casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

07/02/2022 13:51

De doelloze liefde van Heldenbok

De doelloze liefde van Heldenbok Van vieze beestjes zijn we nooit angstig geweest. De heldenbok vertoeft dan ook maar slechts heel sporadisch in onze buurten. De Cerambyx cerdo beschrijft zichzelf als de kever die haast anoniem een weg aflegt in het donker, gehuld in een al even zwarte kleur.

Laat Heldenbok nu ook het alter ego zijn van Gerd Ruymen, muzikaal manusje van veel. De roots der punk herbelevend met The Spacelys of zo je wil blues met pils makend in Dr Diddley. Zolang het maar amusant is.

Met Heldenbok doet Ruymen iets totaal anders. Voorzien van een goedkope synthesizer en vooral veel goesting is er een digitale EP zonder veel titel. En met slechts 1 track. Wel eentje die je niet vlug loslaat. Doodgeboren emotie in Doelloze Liefde dat, toevallig of niet, afklokt op 2 minuten 42.

In de Vlaamsche taal, opgegroeid in de restanten van de steenkoolmijn van Heusden-Zolder. Dansen op een dunne koord, maar een oorworm, dat zeker wel.

Alvast onze excuses dat dit nummer, ook voorzien van een Angelove67 Clubmaster, nog enige tijd in je oren blijft nazinderen. Het is de schuld van Heldenbok. Het enige nooit loslatend insect dat we wel graag in onze buurt hebben. (dq)

07/02/2022 12:57

Van Hemelbestormer tot Higher Dimension

Van Hemelbestormer tot Higher Dimension Zo u zich wel eens heeft verdiept in de postmetal zal een band als Hemelbestormer je wellicht bekend in de oren klinken. Limburgse rakkers die in de aandacht vielen door hun straffe live-act en albums als Aether en vooral Collide And Merge. De bassist van Hemelbestormer was Kevin Hensels. Inderdaad, was. Want reeds enige tijd heeft hij de band verlaten.

Kevin had namelijk plannen om een post-punk/coldwave/gothic-plaat te maken. Woord gehouden heeft hij alvast, al was het vooral door de erge ziekte van zijn vriendin dat hij het verwerkingsproces van zich af diende te schrijven. Het resultaat is de vooralsnog digitale EP Faceless Company onder de naam Higher Dimension.

A journey about climbing back out of “the abyss” called “life” zoals Hensels het zelf omschrijft. Het leven is dan ook bikkelhard. De sterktehouder met vier tracks en een intro die meer dan behoorlijk klinken. De titeltrack en vooral Colder Nights zijn tracks die je bij je nekvel grijpen en doen vermoeden dat we van Higher Dimension toekomstgericht nog meer gaan horen. Hopelijk dan wel in veel betere omstandigheden.

Een fysieke release, in eigen beheer, hoort alvast tot de mogelijkheden. (dq)

Facebook

Bandcamp

05/02/2022 18:45

Nieuwe single van Griekse gothband Nexus voorsmaakje van het nieuwe album na een hiaat van 16 jaar

Nieuwe single van Griekse gothband Nexus voorsmaakje van het nieuwe album na een hiaat van 16 jaar De Griekse postpunk en gothrockband Nexus komt binnenkort met een nieuw album en ze stellen ons daaruit als voorsmaakje alvast de eerste single voor.

Nexus is het project van een oudgediende van de Griekse postpunk scene. Mike Pougounas kennen we reeds van de de eighties postpunkband The Flowers of Romance (genaamd naar een PiL album), opgericht in 1981. The Flowers of Romance deden supports voor onder meer The Sisters of Mercy en New Model Army en brachten drie albums uit: “Dorian Grey” (1990), “Pleasure And The Pain” (1993) en “Brilliant Mistakes” (1996). We kennen Mike Pogounas ook nog van de hooggewaardeerde gothic rock band New Zero God, waarvan Dark Entries onder meer het album “Short Tales Tall Shadows” besprak in 2016.

De single laat krachtige gothic rock horen die ons doet denken aan The Mission of The Cult. Het is de eerste single van het nieuwe Nexus album "Ninouki" dat begin 2022 zou moeten verschijnen.

We zeggen The Mission en jawel, nu blijkt niemand minder dan Mission gitarist Mark Gemini Thwaite (‘MGT’) de gitarist te zijn op deze single. MGT was (is) trouwens ook gitarist bij onder meer Peter Murphy, Spear Of Destiny en Theatre Of Hate, Gary Numan en Ville Vallo.

Toen de wereld in lockdown ging, begon Pougounas opnames te maken in zijn studio en bracht hij na een hiaat van 16 jaar zijn oudere project Nexus weer tot leven (initieel opgericht in 1991). “The Words That Got Away” is een song die gaat over niet opgeven wanneer het moeilijk wordt als iemand van je houdt maar de woorden niet vindt om het je te vertellen.

Wij kijken alvast uit naar het nieuwe album [HV]

Bandcamp


30 31 32 33 34 35 36 37 38 39


Laatste 6 CD-besprekingen

DONDER, HEL & HAGEL Kermis In De Hel CD-BESPREKINGCENTHRON Fylgja CD-BESPREKINGCHAINREACTOR Techno body Device CD-BESPREKINGRAMMSTEIN Zeit CD-BESPREKINGMOTOR!K Motor!k 3 CD-BESPREKINGORDO ROSARIUS EQUILIBRIO Nihilist Notes (and the perpetual quest 4 meaning in nothing) CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

IRRLICHT  Bleiben Werden CD-BESPREKINGMARSEN JULES  Shadows In Time CD-BESPREKINGDOUG SHARIN  Kate No Longer CD-BESPREKINGMERCIFUL NUNS  Xibalba III CD-BESPREKINGEISENFUNK  Pentafunk CD-BESPREKINGYVERDOOM  Pestalozzi Platz Massacre CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...