casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

12/02/2022 12:19

Bijtgrage nieuwe single voor Pesch

Bijtgrage nieuwe single voor Pesch De maan verscheen aan de hemel. Zo rond en oranje als een tropische vrucht. Zo vol levensvatbaarheid door de drietand Pesch. De samenhang tussen Peter Slabbynck, Sam Claeys en Chesko. Of zo je wil het dansbare luik tussen Red Zebra en Der Klinke.

Met Melba was er reeds de overtuiging, Pesch Is The New Orange moet in de toekomst met 4 tracks een vervolgverhaal bieden. Slagen zullen ze er zeker wel in doen, want I Wish I Was An Animal werd reeds geopenbaard als nieuwe single voor Pesch.

Gestructureerde dansbaarheid voorzien van een clip die de jury doet twijfelen of het nu gaat over iets als The Voice (zonder grensoverschrijdend gedrag) of The Masked Singer. Er mag wel eens gelachen worden met de ondingen der TV-Activity. I Wish I Was An Animal stelt het gecultiveerde en depressieve van de mensheid aan de kaak en laat het beest in eigen bek meekijken. Met een knappe hoes, geleend van kunstenares Machteld Callewaert. The Beauty Of The Beast want Man Comes From Ape. Zo iets.

Een voorloper van een nieuw te verwachten EP waarbij heer Slabbynck goed blijkt geluisterd te hebben naar oude novelty-nummers want de zangpartijen lijken bij momenten hun oorsprong te kennen in ‘They’re Coming To Take Me Away’ van ‘Napoleon XIV’. Zoek het bij gelegenheid maar eens op. Niets mis daarmee, het geheel levert een leuk en delicieus geheel op.

Uitkijken nu naar de resterende nummers die er staan aan te komen. Onze voederbak staat alvast klaar. (dq)

Facebook

Gerelateerde CD besprekingen
Pesch • Melba (2021)

07/02/2022 14:57

Poging 3 voor Darkest Night in Retie

Poging 3 voor Darkest Night in Retie Niet bij de pakken blijven neerzitten, het levenslange motto van een organisatie als Dark Balloon. Ook zij werden uiteraard gepokt en gemazeld door uitstel hunner evenementen. Oorzaak : u weet wel. Ondanks alles blijft de traditie in ere hersteld. Want dit jaar organiseren ze een nieuwe Darkest Night. Een derde poging in de hoop dat alles dit keer wel kan doorgaan.

Nog meer volgens eigen gewoonte zijn EBM en ellentrieke aanverwanten de voedingsstof voor wat de donkerste der nachten moet worden.

Darkest Night 2022 vindt plaats op zaterdag 26 maart in JK2470 in Retie en herbergt bonkende namen als Wulf 7 en Euforic Existence uit eigen land, de Duitse krachtpatsers van Akalotz en de Zweden van Stockholm Wrecking Crew.

Tickets zijn verkrijgbaar via Eventbrite.

De organisatie laat alvast weten dat mocht het alsnog niet doorgaan de reeds gekochte tickets integraal zullen worden terugbetaald. Op hoop van zegen. (dq)

Evenement

Dark Balloon

07/02/2022 14:24

Euphemia Rise tekent licentiedeal bij Epictronic

Euphemia Rise tekent licentiedeal bij Epictronic Met Born A Cow maakte Wim Lankriet onder het alter ego Euphemia Rise zijn debuutplaat. Wat eerst een digitale release behoorde te worden in eigen beheer krijgt nu een vervolg.

Een licentiedeal werd ondertekend bij het Epictronic-label waardoor dit album op 18 februari zal worden uitgebracht en in een later stadium een CD-versie krijgt.

Epictronic moet zowat het snelst groeiend platenlabel zijn, met vertakkingen over de hele wereld. Net zoals het geluid van Euphemia Rise los van eender welk genre, maar steeds met oog voor detail. Lankriet hoort zeker bij dit label thuis. Het is hem van harte gegund. (dq)

Facebook

Epictronic website


29 30 31 32 33 34 35 36 37 38


Laatste 6 CD-besprekingen

DONDER, HEL & HAGEL Kermis In De Hel CD-BESPREKINGCENTHRON Fylgja CD-BESPREKINGCHAINREACTOR Techno body Device CD-BESPREKINGRAMMSTEIN Zeit CD-BESPREKINGMOTOR!K Motor!k 3 CD-BESPREKINGORDO ROSARIUS EQUILIBRIO Nihilist Notes (and the perpetual quest 4 meaning in nothing) CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

IRRLICHT  Bleiben Werden CD-BESPREKINGMARSEN JULES  Shadows In Time CD-BESPREKINGDOUG SHARIN  Kate No Longer CD-BESPREKINGMERCIFUL NUNS  Xibalba III CD-BESPREKINGEISENFUNK  Pentafunk CD-BESPREKINGYVERDOOM  Pestalozzi Platz Massacre CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...