casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

17/01/2022 15:32

Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel op zichzelf actiever dan ooit.

Befaamde solo-uitstapjes waren er al eerder met When Even Angels Fall en Sexhead, en met EP’s als Protest en verzamelingen als Backyard en Moods. Om er nog maar enkele te noemen.

Ondertussen verkast naar zonniger oorden, en dat levert een spontane maar weldoordachte creativiteit op. Een nieuwe single is er ondertussen met King Of Fools.

Als er vergelijkingspunten te vinden zijn met wat The Neon Judgement deed, dan nog het dichtst bij het in 1987 uitgebrachte A Man Ain’t No Man When A Man Aint’ Got No Horse, Man. Want deze King Of Fools draagt dan wel duidelijk het Da Davo-DNA, het geheel klinkt vooral pakkend als was het een Sergio Leone die een 21ste eeuwse versie van een nooit uitgegeven western aan het voorbereiden is. Maar daarbij Dirk Da Davo vroeg om er de soundtrack van te voorzien. De slidegitaar en bas van Joerge Schanze als basis voor de ongehoorzaamheid jegens de zogeheten allerheerser. Laat je echter niet misleiden door het bovenstaande, deze King Of Fools is Da Davo ten voeten uit. Voeten gehuld in cowboyboots met de voorziene silver spurs. Maar zeker met een beklijvend resultaat.

Dirk Da Davo als Wyatt Earp zonder zichzelf te verloochenen. Het gaat hem goed af. Deze King Of Fools moet de start zijn van een reeks singles die verder dit jaar nog gaan verschijnen. Iets om naar uit te kijken. (dq)

Bandcamp

Facebook

Dancedelicd

04/01/2022 22:36

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op.

2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. Het klimaat duldt geen verdere warmte meer. En dat is al meer dan 50 jaren zou. Gezagsdragers kijken nog steeds de andere kant op, vrijwilligers van goede wil deden dan maar wat ze konden.

2021. Het jaar waarin de theorie van het Grote Complot zijn uitbreiding kende. De aarde is geen bol, het is een vierkant of een rechthoek of zo je wil een parallellepipedum. Er zijn vele hoeken af. Gelukkig met een minderheid als bevolking die nog wat ruimte hebben in hun bovenverdieping.

2021. Het jaar waarin enkele In Memoria dienden geschreven te worden. Richard H Kirk als pionier in de avant-garde dadaïsme elektronica in Cabaret Voltaire-tijden. En vooral dichter bij huis Stijn Kuijpers van Star Industry. Het ga jullie goed daarboven.

2021. Het jaar waarin ondanks de kommer en kwel van hierboven het er ook eentje was waar muzikale vondsten zich afwisselden met herontdekkingen. Waar de ophokplicht dienst deed als creatieve worpen vol huisvlijt. Een bloemlezing hier onder van albums die me in 2021 konden grijpen, die me verrasten en fascineerden en die vooral het jaar 2021 alsnog goed wisten te maken. In willekeurige volgorde, want lijstjes dienen om boodschappen te doen. Maar vooral omdat het haast onbegonnen is om er een daadwerkelijke hitlijst van te maken. Ze waren allemaal goed. De 21 van 2021.

Enzo Kreft – Different World

Het jaar was nog maar net begonnen of Enzo Kreft schreef met Different World de ultieme plaat over wat in het jaar 2020 de leidraad was van het bestaan. En daarbij ook meteen de soundtrack wist te ondertekenen van het jaar 2021. Visionair, het levert het album van het jaar op.

Mona Mur – Mona Mur

Een heruitgave van de doorleefde stem en waarbij JJ Burnel en de ondertussen overleden Dave Greenfield van The Stranglers uit hun comfortzone mochten treden

Cult With No Name – Nights In North Sentinel

Een winterplaat voor nacht en ontij uitgebracht in de zomer. Met een voormalige Sneaker Pimps en een Blaine L Reiniger als aanvulling op wat de definitie van schoonheid mag zijn

Sjöblom – Demons

Of hoe een vocalist van The Exploding Boy zichzelf weet uit te vinden in een paadje dat nog onontgonnen lag te wachten op een mixture van knap gestuurde indie en lichte postpunk

Ultra Sunn – Body Electric

Wellicht de ontdekking van het jaar. Brussels duo dat beide hoofden richting eenzelfde punt laat kijken. Dat van de wereldwijde roem

Factheory – 3S and one D

Een EP waar 4 tracks volstaan om hen, mede door hun groepsnaam, te laten klinken als een Manchester-band in eigen land. En daarbij vooral hun ding vakkundig mee deden

Sygo Cries – Talking About Walls

Het nieuw samengesteld gezin dat niet enkel de eigen kinderen met mekaar laat samenwerken, maar vooral de buitenwereld moeiteloos wist te overtuigen

Partikul – Related Memories

Met een eigen platenlabel hun eigen doen, en daar vooral niet in falen

The Ultimate Dreamers – Live Happily While Waiting For Death

Of hoe een verloren gewaande cassette plots een nieuw leven krijgt

Zwaremachine – Conquest 3000

Minimal Hypnotic Industrial Body Music. Met de variatie van echte songs

Mildreda – I Was Never Really There

De terugkeer en direct groots. En Belgisch ook nog

XTR Human – G.O.L.D.

De soundtrack van een grootstad waar het nachtleven plots stil viel

Mekong – End Of The World

Krakau zendt zijn zoon uit, we geven hem niet meer terug

Whispering Sons – Several Others

Belgisch Export nummer 1. Het album waar je aan moest wennen om pas daarna de finesse er in te ontdekken

They Die – Deviant Love

De gevarieerdheid van postpunk waar een elektronische toets wordt toegestaan

One Arm – Mysore Pak

Hypnose met 2 drums en 2 bassen. Onverslijtbaar

Pesch – Melba

Peter Slabbynck wil dansen en roept de hulp in van enkele Klinken. Maatschappijkritiek met een kwinkslag

O Veux – More Games

Doelbewuste spielerei met het serieux van het non-serieuze

Mark E Moon – Old Blood

Nog voor hij bij Ground Nero terecht kwam in eigen rangen pakkend en doeltreffend

Haze – Haze

Eindelijk op eigen benen, geblokt door het vies beestje. En bijzonder lovenswaardig

Black Snow In Summer – Lost Feelings

Minimal hoeft niet altijd minimaal te klinken, gelaagd en allesomvattend mag ook

Voor het jaar 2022 laten we ons weer graag verrassen. We hopen van u hetzelfde. Volg daarom met passie deze website. Meeschrijven mag nog altijd, we zijn nog naarstig op zoek naar medewerkers die graag in de pen kruipen om met volle goesting deze pagina’s te vullen. Via contact@darkentries.be horen we graag van je.

Smeken om financiële giften doen we niet, maar het staat je vrij om een bijdrage te leveren om Dark Entries in leven te houden. We zijn je eeuwig dankbaar mocht je ons willen steunen via BE49 0017 6243 8971.

Voor de rest de Best Vicious voor 2022 !

02/01/2022 11:49

Het eindejaarslijstje van Xavier Kruth

Het eindejaarslijstje van Xavier Kruth Laat me starten met jullie allemaal een gelukkig, gezond en muzikaal interessant 2022 toe te wensen. Als ik terugkijk op 2021, dan kijk ik alweer terug op een jaar dat gekleurd werd door de coronapandemie. Artiesten aarzelden om nieuw werk uit te geven, maar minder dan in 2020, en de platen behandelden vaak de gevolgen van corona. Een overzicht van tien platen die voor mij 2021 interessant maakten.

Lacrimosa: Leidenschaft

Net op het moment dat iedereen passie en verbondenheid nodig had, tijden van angst en eenzaamheid, wordt de cultuursector gesloten. Een mooi uitgangspunt voor – alweer – een heel mooie plaat van mijn opperhelden Lacrimosa.

Die Grensgänger en anderen: Die Lieder der Commune

150 jaar geleden werd de Commune van Parijs – de eerste kortstondig geslaagde socialistische opstand in de wereldgeschiedenis – bloedig neergeslagen. Die Grensgänger – een folkgroep gespecialiseerd in historische thematische cd’s – doet de Commune herleven op een dubbel-cd waarop ze heel wat andere muzikanten uitnodigt om deel te nemen.

Goethes Erben: Elemente

De maatschappij heeft gefaald. Mensen werden wanhopig door de isolatie en de eenzaamheid als gevolg van de pandemie. Goethes Erben is daar kwaad om, en dat valt te horen op deze ‘Elemente’, op zich een tussendoortje met slechts vijf nieuwe nummers en wat heropnames van oude nummers.

Dead Man’s Hill: Inner Journeys Through The Living Temples Of Water

Een hele mondvol is de nieuwe plaat van Dead Man’s Hill, en het bevat vier lange meditatieve stukken, elk opgedragen aan een speciale waterbron (2 in België en twee in Glastonbury, Engeland). De stijl is zowel vernieuwend – want echt geconcentreerd op meditatie – als typisch Dead Man’s Hill. Een aanrader!

Gary Numan: Intruder

De mens is een virus die de aarde verziekt. Om te kunnen overleven, moet de aarde zich bevrijden van het virus. Een donker thema waar Numan al voor de pandemie aan werkte, maar dat door de actualiteit ingehaald werd. Een sombere thematiek ook, garant voor een sombere plaat.

Peter Bjärgö: The Translucency Of Mind’s Decay

Nog een heerlijk meditatieve plaat, deze keer van Peter Bjärgö, de man achter Arcana en Sophia. Sommigen zullen zeggen dat het eentonig is, maar eigenlijk is net de eenvormige stijl met niets dan trage galmende geluiden die deze cd zo geslaagd maakt.

Cradle Of Filth: Existence Is Futile

Opgenomen tijdens de grote plaag van 2020-2021 is dit alweer een prachtplaat van de meesters van de extreme metal. Minder goed dan voorganger ‘Cryptorania – The Seductiveness Of Decay’ – maar dat was dan ook een absoluut meesterwerk – ligt het wel in diens verlengde, en dat betekent dat het genieten is van deze nieuwe Cradle of Filth.

Whispers In The Shadow : Gilding The Lily – A Retrospective

Een compilatie bedoeld voor de viering van 25 jaar Whispers In The Shadow, maar dan wel eentje waarvoor de nummers grondig herwerkt en heropgenomen werden. Een ideale plaat voor wie Whispers In The Shadow wil leren kennen, maar ook erg genietbaar voor wie de groep al langer volgt.

Enzo Kreft: A Different World

Corona heeft een andere wereld gebracht. Enzo Kreft heeft de oorzaken en gevolgen van de pandemie grondig bestudeer, en dat leverde weer een mooie minimal wave-plaat op. Een plaat die ook een waarschuwing is: als we onze levenswijze en onze verhouding tot de natuur niet aanpassen gaan we ten onder.

Hybryds: Mythopia

Nog wat moois uit eigen land om deze lijst af te ronden. Het optreden van Hybryds op Porta Nigra twee maanden geleden was grote klasse, en ook de aankoniging van een nieuwe stijl. Samen met twee zangeressen maakte Magthea dromerige feeërieke muziek, en dat kun je ook horen op deze ‘Mythopia’.


35 36 37 38 39 40 41 42 43 44


Laatste 6 CD-besprekingen

CENTHRON Fylgja CD-BESPREKINGCHAINREACTOR Techno body Device CD-BESPREKINGRAMMSTEIN Zeit CD-BESPREKINGMOTOR!K Motor!k 3 CD-BESPREKINGORDO ROSARIUS EQUILIBRIO Nihilist Notes (and the perpetual quest 4 meaning in nothing) CD-BESPREKINGSYGO CRIES In Outside Places CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

ESCUPEMETRALLA  Quiero Ser Guitarra De Esplendor Geométrico, 1994 / 25 Años De Paz, Remezclas 2019 CD-BESPREKINGMARJA AHTI  Vegetal Negatives CD-BESPREKINGLIQUID G.  Overdose CD-BESPREKINGDIABLO BLVD  Builders Of Empires CD-BESPREKINGLES FLEURS DU MAL  I CD-BESPREKINGVERZAMEL  This is horrorpunk 2 CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN - Indrukwekkend optreden met focus op nieuw werk

Een veertigste verjaardag laat je niet zomaar voorbijgaan. Al zeker niet als je Einstürzende Neubauten heet. De Neubauten zijn in 1980 opgericht, en moesten bijgevolg in 2020 veertig kaarsjes uitblazen. Er werd een nieuwe plaat gemaakt – ‘Alles in Allem’, een geslaagde plaat die in het verlengde lag van vorige platen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...

lees meer...
CD BESPREKING : Rammstein - Zeit

We hebben dit album te danken aan de corona-epidemie. Normaal was Rammstein blijven touren, maar omdat dat niet kon zijn ze de studio ingedoken. Als het niet voor de muziek is, dan gaat Rammsteins achtste album zeker de geschiedenis in voor de kracht van z'n instant iconische hoes. Wat er uitziet als de ingang van een ondergrondse basis ...

lees meer...
CD BESPREKING : Motor!k - Motor!k 3

Waar Covid-19 en de bijhorende malaise voor de culturele sector voor Motor!k 2 een ferm nadeel was, bleek het een voordeel te zijn voor hun kersverse worp Motor!k 3… Daarover zo dadelijk meer… Eerst stellen we graag Motor!k nog even voor aan degenen die nog niet ingewijd zijn geveb we graag eerst nog wat duiding. Gitarist ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ordo Rosarius Equilibrio - Nihilist Notes (and the perpetual quest 4 meaning in nothing)

Dit collectief uit Stockholm hoeft geen introductie meer daar ze ondertussen al (bijna) 30 jaar actief zijn in de scene, al begon het in 1993 nog als Ordo Equilibrio. Voordien was bezieler Tomas Pettersson al actief geweest in Archon Satani. Namen die bij de de ‘ouderlingen’ onder ons zeker nog een belletje doen rinkelen, net zoals ...