komende plaat 20 mei is een speciale dag voor Gert, ook bekend als Gert Kleinpunk of Gertje Anarchie. Gert is dan namelijk exact drie jaar gestopt met drinken. Dat viert hij uiteraard met muziek. Gert heeft namelijk net een nieuwe plaat ingeblikt die in augustus zal verschijnen. Het is naar de mening van al wie hem al heeft gehoord de beste Gert-plaat aller tijden en er staan niet minder dan 18 nummers op. Er spelen ook tal van muzikanten op mee. Naast het reeds bekende kleinpunkkwartet – Gert op gitaar en zang, Ezra op accordeon en banjo, Erik op bas en Yorick op cajon – spelen er verschillende gastmuzikanten mee op viool, piano en sax, en zelfs ondergetekende mocht een paar nummers meetokkelen.

Tot augustus zal u bedolven worden onder nummers en videootjes die mondjesmaat op u losgelaten zullen worden. Dit begint vandaag – zoals gezegd de verjaardag van Gerts nuchter bestaan – met twee nummers die als gratis download worden aangeboden: ‘Stop deze wereld’ en ‘Blijven lachen’. In de komende maanden mag u video’s verwachten voor ‘Solidariteit’ (op 28 mei), ‘Gestopt met alcohol’, ‘Recht op roes’, ‘Nestbevuilers’ en ‘Tous ensemble’, gemaakt door de vaste clipmaker van de groep. Er is twee jaar gewerkt aan de plaat – die de naam ‘Alles is nog niet verloren’ meekrijgt – en dat zijn uiteraard de pandemiejaren die Gert en zijn makkers gebruikt hebben om uiterst creatief te zijn.

‘Alles is nog niet verloren’ verschijnt op vinyl (300 exemplaren op rood vinyl) en cd. Bestellingen kunnen vanaf 1 juli via www.gertkleinpunk.be. En uiteraard gaat Gert vanaf september op tournee om de plaat te promoten. (xk)

Geplande optredens:

 • 28/05/2022: Vort’n Vis Fest, Ieper (tweedaags hardcore-festival)
 • 26/06/2022: Fiesta social, Kortrijk

‘Alles is nog niet verloren’-tour

 • 1/09/2022: Het groot ongelijk, Leuven (try-out)
 • 3/09/2022: Floral Feesten, Rotselaar
 • 4/09/2022: Art and roots in the woods festival, Aarschot
 • 8/10/2022: Officiële voorstelling ‘Alles is nog niet verloren’ met gastmuzikanten en optredens van Jeroen Kant (NL) en Rabid Jack, Jeugdhuis SOJO, Leuven
 • 5/11/2022: Moby Dick, Antwerpen

Gert: website / youtube / bandcamp

16/05/2022 18:24

Lacrimosa-zijproject Snakeskin brengt nummer tegen oorlog uit

Lacrimosa-zijproject Snakeskin brengt nummer tegen oorlog uit 'No More War', zo heet de nieuwe single van Lacrimosa-zijproject Snakeskin. Het is natuurlijk een reactie op de vreselijke oorlog die nu aan de gang is in Oekraïne. Het is een opmerkelijk nummer, want meesterbrein Tilo Wolff heeft zijn projecten altijd als apolitiek beschouwd. Op zich kan je wel wat maatschappijkritiek terugvinden op Lacrimosa-platen als 'Fassade' (2001) en 'Revolution' (2012), maar die is altijd breed geformuleerd en handelt meestal over het individu dat zich afzet tegen een conformistische en afstompende maatschappij.

Met 'No More War' gaat Tilo een stap verder, al zal je hem niet expliciet een kant zien kiezen in het huidige conflict. Het nummer werd opgenomen met de prachtige operazangeres Kerstin Doelle - die al verschillende keren haar stem leende aan Snakeskin - met medewerking van het Lacrimosa Session Orchestra. Tilo Wolff: 'Al het lijden, de onmacht, de pijn - de gevoelens die ons belasten in het aangezicht van oorlog kunnen met de schoonheid van kunst op zijn minst een beetje worden opgevangen en overschouwd. Met de geweldige Kerstin Doelle en het fijne geluid van het Lacrimosa Session Orkest hoop ik wat harten te kunnen raken en te troosten.' (xk)

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971!


5 6 7 8 9 10 11 12 13 14


Laatste 6 CD-besprekingen

GERT Alles Is Nog Niet Verloren CD-BESPREKINGL' APPEL DU VIDE Abwärtsspirale CD-BESPREKINGDONDER, HEL & HAGEL Kermis In De Hel CD-BESPREKINGCENTHRON Fylgja CD-BESPREKINGCHAINREACTOR Techno body Device CD-BESPREKINGRAMMSTEIN Zeit CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

ICD-10 Irregular Cerebral Device CD-BESPREKINGYOUR LIFE ON HOLD Lockdown ep CD-BESPREKINGDARK STAR SAFARI Dark Star Safari CD-BESPREKINGONSTURICHEIT Impressies CD-BESPREKINGDøDSMASKIN Ingenting CD-BESPREKINGPITCH YARN OF MATTER It’s New, Sounds Old And I Love It CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...